реклама партнерів:
Головна » Україна 76-та в рейтингу людського розвитку

Україна 76-та в рейтингу людського розвитку


Коментарі: 0 ЕКОНОМІКА

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Огляд економічних новин за підсумками вівторка, 24 червня, -
пропонує сайт http://www.bbc.co.uk/ukrainian/

Цьогорічний врожай зернових в Україні буде на рівні у 40 мільйонів тонн - вважають у Міністерстві аграрної політики. При цьому близько половини із врожаю зернових припадатиме на пшеницю - заявив керівник відомства Юрій Мельник. Він також припускає, що при такому врожаю обсяги експорту зернових можуть становити до 14 мільйонів тонн. Міністр аграрної політики також твердить, що до кінця поточного маркетингового року, тобто до 1 липня, українським експортерам вдасться вивезти 3,7 мільйонів тонн зернових, аби звільнити складські приміщення для зерна нового врожаю. До травня цього року в Україні діяли запроваджені урядом обмеження на експорт зерна.
Експерти прогнозують подальше зростання цін на метал - такими є висновки лондонської конференції Європейський ринок металу 2008. Прогнози щодо зростання цін експерти пояснюють зростаючим попитом на метал з боку країн, що розвиваються, передусім, Індії та Китаю. Продукція металургії є однією з головних статей українського експорту та основа статків переважної більшості українських мільярдерів.
Україна посіла 76 місце серед 170 країн світу у цьогорічному рейтингу ООН з людського розвитку. При цьому Україна має гірші показники ніж у країнах, подібних до неї - Росії, Білорусі, Румунії, Албанії та Македонії - повідомив постійний представник Програми розвитку ООН в Україні Френсіс О'Доннелл. Серед сусідів України набагато кращі показники має Польща та Словаччина, а гірші - Молдова, яка посіла 111-ту позицію у цьогорічному рейтингу. За словами представника ООН, головними критеріями рейтингу є не тільки економіка та освіта, але й медицина, стан справ у якій в Україні є вкрай незадовільним. За словами пана О'Доннелла, тоді як економіка і доходи українських громадян зростають, їх здоров'я системно погіршується, так само, як демографічні показники та тривалість життя.
Міжнародна дослідницька організація Reputation Institute оприлюднила список найбільш респектабельних українських компаній цього року: Рошен, Київстар, Nestle-Україна, Procter&Gamble Україна та Приватбанк. Світовий рейтинг ділової репутації очолила японська Toyota, а минулого року найповажнішою компанією у світі стала голандська компанія-виробник іграшок Lego.
Європейський Союз на щорічній зустрічі представників ОПЕК закликав країни-експортери нафти збільшити квоти на видобуток нафти. Проте генеральний секретар ОПЕК Абдалла Аль-Бадрі заявив, що країни ОПЕК не будуть наслідувати приклад Саудівської Аравії і збільшувати видобуток. Він також підкреслив, що зростання цін є наслідком спекуляцій на ринку, а не нестачі сировини.
ФБР обіцяє ще більше затриманих у рамках розслідування справи про фінансові махінації на іпотечному ринку у США - заявила начальник відділу ФБР по боротьбі із фінансовими злочинами Шерон Ормсбі. Минулого четверга ФБР оголосив про затримання понад 400 гравців ринку нерухомості, серед яких ріелтери та агенти, які допомагали в отриманні іпотечних кредитів. За словами пані Ормсбі, ФБР досліджує всі аспекти шахрайських оборудок - від надання кредитів до продажу іпотечних зобов'язань під інвестиції, при цьому бюро розслідує діяльність 19 корпорацій та їх топ-менеджерів.
Моква може випередити Лондон за ціною оренди офісних приміщень і посісти перше місце у світі за цим показником - вважає голова бюджетно-фінансової комісії Московської Думи Ігор Антонов. Зараз британська столиця все ще випереджає Москву, але російська столиця вже випередила Париж, і до 2010 року може подолати і Лондон.

Джерело: http://www.bbc.co.uk/ukrainian/






Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
17:25
17-Квіт-2024
Полтавська земля багата на пам’ятки історії: бережімо нашу історію
Полтавська земля багата на пам’ятки історії. Це й не дивно, адже тисячі років тому ту
12:07
17-Квіт-2024
Відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів по Чернігову
Щойно відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів, - повідомляє
11:43
17-Квіт-2024
Ракетна атака рашистів по Чернігову: загиблі і багато поранених
У місті Чернігів триває рятувальна операція. Три ракетні удари по центру міста. Зруйн
19:25
16-Квіт-2024
Україна завдає росії потужні удари у відповідь!
Попри всю складність із боєприпасами, Україна завдає росії потужні удари у відповідь.
22:05
15-Квіт-2024
Сучасне стильне жіноче взуття: білі шкіряні кеди і кросівки

Жіноче взуття відіграє важливу роль у формуванні образу кожної модниці. У ній поєд

19:50
15-Квіт-2024
Харківщина. росіяни вдарили по Липецькій громаді: вбили двох та поранили чотирьох людей
Керованою авіабомбою по школі - ворог продовжує знищувати все живе. В селі Лук'янці п
20:41
14-Квіт-2024
У Києві перевірять законність розміщення церков Московського Патріархату на 73 земельних ділянках
У столиці перевірять законність розміщення на 73 комунальних земельних ділянках храмі
Усі новини