реклама партнерів:
Головна » Навчання “Сі Бриз – 2008” в Одесі. Американські моряки провели тренування з ліквідації пожежі та рятування людей на кораблі. Фото

Навчання “Сі Бриз – 2008” в Одесі. Американські моряки провели тренування з ліквідації пожежі та рятування людей на кораблі. Фото


Коментарі: 0 ПОДІЇ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
15 липня в Одеському морському торговому порту в рамках українсько-американського військово-морського навчання із запрошенням інших країн “Сі Бриз – 2008” відбулося показове тренування з ліквідації пожежі на військовому кораблі.
Представники ВМС США імітували ситуацію з вертольотом, який повинен був приземлиться на борт есмінця ВМС США “МакФоул”, але зазнав аварії.
За лічені хвилини американським військовим вдалося загасити пожежу і врятувати життя людини, яка умовно знаходилася в той момент на борту гелікоптера.
За словами командора есмінця ВМС США капітана II-го рангу Тіма Шора, сьогоднішнє тренування допоможе поліпшити взаєморозуміння і відношення з іншими партнерами “Сі Бриз – 2008” на Чорному морі.
За діями американських учасників маневрів спостерігали військові моряки ВМС України, Туреччини та Великої Британії.
Згодом представники засобів масової інформації ознайомилися з ходом підготовки для виходу у море корвету Військово-Морських Сил ЗС України “Луцьк”.
Довідка. Українсько-американські військово-морські навчання серії “Сі Бриз” проводяться з 1997 року. Вони започатковані з метою підвищення бойової готовності Військово-Морських сил Збройних Сил України, досягнення взаємосумісності флотів України і США, а також інших країн, які приєднались до програми НАТО “Партнерство заради миру”.
Головною метою маневрів “Сі Бриз-2008”, що проходитимуть на теренах Одеської і Миколаївської областей та АР Крим, визначено відпрацювання за стандартами НАТО дій багатонаціональних штабів і сил під час планування та проведення миротворчої операції.
У навчанні беруть участь військовослужбовці з 16 країн світу. Зокрема, Азербайджану, Великої Британії, Вірменії, Греції, Грузії, Данії, Канади, Латвії, Македонії, Норвегії, Румунії, США, Туреччини, України, Франції та ФРН.
До навчання залучаються військовослужбовці, озброєння і військова техніка від усіх видів Збройних Сил України. Зокрема, великий десантний корабель “Костянтин Ольшанський”, корвет “Луцьк”, тральщик “Мелітополь”, рейдовий тральщик “Генічеськ”, рятувальне буксирне судно “Кременець”, артилерійський катер “Скадовськ”, малі водолазні судна “Сватове” та “Нетішин”, санітарний катер “Сокаль”, батальйон морської піхоти, підрозділ окремого морського інженерного батальйону з технікою, аеромобільна рота, рятувальна парашутно-десантна група, команда водолазів та аварійно-рятувальна група, по два літаки Іл-76МД та Бе-12, санітарний літак Ан-26 “Віта” та транспортний літак Ан-26, вертольоти Мі-8 та Мі-14, до 16 бронетранспортерів, спеціальні та вантажні автомобілі, підрозділи Військової служби правопорядку у ЗС України.
Сили від інших країн-учасниць навчання представляють 7 кораблів класу “есмінець”, “фрегат”, “ракетний катер”, “малий десантний корабель” та “допоміжне судно”, 3 літаки, підрозділи морської піхоти та механізовані підрозділи, загони водолазів, офіцери штабу та спостерігачі.
Загалом у двосторонньому українсько-американському військово-морському навчанні із запрошенням інших країн “Сі Бриз – 2008” беруть участь до однієї тисячі військовослужбовців.
Цьогорічні маневри “Сі Бриз – 2008” складаються з чотирьох етапів. Так, до 14 липня відбулося розгортання сил учасників навчання. В ході другого етапу, який триватиме з 15 по 21 липня, проходитиме базова підготовка кораблів, заняття на навчальних місцях водолазів, берегової та авіаційної компоненти, підготовка кораблів у морі. Під час третього етапу – 22 - 25 липня – безпосередньо відбудеться активна фаза навчання з проведенням миротворчої і гуманітарної операції. А на четвертому етапі – 26 - 28 липня – проходитиме згортання сил та підбиття підсумків проведення маневрів.
В ході етапів навчання військовослужбовці з 16 країн відпрацюють такі навчальні питання, як тактичне маневрування, пошук підводного човна у визначеному районі, проведуть навчання з пошуково-рятувальних дій, огляду підозрілого судна, протикорабельної та протиповітряної оборони, поповнення запасів на ходу у морі, виконають практичні артилерійські стрільби. Морські піхотинці відпрацьовуватимуть спільні тренування на навчальних місцях, висаджуватимуться на необладнане узбережжя та створюватимуть зону безпеки. Також заплановані вертолітні тренування, повітряно-десантна та вогнева підготовка, відпрацьовуватимуться питання організації патрулювання, всебічного логістичного забезпечення під час підготовки та проведення миротворчої операції та багато інших.
Цьогорічні маневри серії “Сі Бриз”, які традиційно проводяться в дусі програми НАТО “Партнерство заради миру”, триватимуть по 28 липня.
11 квітня 2008 року Верховна Рада України голосами 363 із 447 народних депутатів, зареєстрованих у залі, прийняла Закон України “Про схвалення рішення Президента України про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2008 році для участі у багатонаціональних військових навчаннях”.
У відповідності до прийнятого Закону, у 2008 році передбачається проведення за участю українських військовослужбовців 9 навчань за межами території України та 11 військових навчань на території України, серед яких й “Сі Бриз - 2008”.

Джерело: прес-служба МО України, http://www.mil.gov.ua/






Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

18:20
25-Квіт-2024
Міністр Сольський, якого підозрюють в оборудках із землею, подав заяву про відставку
"До Верховної Ради України надійшла заява від Миколи Сольського про відставку з посад
21:23
24-Квіт-2024
Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млрд
Президент США Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млр
20:49
23-Квіт-2024
Коли Верховна рада заборонить РПЦ в Україні
Верховна Рада, ймовірно, у травні зможе розглянути в другому читанні урядовий законоп
16:38
22-Квіт-2024
Виставка акварельного живопису Марії Рибіної-Ткач «Прозорі барви» в Чернігові
23 квітня о 12.00 в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стар
08:16
21-Квіт-2024
Конгресвумен Марсі Каптур виступаючи за допомогу Україні процитувала Тараса Шевченка
Під час виступу на підтримку законопроєкту про допомогу Україні, конгресвумен-демокра
21:03
20-Квіт-2024
Конгрес США проголосував за військову допомогу Україні
Трохи статистики голосувань:
1. Конфіскація активів РФ та заборона TikTok — 36
18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
10:16
19-Квіт-2024
Дослідження ефективності навчання у приватних школах

Приватна школа в сучасному світі привертає увагу батьк

18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
Усі новини