реклама партнерів:
Головна » Чернігівщина. Дитина, як засіб існування або нетипова кримінальна історія

Чернігівщина. Дитина, як засіб існування або нетипова кримінальна історія


Коментарі: 0 Кримінал

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Історія, яка сталася в обласному центрі в липні цього року вражає не тільки своєю неординарністю, але і мотивом, задля якого її планували. „Нічого не зрозуміло...", - скаже читач.
А сталося от що - задля отримання матеріальних благ у матері викрали маля, якому не було і півроку. В чому ж зиск? Дитину ростити важко, це тільки клопоти, а не прибуток? Це питання постало б перед кожним добропорядним громадянином. Але ж шахрай він на те і шахрай, що думає не як пересічний громадянин. Іноді шпарини в законодавстві, знання психології та звичайна спритність роблять із людини висококласного знавця шахрайської справи, тим більше, якщо це - „досвідчена", в певному сенсі, жінка.
Те, з чим довелося мати справу місцевим оперативникам цього літа дійсна рідкість, навіть, для „оперів", які багато чого бачили. 12 липня до міліції зателефонувала вкрай знервована жінка, яка повідомила, що родичі її померлого чоловіка викрали дитину, якій не виповнилося і півроку. Ситуація була не з простих. В той же день стало відомо, що дитина зникла ще 10 діб до того, але мати проводила з викрадачами безплідні переговори. На слушне запитання правоохоронців, що її спонукало до таких незрозумілих дій заплакана жінка пояснила, що забрали малюка далекі родичі її чоловіка. Вона хотіла знайти з ними спільну мову, сім'я все ж таки, але коли будь-який зв'язок перервався - надія зникла. Порятунок був тільки один - телефонувати „02".
Почалися пошуки, які потроху прояснювали як обставини, так і можливі мотиви незрозумілого на перший погляд вчинку.
Не так давно сім'я відставного військового із своєю дочкою вирішила переїхати з Росії на Батьківщину до Чернігова, щоб на стабільному місті провести решту подружнього життя. Згодом, на початку 2008 року в них народилася ще одна дитина - дівчинка. Але сталося горе - чоловік, якому не було і сорока років - раптово помер. Мати залишилася з двома дітьми на руках. Слава Богу, старша донечка допомагала як по-хазяйству, так і у догляді за сестричкою.
Одного вихідного дня старша дитина, як завжди, прогулювалася зі своєю сестричкою в колясці. Раптом до неї підійшли дві жінки - родички з татового боку і всіма способами: вмовляннями та переконаннями, почали домагатися забрати дитину, ніби-то для прогулянки. Що тут було робити тендітній 9-річній дитині? Звичайно ж вона віддала коляску, але тон родичів, яким вони з нею розмовляли, дуже налякав і вона миттю кинулася до мами розповісти про те, що сталося. Жінка тут же взялася за телефон, але раз за разом, день за днем чула одне й те ж саме - віддамо згодом. І тільки коли викрадачі перестали відповідати на дзвінки і зовсім зникли зі свого помешкання і бідолашна мати наважилася набрати „02".
Виявилося, що на маля померлого військовослужбовця по Закону повинна виплачуватися гідна матеріальна допомога. Не чисті на руку родичі чоловіка, які в свій час вже конфліктували із законом, винайшли незвичайний спосіб знайти стабільний, гарантований законом прибуток. Спочатку 52-річна родичка розпочала кампанію по поливанню брудом своєї невістки, ніби п'є, гуляє, погано доглядає за дитиною, і взагалі не гідна бути матір'ю. Згодом, замість допомоги, горе-родичка почала скаржитись у різні інстанції.
План був простий, але по злочинному геніальний:
1.Довести материнську неспроможність справжньої матері.
2. Вистеживши влучний момент, забрати дитину собі,.
3. Заховати маля.
4. По можливості, оформити опікунство.
5. Розсилати в різні доброчинні організації листи із закликом допомогти бідній дитині, яка невиліковно хвора і нібито їй терміново потрібна дорога операція.
Насправді ж дівчинка була цілком здорова, що потім і засвідчать записи лікарів у медичній картці.
Спритній „благодійниці", внаслідок своїх махінацій вдалося таки отримати певну суму від чуйних благодійників. Та й переховувалася вона доволі професійно. Залучила на свій бік знайому бабусю, яка погодилась приютити в своєму помешканні шахрайку з дитиною.
Встановити місце знаходження викрадачів було не просто. Дитину на прогулянку вони, майже не виносили, і сама господарка квартири стала рідше з'являтися на дворі. Тому оперативники кримінальної міліції у справах дітей крок за кроком відпрацьовували всіх знайомих викрадачки. Допомагав їм у цьому, навіть, настоятель Храму Михайла і Федора, який час від часу відвідувала літня жінка.
Ніхто із знайомих чи родичів не мав жодних припущень з приводу ймовірної адреси перебування немовляти. Але все таки двотижневі пошуки дали свої результати. Дитина повернулася до матері і знайшла таки справжню любов та спокій.
Спритну викрадачку тепер офіційно звинувачено у скоєнні злочину передбаченого статтею 146 кримінального кодексу України, тобто у викраденні дитини ( частина 2 цієї статті). Їй світить до п'яти років реального перебування за гратами. Кінцеву крапку в цій історії поставить суд.

Прес-служба ЧМВ УМВС Марина Кордик
Джерело: УМВС України в Чернігівській області, http://kop.gov.ua





QR-код посилання на сторінку



Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

20:22
28-Бер-2024
Російські спецслужби під прикриттям московського патріархату
Ця війна є цивілізаційною. Без знищення московії як імперії, миру і спокою для Україн
19:46
27-Бер-2024
Пам’яті Героя України Дмитра Романченка з Чернігова
У Небесному війську Захисників України гідне місце займають і уродженці Чернігова — п
19:24
27-Бер-2024
По Харкову вдарили авіабомбами - вперше з 2022-го року
Під ударом Шевченківський район, за інформацією, що перевіряється, ворог застосував д
20:44
26-Бер-2024
П'ять сценаріїв розгортання французьких військ в Україні
Президент Франції Еммануель Макрон своєю заявою про можливе відправлення в Україну за
22:12
25-Бер-2024
Василь Малюк: СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках
З початку повномасштабного вторгнення Служба безпеки України значно посилила напрям к
21:20
25-Бер-2024
росіяни вчергове вдарили по Одесі балістикою
Коротко про одеські новини сьогодні.
Росіяни вчергове вдарили по нам балістико
20:29
25-Бер-2024
Війська росії захопили нові території на сході України
Армія Росії просунулася вперед практично на всіх ділянках фронту, де вона штурмує. Пр
20:11
24-Бер-2024
У Чернігові згадали заповіти В’ячеслава Чорновола
24 березня у Чернігові, в Музеї боротьби за відновлення незалежності України на Черні
16:27
24-Бер-2024
Оборонці України - неймовірні!
Ефективність використання засобів, які є в нашому розпорядженні - безпрецедентна. Для
21:09
23-Бер-2024
На Львівщині згорів деревʼяний храм Святого Михаїла
На Стрийщині вогнеборці ліквідували пожежу в дерев’яній церкві
23 березня о 10
Усі новини