реклама партнерів:
Головна » Чернігівщина. Викрадач вимагав... джек-пот

Чернігівщина. Викрадач вимагав... джек-пот


Коментарі: 1 Кримінал

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Неспокійними видалися минулі вихідні для Бахмацької міліції. Суботу і неділю їм довелося проводити спецоперацію по звільненню заручника.
Інформація про те, що в одній із садиб смт. Батурина Бахмацького району невідомі зловмисники утримують заручника, надійшла в райвідділ надвечір в суботу 13 вересня. До операції по звільненню одразу ж було залучено кращих оперативників райвідділу. На місце пригоди виїхав особисто т.в.о. начальника районної міліції Валентин Мороз. За оперативною інформацією, зловмисники були добре озброєні вогнепальною зброєю. Тому було вжито всіх заходів безпеки для особового складу. Але, дякуючи професіоналізму керівників операції, звільнення пройшло без жодного пострілу. Головного організатора під цілком стороннім приводом викликали з будинку та миттєво затримали члени групи захоплення. А решту організованої групи "взяли" потім без жодного опору. Далі, після отримання дозволу суду на проведення обшуку, в помешканні затриманого провели обшук в процесі якого в погребі підсобної будівлі виявлено чоловіка 1954 року народження, якого зловмисники викрали в селі Актове, Вознесенського району, Миколаївської області та привезли сюди в наручниках.
Як розповів на першому допиті головний організатор викрадення, років шість тому вони з "заручником" жили поруч на одній вулиці в с.Актове Вознесенського району Миколаївської області. І нібито, цей Павло, одного разу спільно зі своєю дружиною, яка працює в поштовому відділенні, шахрайським шляхом дізналися про його виграш джек-пота в "Супер-лото", та заволоділи грішми в сумі кілька мільйонів гривень. Але детально пояснити як це могло трапитись в реальному житті, так і не зміг. Відомо лише одне - від заручника він хотів отримати гроші, в розмірі кілька мільйонів гривень (!). Буцімто джек-пот тоді складав 5 чи 6 млн.грн.
Після смерті батьків, Микола (так назвемо викрадача) переїхав спочатку до Києва, де влаштувався на роботу в одну з охоронних фірм, а потім до Батурина, де ця структура охороняла будівництво Цитаделі та реставраційні роботи. Тут Микола "пристав у прийми" до однієї місцевої молодиці і, за його словами, 19 вересня вони вже мали б зіграти весілля. Але думка про те, що сусід "вкрав" у нього джек-пот не давала йому спокою вже кілька років.
Одного разу після весілля родички своєї майбутньої дружини Микола таки вирішив "випробувати" долю і спробувати змусити поділитися виграшем. Своїми "підручними" чоловік обрав трьох місцевих нероб: Василя 1953 р.н. раніше судимого за хуліганство, та двох 18-річних ромів. Але розповідати їм про свої плани заздалегідь не став. Запропонував їм допомогти у працевлаштуванні в охоронну фірму в Києві. Чоловіки погодилися і 12 вересня вони вчотирьох вирушили в напрямку столиці. Але місто вони промчали транзитом, а новенька "Chery Amulet" помчала своїх пасажирів на південь країни. На запитання куди це вони їдуть? Микола сухо відповів, що є одна справа, яка може принести їм чималий навар і пообіцяв "подєльнікам" (за їх словами) по мільйону гривень.
Приїхавши на місце, (в село Актове) під вечір, молодики розташувалися на колишньому дворищі батьків Миколи. Коли молодші з посібників почали вагатися, в подальшому успіху оборудки, Микола спочатку пригрозив їм розправою, а потім розповів історію, що нібито цей чоловік, якого вони приїхали викрадати, вбив його батьків. Переночувавши в машині, чоловіки виїхали "на полювання". З'ясувавши, що потрібний їм чоловік пасе корів на лузі за селом, бандити на автомобілі та в масках попрямували туди.
Побачивши нападників, Павло Степанович спробував був тікати, але перечепився через повідок і впав. Бандити надягли на нього наручники та "запхали" в авто.
Дорогою вони двічі зупинялися на заправках, але свого бранця нікуди не випускали. Переляканий заручник час від часу запитував куди його везуть та що від нього хочуть. Головного викрадача викрадений впізнав, як тільки той зняв маску. Він не міг зрозуміти яких грошей від нього вимагає колишній сусід.
Приїхали в Батурин вони під вечір. Микола одразу ж пішов "готувати камеру" для свого бранця в погребі. Туди кинув старий матрац та попону, поставив чашку з водою і миску з шматком хліба та ковбаси. Так підготувавши "каземат", зловмисник перемістив туди свого в'язня.
Але продумати свої подальші дії Микола не встиг. Серед ночі його підняли співробітники міліції, які досить вправно та швидко замкнули на його руках наручники.
В машині Миколи правоохоронці знайшли дві пари наручників, гумовий кийок, чотири маски, револьвер "Ринг", незареєстрований, мисливську нарізну зброю марки "Сайга" з 2 набоями в магазині та магазин з мисливськими набоями (30шт.), пневматичну гвинтівку "Юнкер 2" з магазином та набоями, газовий револьвер "Магнум" з дев'ятьма набоями до нього 38-го калібру. Весь цей арсенал належав главарю групи.
Наразі всі четверо затриманих етаповані конвоєм Миколаївського УМВС до місця скоєння злочину в Миколаївську область. Потерпілий також відбув додому (за ним приїхав син). Злочин розкрито, але мотив його скоєння досі чітко так і не з'ясований, це зробить вже слідство УМВС України в Миколаївській області.

Джерело: УМВС України в Чернігівській області, http://kop.gov.ua/






Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

21:26
06-Трав-2024
Україна отримала від Іспанії та інших союзників ракети до систем ППО Patriot
В уряді Іспанії заявили, що Україна вже отримала ракети до систем ППО Patriot, які їй
20:38
05-Трав-2024
Священники ПЦУ підпільно звершують богослужіння на окупованих територіях України
Священники Православної церкви України підпільно продовжують звершувати богослужіння
07:01
04-Трав-2024
На Поклонній горі – черги до трофейної техніки України та НАТО
Зрозуміло, що людей осудних у цій черзі немає.
Це той самий «кровожерний совок
06:56
04-Трав-2024
Про «покровскіх ос» на Лук’янівці у Києві
У Страсну п‘ятницю, коли у православних храмах виносять для поклоніння Плащаницю я за
20:49
03-Трав-2024
1300 московських попів поповнить ряди окупаційної армії кремля
кремлівська церква має намір направити на фронт в Україну “для духовної допомоги росі
20:34
30-Квіт-2024
ССО уразили два російських ЗРК «Бук» на Сумському напрямку
Оператори одного з підрозділів ССО під час розвідувальних дій на Сумському напрямку в
20:13
30-Квіт-2024
Херсонщина. Російські окупанти без успіху намагаються штурмувати звільнений острів Нестрига
Російські окупанти без успіху штурмують острів Нестрига в Херсонській області, який р
20:01
29-Квіт-2024
Чотири батальйони «кадировців» прибули до кордону з Сумщиною
29 квітня командир 3 роти 8 добровольчого формування територіальної громади Володимир
20:18
28-Квіт-2024
Ситуація на російсько-українському фронті загострилась
Ситуація на фронті загострилась. Намагаючись захопити стратегічну ініціативу та прорв
21:41
27-Квіт-2024
Найганебніша сторінка в історії ВР України
Ці кадри обійдуть всі світові медіа. 27 квітня 2010. Ратифікація Харківських угод. Ми
Усі новини