реклама партнерів:
Головна » Чернігів. Всі зірки родом з дитинства

Чернігів. Всі зірки родом з дитинства


Коментарі: 0 КУЛЬТУРА

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
В Чернігові триває VІ міський фестиваль культури і мистецтв "Чернігів – рідне місто моє", присвячений 1100-річчю першої літописної згадки.
Концертно-розважальній програмі "Чернігів – моє місто", що відбувається сьогодні на Красній площі міста і побудована з урахуванням історії Чернігівщини, діяльності видатних осіб, які народилися чи працювали тут, особливостей культури і традицій регіону, передувала прес-конференція організаторів та учасників заходу.
Організатори заходу – компанія "МТС-Україна" висловили подяку за активну співпрацю Чернігівській міській раді та особисто міському голові Олександру Соколову. PR-директор компанії Андрій Бабкін зауважив, що програму, як подарунок до ювілейної дати, створено спеціально для Чернігова, з урахуванням його багатої історії.
Чернігів у концертно-розважальній програмі представляють переможниця міського конкурсу "Стань зіркою" Руслана Гусейнова, лауреат відбіркового туру всеукраїнського конкурсу "Червона рута" Наталія Случук, молодий чернігівський виконавець Євген Мацак та добре відомий чернігівським любителям музики гурт "Скрудж".
У числі гостей – самобутня група "От винта", яка працює у стилі "украбіллі" і відома альбомами "Дриг-тин-димба", "Дарма я наївся цибулі" та "ПОПЕРЕДУ" не лише в Україні, а й у Європі та навіть Японії. Її лідер Юрій Журавель нагадав, що це не перший візит "отвінтистів" до Чернігова. Після попередніх виступів в учасників гурту залишились приємні враження від розкутої, але вихованої публіки, краси чернігівських дівчат. "З того часу, - відзначив Юрій, - Чернігів став значно чистішим і більш європейським, хоч і не втратив магічної аури давнини".
До речі, гурт "От винта" є одним із засновників громадського руху "Не будь байдужим", що пропагує українську мову та культуру, хоча Юрій – син військового – вчився рідної мови не в школі, а самотужки. Ще одним із захоплень Юрія Журавля є вивчення життєвого шляху Івана Мазепи. А оскільки лідер гурту "От винта" не лише музикант, а й художник, то – поділився він секретом – за тиждень-другий має вийти з друку його книга про українського гетьмана.
Неповторний гурт "Carpathiana", що складається з трьох британців і п'яти українців, у своїй творчості поєднує сучасні денс-ритми Британії з традиційними українськими мелодіями. Пісні "Carpathiana" звучать англійською та українською мовами, при цьому всі композиції є цілком оригінальними. Лідер гурту Юрій Балюк, етнічний українець, що проживає у Великій Британії, в Чернігові вперше, проте вже має гарні враження від міста. На його думку, концерт повинен сподобатися чернігівському глядачеві.
Казкаря-лірника Олександра Власюка Чернігів вабить своєю красою та історією. Хоч виступатиме вперше, Олександр часто тут буває, має багато друзів. Більше того, саме зараз завершує роботу над сценарієм чергової серії мультсеріалу "Моя країна – Україна", в якій ітиметься про Чернігів.
- Я називаю себе міфотворцем, – розповів Олександр, – своїми історіями виховую українство в нашій молоді, яка має відчувати гордість за свою країну. Треба сказати, що Чернігів з року в рік стає все більш ошатним, тут помітні великі паростки культури, думаю, вже незабаром ми дочекаємось і квітів.
Донецький гурт "Странные дети" – неодноразовий учасник святкових концертів, що проводяться у Чернігові. Цей гурт завжди додає яскравих фарб в розмаїту палітру концерту.
Заступник міського голови Оксана Тунік-Фриз переконана, що концерт змінить усталені уявлення про музику, адже в його програмі – пісні тільки українською мовою. А спільні зусилля влади, бізнесу та митців стануть запорукою створення суспільства, де превалюють національні культурні цінності.
Цікаво й те, що, як з'ясувалося під час прес-конференції, гурти-учасники концерту мають спільним не лише любов до української мови, музики й пісні, а й походження назв. Всі вони – інтерпретація спогадів та вражень дитячих років: музика Карпат з дитинства Юрія Балюка, життя у військових містечках та улюблений фільм "В бой идут одни старики" Юрія Журавля, бажання дитячої щирості й безпосередності "Странных детей" та настрій вихідного дня, створений діснеївським мультсеріалом.

Джерело: Управління культури міської ради, http://www.chernigiv-rada.gov.ua






Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

20:49
23-Квіт-2024
Коли Верховна рада заборонить РПЦ в Україні
Верховна Рада, ймовірно, у травні зможе розглянути в другому читанні урядовий законоп
16:38
22-Квіт-2024
Виставка акварельного живопису Марії Рибіної-Ткач «Прозорі барви» в Чернігові
23 квітня о 12.00 в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стар
08:16
21-Квіт-2024
Конгресвумен Марсі Каптур виступаючи за допомогу Україні процитувала Тараса Шевченка
Під час виступу на підтримку законопроєкту про допомогу Україні, конгресвумен-демокра
21:03
20-Квіт-2024
Конгрес США проголосував за військову допомогу Україні
Трохи статистики голосувань:
1. Конфіскація активів РФ та заборона TikTok — 36
18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
10:16
19-Квіт-2024
Дослідження ефективності навчання у приватних школах

Приватна школа в сучасному світі привертає увагу батьк

18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
17:25
17-Квіт-2024
Полтавська земля багата на пам’ятки історії: бережімо нашу історію
Полтавська земля багата на пам’ятки історії. Це й не дивно, адже тисячі років тому ту
12:07
17-Квіт-2024
Відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів по Чернігову
Щойно відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів, - повідомляє
Усі новини