реклама партнерів:
Головна » Учасники консультацій висловились за проведення дострокових парламентських виборів – прес-служба Президента

Учасники консультацій висловились за проведення дострокових парламентських виборів – прес-служба Президента


Коментарі: 0 ПОЛІТИКУМ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
За словами прес-секретаря Президента Ірини Ванникової, до такого консенсусу сторони дійшли під час консультацій із Віктором Ющенком про можливі позачергові парламентські вибори.
Президент України Віктор Ющенко сьогодні провів консультації щодо питання про дострокове припинення повноважень Верховної Ради VI скликання з Головою Верховної Ради Арсенієм Яценюком, його заступниками – першим віце-спікером Олександром Лавриновичем, віце-спікером Миколою Томенком та головами депутатських фракцій у парламенті.
Прес-секретар Президента Ірина Ванникова зазначила також, що під час консультацій Президент пояснив правові підстави для дострокового припинення повноважень Ради VI скликання.
Згідно з статтею 90 Конституції, рішення про дострокове припинення повноважень Ради приймається Президентом після консультацій з головою парламенту, його заступниками й головами депутатських фракцій у Раді.
За словами прес-секретаря Президента, усі учасники зустрічі мали можливість висловити свою думку: «Виступи були конструктивними, усі висловились за проведення виборів».
Однак, заступник голови Верховної Ради, один з лідерів БЮТ Микола Томенко спростував повідомлення прес-служби Президента та заявив, що на консультаціях фракція Блоку Юлії Тимошенко наполягала на неприпустимості призначення дострокових парламентських виборів: «Моя позиція й позиція фракції Блоку Юлії Тимошенко полягала в тому, що ми підтримуємо настрої й позицію більшості українського народу, що проти позачергових виборів».
Перед початком консультацій лідер парламентської фракції Блоку Юлії Тимошенко Іван Кириленко висловив припущення, що уже сьогодні Президент Віктор Ющенко підпише указ про дострокове припинення повноважень Верховної Ради. Іван Кириленко також наголосив на тому, що БЮТ виступає категорично проти позачергових парламентських виборів, але готовий до них.
А лідер КПУ Петро Симоненко після зустрічі зазначив, що не було справжньої дискусії під час цих консультацій. Однак, лідер комуністів не впевнений чи Президент уже сьогодні підпише указ про дострокові вибори: «Це питання не до мене, це питання до Президента. Президент поставив завдання: вносьте зміни до державного бюджету, а я тоді подумаю, будуть вибори чи не будуть».
Лідер блоку свого імені Володимир Литвин після консультацій сказав, що Президент дав народним депутатам один день для внесення змін до законодавства, пов'язаного з виборчим процесом: «Наскільки я зрозумів, то Верховна Рада сьогодні повинна напружитися прийняти зміни до деяких законів, які б дозволили уникнути судових позовів стосовно проведення позачергових виборів і водночас передбачити фінансування виборів».
Перед початком консультацій Володимир Литвин сказав Радіо Свобода: «Країна втягується у фінансову кризу, країна втягнута в економічну кризу, Україна в соціальній кризі. Необхідно вести мову про пакет антикризових заходів, а вже потім вести консультації з приводу дочасних виборів. Вибори в такий складний час, коли треба ухвалювати виключно відповідальні та непопулярні заходи, як на мене, видається верхом політичної безвідповідальності».
А заступник лідера фракції Партії регіонів Ганна Герман заявила в ефірі Радіо Свобода, що «на сьогодні іншого виходу, окрім виборів, немає».
За її словами, минулого року, коли Президент розпустив парламент за ініціативою БЮТ, Партія регіонів погодилась на дочасні вибори задля того, щоб зберегти спокій у суспільстві.
На нинішні вибори Партія регіонів може погодитись, щоб довести помаранчевим політикам, що необхідно об’єднуватися не навколо кольорів, а навколо програм реформ, яку необхідно спільно здійснювати.
На запитання Радіо Свобода з ким можуть об’єднатися «регіонали» для створення коаліції, якщо після нових виборів їхня партія не матиме більшості, Ганна Герман відповіла: «Об’єднуватися треба не з ким, а з чим – навколо реформ. І ті сили, які будуть готові впроваджувати реформи, зміни, які так потрібні суспільству, і стануть нашими партнерами».

Джерело: http://www.radiosvoboda.org/content/Article/1294877.html





QR-код посилання на сторінку



Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

19:46
27-Бер-2024
Пам’яті Героя України Дмитра Романченка з Чернігова
У Небесному війську Захисників України гідне місце займають і уродженці Чернігова — п
19:24
27-Бер-2024
По Харкову вдарили авіабомбами - вперше з 2022-го року
Під ударом Шевченківський район, за інформацією, що перевіряється, ворог застосував д
20:44
26-Бер-2024
П'ять сценаріїв розгортання французьких військ в Україні
Президент Франції Еммануель Макрон своєю заявою про можливе відправлення в Україну за
22:12
25-Бер-2024
Василь Малюк: СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках
З початку повномасштабного вторгнення Служба безпеки України значно посилила напрям к
21:20
25-Бер-2024
росіяни вчергове вдарили по Одесі балістикою
Коротко про одеські новини сьогодні.
Росіяни вчергове вдарили по нам балістико
20:29
25-Бер-2024
Війська росії захопили нові території на сході України
Армія Росії просунулася вперед практично на всіх ділянках фронту, де вона штурмує. Пр
20:11
24-Бер-2024
У Чернігові згадали заповіти В’ячеслава Чорновола
24 березня у Чернігові, в Музеї боротьби за відновлення незалежності України на Черні
16:27
24-Бер-2024
Оборонці України - неймовірні!
Ефективність використання засобів, які є в нашому розпорядженні - безпрецедентна. Для
21:09
23-Бер-2024
На Львівщині згорів деревʼяний храм Святого Михаїла
На Стрийщині вогнеборці ліквідували пожежу в дерев’яній церкві
23 березня о 10
20:23
21-Бер-2024
Триває обговорення про введення французьких військ в Україну
І так, що відбувається у Франції і про що йдуть розмови в європейських столицях.
Усі новини