реклама партнерів:
Головна » Вибори – 2008. Блок Юлії Тимошенко іде на «рейдерські технології»

Вибори – 2008. Блок Юлії Тимошенко іде на «рейдерські технології»


Коментарі: 0 ПОЛІТИКУМ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
БЮТ іде на «рейдерські технології».
Саме так розцінив дії Блоку Юлії Тимошенко представник Секретаріату Президента Руслан Кирилюк. Керівник служби з представництва в судах інтересів Президента заявив у неділю, що це має на меті затягти розгляди в судах і зірвати вибори.
У неділю Апеляційний адміністративний суд Києва переніс розгляд оскарження Секретаріатом Президента ухвали про зупинення указу про розпуск парламенту на понеділок на клопотання представників БЮТ.
За словами Кирилюка, БЮТ вимагає спершу отримати оригінали матеріалів справи з Окружного адміністративного суду Києва, суддя якого в п’ятницю за позовом БЮТ ухвалив заборону вчиняти дії на розпуск парламенту і організацію дострокових виборів.
Кирилюк наголосив, що за чинним законодавством суд має право розглядати такі справи й на підставі копій матеріалів.
Він назвав ці та інші дії БЮТ «рейдерством», яке має на меті затягти розгляди в судах і зірвати вибори.
Тим часом представник сторони БЮТ, народний депутат Валерій Писаренко, виступаючи після засідання апеляційного суду, повторив, що позиція його політичної сили залишається незмінною: «дострокових виборів до Верховної Ради не буде».
Наступне засідання суду має початися в понеділок о 16-й годині.

Генпрокуратура оскаржила ухвалу судді про зупинення указу про розпуск
Генеральна прокуратура внесла апеляцію на необґрунтовану ухвалу Київського окружного адміністративного суду про призупинення указу Президента про дострокове припинення повноважень Верховної Ради VI скликання та призначення позачергових виборів, повідомила в неділю прес-служба Генпрокуратури.
Цю апеляцію, в якій ідеться про скасування цієї ухвали, подано до Апеляційного адміністративного суду Києва.
Раніше цю ж ухвалу в цьому ж суді вже оскаржив Секретаріат Президента.

Прокуратура порушила кримінальні справи через блокування указу про дострокові вибори
Одну з кримінальних справ прокуратура Києва порушила проти судді Окружного адміністративного суду Києва Володимира Келеберди за винесення свідомо неправосудного рішення, повідомив у неділю прокурор Києва Євген Блажівський.
Ідеться про п’ятничне рішення судді, яке за позовом Блоку Юлії Тимошенко забороняло вчиняти дії на розпуск парламенту і організацію дострокових виборів, через яке в суботу Центральна виборча комісія не змогла розпочати належних процедур для початку виборчого процесу.
Іще одну справу прокуратура Києва порушила за фактами втручання в діяльність судового органу і грубого порушення громадського порядку, а саме здійснення хуліганських дій на території суду.

Тут ідеться про дії народних депутатів від БЮТ, які від суботи перешкоджали розглядові в Київському апеляційному адміністративному суді скарги Секретаріату Президента на згадане рішення судді Київського окружного адміністративного суду проти указу голови держави.
Прес-служба Генеральної прокуратури уточнила, що обидві кримінальні справи порушені ще в суботу.

Блокування указу про позачергові вибори передбачає кримінальну відповідальність – Секретаріат
Таку відповідальність має понести, зокрема, суддя Окружного адміністративного суду Києва Володимир Келеберда, заявив у неділю заступник голови Секретаріату Президента Ігор Пукшин.
Цей суддя в п’ятницю ухвалив зупинити дію указу про розпуск парламенту і призначення дострокових виборів за позовом Блоку Юлії Тимошенко.
Представник Секретаріату назвав це рішення неправосудним і нагадав, що судді було відомо про незаконність забезпечення такого позову і про те, що ця справа непідвідомча адміністративному судові.
За словами Пукшина, це судді роз’яснили в п’ятницю на семінарі в Вищому адміністративному суді, як і те, що суперечки щодо таких указів Президента належать до юрисдикції Конституційного Суду і не надаються до розгляду в порядку адміністративного судочинства.
На думку представника Секретаріату, яку він висловив іще до заяви пізніше в неділю про порушення прокуратурою кримінальних справ із приводу подій навколо указу Президента, на факт винесення такої ухвали мають прореагувати органи прокуратури, порушивши справу за ознаками злочину, передбаченого статтею Кримінального кодексу України про винесення свідомо неправосудного вироку, рішення, ухвали або постанови.
Так само, додав заступник голови Секретаріату, підпадають під ознаки кримінального злочину і дії народних депутатів від Блоку Юлії Тимошенко, які, перебуваючи в апеляційному суді, за його словами, перешкоджали розглядові апеляційної скарги і своїми діями чинили тиск на суд.
Ідеться про кримінальну відповідальність за втручання в діяльність судді з метою перешкодити виконанню ним службових обов’язків або домогтися винесення неправосудного рішення, і органи прокуратури мали б порушити кримінальну справу проти цих депутатів, заявив Ігор Пукшин уранці в неділю.

* * * * * * * * * * *

У п’ятницю Президент своїм указом скасував призначення Володимира Келеберди на посаду судді Окружного адміністративного суду Києва, який раніше того ж дня ухвалив рішення, що за позовом Блоку Юлії Тимошенко забороняло вчиняти дії на розпуск парламенту і організацію дострокових виборів.
У п’ятницю ж Секретаріат Президента оскаржив у Київському апеляційному адміністративному суді згадане рішення проти указу голови держави, через яке Центральна виборча комісія не змогла в суботу розпочати належних процедур для початку виборчого процесу.
І в Секретаріаті Президента, і в Міністерстві юстиції це рішення назвали таким, що виходить поза межі юрисдикції адміністративних судів, а відтак неправочинним.
У п’ятницю зранку набув чинності указ Президента про дострокове припинення повноважень нинішньої Верховної Ради і призначення позачергових виборів на 7 грудня.
У БЮТ заявляють, що рішення судді зупинило чинність цього указу. У Секретаріаті Президента наполягають, що указ і далі чинний, бо рішення судді неправосудне.

Джерело: «Радіо Свобода», http://www.radiosvoboda.org/content/Article/1329151.html






Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

18:20
25-Квіт-2024
Міністр Сольський, якого підозрюють в оборудках із землею, подав заяву про відставку
"До Верховної Ради України надійшла заява від Миколи Сольського про відставку з посад
21:23
24-Квіт-2024
Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млрд
Президент США Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млр
20:49
23-Квіт-2024
Коли Верховна рада заборонить РПЦ в Україні
Верховна Рада, ймовірно, у травні зможе розглянути в другому читанні урядовий законоп
16:38
22-Квіт-2024
Виставка акварельного живопису Марії Рибіної-Ткач «Прозорі барви» в Чернігові
23 квітня о 12.00 в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стар
08:16
21-Квіт-2024
Конгресвумен Марсі Каптур виступаючи за допомогу Україні процитувала Тараса Шевченка
Під час виступу на підтримку законопроєкту про допомогу Україні, конгресвумен-демокра
21:03
20-Квіт-2024
Конгрес США проголосував за військову допомогу Україні
Трохи статистики голосувань:
1. Конфіскація активів РФ та заборона TikTok — 36
18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
10:16
19-Квіт-2024
Дослідження ефективності навчання у приватних школах

Приватна школа в сучасному світі привертає увагу батьк

18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
Усі новини