реклама партнерів:
Головна » Харківшина. На Покрову харків’янам дарували освячені іконки із зображенням Пресвятої Богородиці

Харківшина. На Покрову харків’янам дарували освячені іконки із зображенням Пресвятої Богородиці


Коментарі: 0 Свята. Пам'ятні дати

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Акцією «Під Покровом Пресвятої Богородиці» члени Харківської обласної організації Української Народної Партії нагадали харків’янам, що 14 жовтня – це день молитви до Божої Матері, заступниці й захисниці українських козаків і вояків-патріотів.
Традиційно 14 жовтня у Харкові проходять козацькі паради і мітинги біля пам’ятника УПА в Молодіжному парку. Але Харківська обласна організація Української Народної Партії вирішила не обмежувати святкування цими заходами. Акція «Під покровом Богородиці» мала на меті нагадати харків’янам, що передовсім Покрова – це свято релігійне і духовне. 14 жовтня дуже важливо звернутися молитовно до Пресвятої Богородиці і попросити її заступництва й допомоги.
До свята Покрови Харківська обласна організація УНП замовила дві тисячі іконок Пресвятої Богородиці. Іконки були виготовлені двох типів. На зворотній частині першої іконки — Козацької Покрови — видрукувана довідка про свято Покрови, встановлене на Русі-Україні в княжі часи на спомин про видіння, в якому Пресвята Богородиця відкрилася перед візантійським праведником – блаженним Андрієм. На другій іконці розміщено молитву до Пресвятої Богородиці. Іконки було освячено цього ж дня у Свято-Дмитрівському храмі Харкова.
Роздавали іконки із зображенням Пресвятої Богородиці на центральних вулицях Харкова. За час акції довелося зіткнутися з різними реакціями харків’ян. Хтось просив узяти ще кілька іконок, аби подарувати рідним і друзям. Хтось телефонував знайомим і говорив, щоб вони не прогавили такі гарні подарунки. Хтось дякував за Козацьку Покрову, на якій зображені українські гетьмани і вояки УПА. Дівчина, яка продавала стартові пакети одного мобільного оператора, так зацікавилася акцією, що разом зі своєю продукцією закликала харків’ян отримати освячену іконку. Але були й ті, хто відмовлявся брати іконки або повертав їх. Склалося враження, що наші люди так утомилися від набридливого роздаткового мотлоху, від миготливої реклами, від того, що з них за все намагаються «здерти» гроші, що просто уже не вірять у можливість святкового дня отримати у подарунок іконку Пресвятої Богородиці. Менше всього хочеться думати, що ті, хто пройшов повз, взагалі не знають, який сьогодні день.
«Ми звернулися до цієї акції насамперед через те, що 14 жовтня – це духовне свято для всіх наших співвітчизників, тих людей, які цінують свою історію, свою державу, своїх героїв, які йшли на смерть, аби вибороти незалежну Україну, — так коментує мету акції голова Харківської обласної організації Української Народної Партії Василь ТРЕТЕЦЬКИЙ. — У такий спосіб ми прагнули донести до харків’ян, які через провини комуністичного тоталітарного режиму не могли отримувати правдиву інформацію, правду про нашу історію, учасників національно-визвольного руху. Приємно, що більшість харків’ян радісно сприйняли нашу акцію, що люди оцінюють наші ініціативи, спрямовані на відродження духовності і культури. Так, були ті харків’яни, які відмовилися брати іконки. Просто тривалий час замовчувалася будь-яка інформація про українську церкву, її особливу місію – зміцнення духовності і державності».
За сприяння Української Народної Партії два харківські канали («А/ТВК» і «Фора») забезпечили показ служби зі Свято-Дмитрівського храму Харкова (Української Автокефальної Церкви).

Джерело: прес-служба УНП, http://www.unp-ua.org





QR-код посилання на сторінку



Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

20:22
28-Бер-2024
Російські спецслужби під прикриттям московського патріархату
Ця війна є цивілізаційною. Без знищення московії як імперії, миру і спокою для Україн
19:46
27-Бер-2024
Пам’яті Героя України Дмитра Романченка з Чернігова
У Небесному війську Захисників України гідне місце займають і уродженці Чернігова — п
19:24
27-Бер-2024
По Харкову вдарили авіабомбами - вперше з 2022-го року
Під ударом Шевченківський район, за інформацією, що перевіряється, ворог застосував д
20:44
26-Бер-2024
П'ять сценаріїв розгортання французьких військ в Україні
Президент Франції Еммануель Макрон своєю заявою про можливе відправлення в Україну за
22:12
25-Бер-2024
Василь Малюк: СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках
З початку повномасштабного вторгнення Служба безпеки України значно посилила напрям к
21:20
25-Бер-2024
росіяни вчергове вдарили по Одесі балістикою
Коротко про одеські новини сьогодні.
Росіяни вчергове вдарили по нам балістико
20:29
25-Бер-2024
Війська росії захопили нові території на сході України
Армія Росії просунулася вперед практично на всіх ділянках фронту, де вона штурмує. Пр
20:11
24-Бер-2024
У Чернігові згадали заповіти В’ячеслава Чорновола
24 березня у Чернігові, в Музеї боротьби за відновлення незалежності України на Черні
16:27
24-Бер-2024
Оборонці України - неймовірні!
Ефективність використання засобів, які є в нашому розпорядженні - безпрецедентна. Для
21:09
23-Бер-2024
На Львівщині згорів деревʼяний храм Святого Михаїла
На Стрийщині вогнеборці ліквідували пожежу в дерев’яній церкві
23 березня о 10
Усі новини