реклама партнерів:
Головна » УНП пропонує місцевим радам регіональний план антикризових заходів на основі принципу «Купуй українське!»

УНП пропонує місцевим радам регіональний план антикризових заходів на основі принципу «Купуй українське!»


Коментарі: 0 ЕКОНОМІКА

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Депутатський корпус Української Народної Партії у місцевих радах має намір запропонувати на найближчих сесіях обласних, міських та районних рад прийняти регіональний план антикризових заходів. Такий план зафіксований у проекті рішення «Про першочергові заходи, спрямовані на запобігання кризовим явищам в економічному розвитку території», що його розробле6но представниками УНП. Цей план буде запропоновано також ОДА, РДА та міськвиконкомам.
Як повідомив голова Секретаріату УНП, заступник голови УНП Ярослав ДЖОДЖИК, цей план передбачає, зокрема, «розробку і впровадження в 10-ти денний термін комплексу заходів, спрямованих на суттєве зменшення закупівлі за бюджетні кошти імпортних споживчих товарів, а також заборону придбання тендерними комітетами підприємств, організацій та установ, що освоюють кошти місцевого бюджету цього та наступного років, імпортних товарів (крім товарів, що належать до категорії «критичного імпорту»)».
УНП пропонує також, аби депутати місцевої Ради звернутися до жителів областей, міст та районів із роз’ясненням, що купувати товари та послуги саме вітчизняних товаровиробників та підприємців, в першу чергу тих, що є роботодавцями для жителів області, району чи конкретного міста – означає підтримувати вітчизняні підприємства, а, отже, робити свій внесок у збереження робочих місць.
Пропонується передбачити й такі заходи, як «при проведенні масових мистецько-культурних та розважальних заходів видавати акредитацію на виїзну торгівлю товарами продовольчої та сувенірної групи лише тим підприємцям, які реалізовуватимуть під час заходів продукцію національного (місцевого) виробництва», а також «вжити відповідних економічних заходів щодо суттєвого зниження закладами громадського харчування та торгівлі, розташованими на території закладів освіти та охорони здоров’я, закупівлі та реалізації товарів імпортного виробництва (походження), аж до відмови у продовженні термінів дії оренди приміщень».
Депутати від УНП пропонують передбачити в проекті рішення також звернутися до суб’єктів підприємницької діяльності, їх керівників з вимогою не допустити необґрунтованого скорочення кількості робочих місць.
«Єдиним ефективним методом подолання наслідків економічної кризи в Україні УНП бачить цілеспрямовану підтримку державою національного виробника. Саме таких заходів уже вжили уряди країн Європи, США та Японії, чим сприяли підвищенню об’ємів продажу товарів національного виробництва. Наша партія звернулася до Уряду з вимогою проводити закупівлі для державних потреб в першу чергу у національних виробників. Таку ж ініціативу ми пропонуємо підтримати і на місцевому рівні», - зазначив Ярослав ДЖОДЖИК.
«Ми переконані, що таким чином міські бюджетні кошти спрямовуватимуться на стимулювання саме місцевого виробника, а, отже, і на збереження робочих місць для зайнятих у економіці міста, сприятимуть зростанню обсягів продажу саме товарів місцевого виробництва, що допоможе стабілізувати ціни на основні продукти споживання, а також сприятиме подоланню кризових явищ в українській економіці на національному рівні», - йдеться у Зверненні депутатів від Української Народної Партії до колег по депутатському корпусу у місцевих Радах.

Довідково. У місцевих Радах – близько 10 тисяч представників Української Народної Партії.
5 листопада УНП звернулася до Уряду з вимогою "почати діяти за принципом «Купуй українське!»". Про це йдеться у «Зверненні УНП до Уряду щодо необхідності підтримки українського виробника в умовах економічної кризи». Серед першочергових заходів УНП запропонувала Уряду "«негайно внести зміни до Постанови Кабінету міністрів України «Про затвердження положення про закупівлю товарів, робіт і послуг за державний кошт»", зокрема «зобов’язати розпорядників державними коштами закуповувати лише товари та послуги, вироблені в Україні, окрім випадків, коли українська економіка не продукує аналогічних продуктів, або ж такий захід призведе до утворення штучних монополій».

Джерело: прес-служба УНП, http://www.unp-ua.com.ua/ua/bodynews/542.htm






Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
17:25
17-Квіт-2024
Полтавська земля багата на пам’ятки історії: бережімо нашу історію
Полтавська земля багата на пам’ятки історії. Це й не дивно, адже тисячі років тому ту
12:07
17-Квіт-2024
Відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів по Чернігову
Щойно відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів, - повідомляє
11:43
17-Квіт-2024
Ракетна атака рашистів по Чернігову: загиблі і багато поранених
У місті Чернігів триває рятувальна операція. Три ракетні удари по центру міста. Зруйн
19:25
16-Квіт-2024
Україна завдає росії потужні удари у відповідь!
Попри всю складність із боєприпасами, Україна завдає росії потужні удари у відповідь.
22:05
15-Квіт-2024
Сучасне стильне жіноче взуття: білі шкіряні кеди і кросівки

Жіноче взуття відіграє важливу роль у формуванні образу кожної модниці. У ній поєд

19:50
15-Квіт-2024
Харківщина. росіяни вдарили по Липецькій громаді: вбили двох та поранили чотирьох людей
Керованою авіабомбою по школі - ворог продовжує знищувати все живе. В селі Лук'янці п
20:41
14-Квіт-2024
У Києві перевірять законність розміщення церков Московського Патріархату на 73 земельних ділянках
У столиці перевірять законність розміщення на 73 комунальних земельних ділянках храмі
Усі новини