реклама партнерів:
Головна » У профспілках Чернігівщини триває конфлікт

У профспілках Чернігівщини триває конфлікт


Коментарі: 0 ПОДІЇ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
“Мы новая команда, у нас есть стратегическая програма...”, “Человек, который работает не должен быть нищим...”, - такими стандартними гаслами розпочав свій виступ Сергій Аверченко на прес-конференції щодо конфлікту в профспілкових організаціях Чернігівщини.
Протистояння в профспілковому русі набирає нових обертів. Отож і журналістів на зустріч із новообраними керівниками (принаймні так вони себе називають) Федерації профспілкових організацій прийшло чимало. Першим виступав Сергій Павленко. Він представився тимчасово виконуючим обов'язки голови ФПО. За його словами, 30 жовтня та 1 і 2 листопада 2008 року відбулися позачергові конференції 13 обласних галузевих профспілкових організацій (всього до ФПО входять 18 профспілок). Павленко повідомив, що на всіх конференціях були переобрані голови обкомів та члени ради ФПО.
16 листопада справа дійшла і до заміни керівництва Федерації. Сергій Павленко зазначив, що на засідання новообраної ради Федерації профспілкових організацій були запрошені в усній формі “діючий на той момент голова ФПО Чернігівської області Володимир Струк, а також голови обкомів галузевих профспілок”. За словами Сергія Миколайовича, під час засідання було достроково звільнено з займаної посади голови Федерації Володимира Струка та призначено нового виконуючого обов'язки голови — С.Павленка.
Далі все було, як у детективі. Пан Павленко розповів, що новообрані керівники вирішили зайняти свої робочі місця, вони створили відповідну комісію, потім взяли у чергового ключі, зайшли до кабінетів і почали перепис документів. Але несподівано з'явилися представники міліції та “беркутівці”. “Вони пояснили, що ніхто з тих, хто перебуває у будівлі не має права покинути її без письмового пояснення причини перебування в даному приміщенні”. Тим часом, комісія продовжувала свою роботу, а кількість правоохоронців, за словами Павленка, збільшилася до 200 чоловік.
“Наступного дня нас не пустили в будівлю”, — розповідає Павленко, — “Правоохоронці мотивували це тим, що в приміщенні ведуться слідчі дії з приводу зламаних замків на дверях деяких кабінетів”. За словами Сергія Михайловича, нове керівництво ФПО й сьогодні не має змоги увійти до своїх робочих місць та розпочати здійснення статутної діяльності. Павленко також заявив, що старе керівництво Федерації незаконно знаходиться в приміщенні та не пускає нове керівництво у будівлю ФПО.
А що далі? На 17 грудня 2008 року запланована конференція Федерації профспілкових організацій Чернігівської області, на думку Павленка, вона й вирішить питання щодо переобрання керівництва ФПО.
Колега Сергія Павленка — Сергій Аверченко (його представили тимчасово виконуючим заступника голови Федерації профспілкових організацій Чернігівщини) був небагатослівним. Як вже зазначалося, він говорив гаслами, а також дуже турбувався за профспілкове майно.

Журналістів на прес-конференції насамперед цікавила легітимність обрання керівниками профспілки – Павленка і Аверченка. Дивувалися, як можливо за три дні провести 13 обласних галузевих профспілкових конференцій. До того ж, таємно, без представників засобів масової інформації. Згадали й про нещодавню акцію протесту у Чернігові на Красній площі, яка проводилася під прапорами профспілок та комуністів. В заході брали участь переважно студенти, які потім отримали гроші «за протест».

Як стало відомо, цього ж дня (25 листопада), в приміщенні Федерації профспілок (вул. Шевченка, 5) відбулася рада ФПО на чолі із Володимиром Струком. Члени ради профспілкових організацій визнали незаконними дії щодо зміни керівництва Федерації. Також підтверджено повноваження Володимира Струка на посаді голови Федерації профспілкових організацій Чернігівської області (на засіданні були присутні 40 із 56 членів ради ФПО). Проводити у 2008 році конференцію вони не збираються, бо згідно статуту, чергова звітно-виборна конференція має відбутися у 2010 році. Володимир Струк вважає, що 16 листопада відбулася типова рейдерська атака на законослухняну громадську організацію і їй нанесені матеріальні збитки.
За його словами на ФПО здійснено відверто бандитський захід. «Все зроблено надзвичайно цинічно: обманом проникли у будівлю, зламали кабінети, викрали печатку з документами і полишили будівлю, сподіваючись, що викрадені документи їм щось дадуть…».
17 листопада Управлінням МВС Чернігівської області порушено кримінальну справу за фактом викрадення печатки Федерації профспілкових організацій за ознаками злочину, передбаченого ст. 357 ч. 1 Кримінального кодексу України.

Інформує прес-служба Федерації профспілок України. «16 листопада 2008 року у більшості областей України здійснено спроби захоплення та утримання будинків обласних профспілкових об’єднань – членських організацій Федерації профспілок України і Будинку спілок у Києві. Захоплюючи службові приміщення, нападники ламали вхідні двері, обладнання.
У профспілкових приміщеннях були спроби провести зібрання сторонніх осіб, рішеннями яких намагаються підмінити статутні профспілкові органи напередодні VI з’їзду ФПУ.
Основною метою таких відверто рейдерських дій є дестабілізація роботи Федерації профспілок України, її членських організацій, усунення легітимно обраних профспілкових органів та їх керівників.
Профспілкові працівники за допомогою правоохоронних органів, вчасно втрутившись в події, загалом взяли ситуацію під контроль та поновили належний порядок».

До речі, 20 листопада 2008 року відбулося чергове п'яте засідання Ради Федерації профспілок України. Абсолютною більшістю голосів членів Ради ФПУ головою Федерації профспілок України обраний голова Донецької обласної ради профспілок, народний депутат України Василь Хара (член Партії Регіонів).

Довідка:
Павленко Сергій Миколайович, 1971 року народження, чернігівець, тривалий час жив в Одесі, займався комерційною діяльністю, потім переїхав до Чернігова. Працював у фірмі ЮКАР (ремонт автомобілів), у товаристві з обмеженою відповідальністю «РІАА». Вищу економічну освіту здобув у Чернігівському технологічному інституті. На виборах до Верховної Ради у 2006 р. Павленко був включений до виборчого списку Виборчого блоку “Держава –Трудовий Союз” під № 35. Проте, блок до парламенту не пройшов – за нього проголосувало лише 0,14 відсотка виборців (36375 чоловік), на Чернігівщині за них голосувало – 1562 виборця.
Нині Сергій Павленко голова Всеукраїнської профспілки робітників інформатики і комп’ютерних технологій, він також і керівник обласного осередку Всеукраїнської партії трудящих.

Аверченко Сергій Миколайович, 1965 року народження, народився в селі Клюси Щорського району Чернігівської області. Навчався у Київському суворовському військовому училищі. Після служби в Радянській армії займався підприємницькою діяльністю. За його словами, купив Чернігівську валяльно-войлочну фабрику і згодом став генеральним директором ЗАТ «Фабрика Аврора» (вид діяльності: виробництво і реалізація виробів з вовни, бавовни, льону, текстилю).
Рік тому Сергій Аверченко припинив займатися комерційною діяльністю і «перекинувся» на громадську роботу.

Джерело: «Чернігівський формат»,
http://form.at.ua/news/2008-11-26-202






Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
17:25
17-Квіт-2024
Полтавська земля багата на пам’ятки історії: бережімо нашу історію
Полтавська земля багата на пам’ятки історії. Це й не дивно, адже тисячі років тому ту
12:07
17-Квіт-2024
Відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів по Чернігову
Щойно відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів, - повідомляє
11:43
17-Квіт-2024
Ракетна атака рашистів по Чернігову: загиблі і багато поранених
У місті Чернігів триває рятувальна операція. Три ракетні удари по центру міста. Зруйн
19:25
16-Квіт-2024
Україна завдає росії потужні удари у відповідь!
Попри всю складність із боєприпасами, Україна завдає росії потужні удари у відповідь.
22:05
15-Квіт-2024
Сучасне стильне жіноче взуття: білі шкіряні кеди і кросівки

Жіноче взуття відіграє важливу роль у формуванні образу кожної модниці. У ній поєд

19:50
15-Квіт-2024
Харківщина. росіяни вдарили по Липецькій громаді: вбили двох та поранили чотирьох людей
Керованою авіабомбою по школі - ворог продовжує знищувати все живе. В селі Лук'янці п
20:41
14-Квіт-2024
У Києві перевірять законність розміщення церков Московського Патріархату на 73 земельних ділянках
У столиці перевірять законність розміщення на 73 комунальних земельних ділянках храмі
Усі новини