реклама партнерів:
Головна » Про ситуацію в профспілковому русі Чернігівщини

Про ситуацію в профспілковому русі Чернігівщини


Коментарі: 0 ПОДІЇ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
В профспілковому русі області продовжується протистояння.
Днями у Чернігові відбулося засідання ради Федерації профспілкових організацій. На адресу веб-сайту «Європейська Україна» надійшла офіційна інформація з ФПО Чернігівської області про прийняті рішення на зазначеній нараді. Надаємо можливість читачам ознайомитися з документом.

"25 листопада відбулося засідання Ради Федерації профспілкових організацій Чернігівської області. В роботі взяли участь члени Ради та контрольно-ревізійної комісії, а це голови обласних галузевих комітетів профспілок, голови міських, районних комітетів, голови первинних профспілкових організацій, члени профспілок. Основним і єдиним питанням порядку денного була ситуація, що склалася в профспілковому русі області. На засіданні був присутній Ігор Луцишин – заступник голови Федерації профспілок України.
Члени Ради насамперед висловили обурення стосовно спланованих акцій, які останнім часом відбулися по всій Україні і були спрямовані на дискредитацію, як Федерації профспілок України, так і профспілкового руху в цілому. Одностайно були засуджені спроби силового захоплення приміщення Федерації профспілкових організацій Чернігівської області представниками Національного форуму профспілок (Павленко С.М., Аверченко С.М., Дроздов А.М., Мартиненко Р.М., Конашевич М.С., Каленюк М.М. та інші). Нагадаємо, що Національний форум профспілок – це структура, яка не є членською організацією ФПУ і відповідно не має жодних прав на втручання в її діяльність.
Володимир Струк пред’явив витяги з протоколів так званих конференцій, проведених представниками Національного форуму профспілок та листи, які надходять на адреси обласних галузевих комітетів профспілок з вимогами звільнити робочі місця. Згадані „документи” не мали печаток, підписів уповноважених осіб, списку первинних профспілковій організації, делегатів, що начебто брали участь в так званих конференціях. Тобто пред’явлені папери не несуть жодного змісту.
Окрім того, було оголошено, що Центральні комітети профспілок України надіслали листи до правоохоронних органів, з офіційним повідомленням, що за вказаний період в Чернігівські області не проводилися звітно-виборчі конференції або збори в жодній з членських організацій.
На засіданні Ради виступили профспілкові лідери області з власним баченням ситуації і подальших дій. Зокрема Людмила Подоляко – голова обласної організації профспілки працівників торгівлі і побутового обслуговування населення, зауважила, що до проведення спроби силового захоплення будинку ФПО, представники Національного форуму профспілок ніяк не проявляли себе в діяльності по захисту трудових прав населення області. „Бачила їх лише під час спільної роботи в правлінні Обласного відділення Фонду соціального страхування, проте і там, за весь час, вони не надали жодної пропозиції по покращенню обслуговування застрахованих осіб” – зазначила Людмила Подоляка.
У виступі Миколи Петренка – голови обласної організації працівників держустанов прозвучав заклик до всіх членів Ради, незалежно від симпатій і переконань, об’єднатися перед спільною загрозою в єдиний „кулак” і дати відсіч загарбникам.
Члени Ради ФПО (Тетяна Матвеєва – голова обласної організації працівників освіти і науки, Іван Бобок – голова обласної організації працівників будівництва і промбудматеріалів, Віра Мельник – голова профкому Центру телекомунікаційних послуг Чернігівської філії ВАТ ”Укртелеком”, Юрій Лісун – голова профкому ДП “Чернігівський облавтодор” та інші), які висловлювалися під час засідання засудили деструктивні дії згаданих осіб у сьогоднішній складній соціально-економічній ситуації. На думку профспілкових лідерів зараз необхідно працювати над планом заходів по стабілізації економіки, а не займатися захопленням і переділом майна.
В ході обговорення, деякі члени Ради висловили припущення, щодо існування осіб в середині самої Федерації профспілкових організацій, які зацікавлені в дестабілізації ситуації і сприяли цьому.
На засіданні Ради виступив Ігор Луцишин – заступник голови Федерації профспілок України. У своєму зверненні він висловив підтримку легітимному керівництву Федерації профспілкових організацій Чернігівської області і проінформував присутніх членів Ради про заходи, що вживає ФПУ з метою стабілізації роботи членських організацій.
Після обговорення члени Ради одноголосно підтвердили повноваження голови Федерації профорганізацій Чернігівської області Володимира Струка і постановили вважати незаконними і недійсними рішення, які прийняті так званою Радою 16 листопада.
Задля захисту законних прав та інтересів діючих членських організацій Федерації профспілкових організацій області та притягнення організаторів незаконних дій до відповідальності Рада доручила керівництву Федерації звернутися до відповідних правоохоронних і судових органів".

До теми: У профспілках Чернігівщини триває конфлікт






Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
17:25
17-Квіт-2024
Полтавська земля багата на пам’ятки історії: бережімо нашу історію
Полтавська земля багата на пам’ятки історії. Це й не дивно, адже тисячі років тому ту
12:07
17-Квіт-2024
Відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів по Чернігову
Щойно відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів, - повідомляє
11:43
17-Квіт-2024
Ракетна атака рашистів по Чернігову: загиблі і багато поранених
У місті Чернігів триває рятувальна операція. Три ракетні удари по центру міста. Зруйн
19:25
16-Квіт-2024
Україна завдає росії потужні удари у відповідь!
Попри всю складність із боєприпасами, Україна завдає росії потужні удари у відповідь.
19:50
15-Квіт-2024
Харківщина. росіяни вдарили по Липецькій громаді: вбили двох та поранили чотирьох людей
Керованою авіабомбою по школі - ворог продовжує знищувати все живе. В селі Лук'янці п
20:41
14-Квіт-2024
У Києві перевірять законність розміщення церков Московського Патріархату на 73 земельних ділянках
У столиці перевірять законність розміщення на 73 комунальних земельних ділянках храмі
20:18
13-Квіт-2024
В Естонії планують визнати РПЦ терористичною організацією
Міністр внутрішніх справ Естонії Лаурі Ляенеметс має намір запропонувати парламенту к
21:38
11-Квіт-2024
Росіяни системно знищують нашу енергетичну систему
Це частина геноцидних практик- атаки на критичну інфраструктуру.
Ми повинні ак
20:45
10-Квіт-2024
Масована атака на Харківщину - троє загиблих, серед них дитина
Удар по Липцях, посеред дня росіяни атакували продуктовий магазин та аптеку, там здій
Усі новини