реклама партнерів:
Головна » Тимошенко: заяви проти коаліції, ''це заяви ворогів України''

Тимошенко: заяви проти коаліції, ''це заяви ворогів України''


Коментарі: 0 Погляд. Версії

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Прем`єр-міністр України Юлія Тимошенко запевняє, що до Нового року Верховна Рада прийме і державний бюджет, і програму діяльності уряду на 2009 рік.
Про це вона заявила сьогодні на нараді з членами Кабінету Міністрів з питань розроблення макропоказників на 2009 рік.
Прем`єр наголосила, що ухвалення бюджету та програми діяльності уряду до Нового року є метою і уряду, і створеної в парламенті коаліції.
"Ось таку мету ми ставимо до кінця року перед урядом, перед новою коаліцією", - наголосила Тимошенко.
Вона повідомила, що сьогодні вранці під час зустрічі з головою Верховної Ради Володимиром Литвином було знайдено взаєморозуміння щодо роботи саме в цьому напрямку з метою подолання негативних явищ в Україні.
Юлія Тимошенко також висловила задоволення з приводу того, що нова коаліція працює і дає країні результат: “Нова коаліція існує де-юре і де-факто, працює, і найголовніше – дає країні результат”.
Водночас Юлія Тимошенко піддала критиці заяви деяких політиків, які намагаються дискредитувати рішення про створення нової коаліції.
За її словами, “це заяви ворогів України, людей, які працюють проти інтересів України, людей, які сьогодні будь-якою ціною продовжують боротьбу за владу, замість того щоб уже нарешті долучитися до великої роботи за Україну, за її стабілізацію, за її спасіння під час фінансово-економічної кризи”.

Тимошенко про провокації у Києві
Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко вважає, що відключення тепла та гарячого водопостачання в Києві наприкінці минулого тижня було спланованою мером столиці Леонідом Черновецьким політичною провокацією.
Про це Юлія Тимошенко заявила сьогодні на нараді з членами Кабміну з питань узгодження макроекономічних показників на 2009 рік.
На її думку, свідченням того, що згадані дії мали провокаційний характер, є сьогоднішнє пікетування будівлі Кабміну прихильниками Блоку Черновецького, які виступають проти відключення води та тепла, тоді як ще з неділі гаряче водопостачання та опалення в столиці вже з'явилося.
Юлія Тимошенко наголосила, що тепло та гаряча вода з'явилися в квартирах киян у неділю завдяки втручанню в ситуацію уряду.
«Починаючи з суботи, нам вдалося впоратися, і ми примусили і мера, і все його оточення працювати не проти киян на розпалювання кризи, у тому числі політичної, а працювати для того, щоб не створювати незручності для киян, для того, щоб не викликати в їхніх серцях обурення…», - повідомила прем'єр.
Вона також сказала, що відключення половини столичних будинків від водо- і теплопостачання було спланованою провокацією:
«Це спеціально розрахована програма для того, щоб дестабілізувати політичний Київ. І ви бачите - тепло, газ і гарячу воду, по суті, під тиском уряду він підключив, починаючи з суботи, але людей на вулиці все-таки сьогодні вивів – це свідчить про те, що був розрахунок абсолютно на інший сценарій».
Обмеження постачання природного газу на київські ТЕЦ почалося 4 грудня. Внаслідок дій газопостачальних організацій температура теплоносія від ТЕЦ «Київенерго» зменшилася до 41°С замість необхідної 74°С, а 11 грудня було припинено гаряче водопостачання від мереж, що живляться від ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6.
У “Київенерго” стверджують, що тимчасове припинення гарячого водопостачання споживачам дало змогу зберегти мінімальний рівень опалювання та уникнути аварійного відключення устаткування ТЕЦ, що призвело б до непоправних наслідків.
Обмеження газопостачання компанії сталося через відсутність грошових надходжень від КМДА як компенсації різниці витрат на виробництво й тарифу на теплову енергію. З 11 грудня без гарячої води залишалися близько половини житлових будинків столиці. Вранці 14 грудня АК "Київенерго" почало відновлення гарячого водопостачання, оскільки ДК "Газ України" підвищив тиск газу на київських ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6.
Будівлю Кабінету міністрів України пікетують близько 500 представників Блоку Леоніда Черновецького.
Це переважно літні люди, які тримають в руках прапори блоку. Вони виступають проти відключення в Києві тепла і гарячої води, а також висловлюють незадоволення діяльністю уряду, зокрема, у соціально-економічних напрямах.

Джерело: http://www.bbc.co.uk/ukrainian





QR-код посилання на сторінку



Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

19:46
27-Бер-2024
Пам’яті Героя України Дмитра Романченка з Чернігова
У Небесному війську Захисників України гідне місце займають і уродженці Чернігова — п
19:24
27-Бер-2024
По Харкову вдарили авіабомбами - вперше з 2022-го року
Під ударом Шевченківський район, за інформацією, що перевіряється, ворог застосував д
20:44
26-Бер-2024
П'ять сценаріїв розгортання французьких військ в Україні
Президент Франції Еммануель Макрон своєю заявою про можливе відправлення в Україну за
22:12
25-Бер-2024
Василь Малюк: СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках
З початку повномасштабного вторгнення Служба безпеки України значно посилила напрям к
21:20
25-Бер-2024
росіяни вчергове вдарили по Одесі балістикою
Коротко про одеські новини сьогодні.
Росіяни вчергове вдарили по нам балістико
20:29
25-Бер-2024
Війська росії захопили нові території на сході України
Армія Росії просунулася вперед практично на всіх ділянках фронту, де вона штурмує. Пр
20:11
24-Бер-2024
У Чернігові згадали заповіти В’ячеслава Чорновола
24 березня у Чернігові, в Музеї боротьби за відновлення незалежності України на Черні
16:27
24-Бер-2024
Оборонці України - неймовірні!
Ефективність використання засобів, які є в нашому розпорядженні - безпрецедентна. Для
21:09
23-Бер-2024
На Львівщині згорів деревʼяний храм Святого Михаїла
На Стрийщині вогнеборці ліквідували пожежу в дерев’яній церкві
23 березня о 10
20:23
21-Бер-2024
Триває обговорення про введення французьких військ в Україну
І так, що відбувається у Франції і про що йдуть розмови в європейських столицях.
Усі новини