реклама партнерів:
Головна » Бійка у центрі Донецька тривала 8 годин

Бійка у центрі Донецька тривала 8 годин


Коментарі: 0 Спорт

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
У неділю, 14 листопада, в донецькому Палаці Спорту «Дружба» відбувся відкритий ваговий Кубок України з Кіокушин Карате серед чоловіків, жінок, юнаків та ветеранів.
Змагання проводилися Українською Національною Федерацією Кіокушинкай Карате. За право називатися найкращими на татамі зустрілися найсильніші бійці кіокушину з України та Росії.
Національна Федерація Кіокушин Карате була утворена першою з Федерацій східних єдиноборств в Україні. Вона з’явилася майже через місяць після отримання країною незалежності, і вже 18 років виховує справжніх бійців, призерів і переможців міжнародних змагань. Цього року також відбулося немало видатних спортивних подій, серед яких можна згадати як вагові, так і абсолютні чемпіонати Європи та Світу. Отже, Кубок України 2008 року став для спортсменів підсумком тривалих тренувань і виснажливих поєдинків.

Перевірка на мужність
Бій – це перш за все перевірка на мужність. Він потребує повної концентрації фізичних та психологічних рис людини. І якщо казати про психологічне напруження, воно зазвичай сягає межі, адже змагання тривають не одну годину. Цього разу поєдинки не припинялися з 10 ранку до 6 вечора. «Насправді це зовсім недовго, - розповів журналісту NGO.donetsk.ua срібний призер Кубку України 2008 року Павло Шалунов. – Іноді ми і вночі закінчуємо. На Чемпіонаті Європи цього року, наприклад, бої тривали до другої ночі. Авжеж складно, насамперед через психологічне навантаження».
За словами спортсменів, не дивлячись на тривалість змагань, не багатьом вдається навіть поїсти, адже час минає в постійному очікуванні на бій. Ніколи не знаєш, коли вже назвуть твоє прізвище і хто буде супротивником. Це ж не звичайний переклик, коли треба просто підняти руку, мовляв, ти є. На татамі спортсмен має показати, хто він є, і на що здатен. А здатні спортсмени на справжні бійки, бо кіокушин не обмежується простою демонстрацією майстерності. Критерієм для оцінки тут стає фактична неможливість спортсмена продовжувати бій.

Перемога

Кубок України традиційно проводиться в Донецьку, тут, за словами першого віце-президента НФКК Віктора Максимова, каратистів приймають найкраще. Спортсмени також відзначають підтримку вболівальників. «Взагалі легше виступати у своїй країні, - зауважив Павло Шалунов. – По-перше, немає втоми від довгих перельотів, по-друге, це звичайно, вболівальники. Деякі команди їздять на змагання з фанатами. Від Австралії, наприклад, на Чемпіонат Світу цього року приїхали 10 спортсменів і ще команда вболівальників. З підтримкою легше».
Може, справді рідні стіни допомагають, адже вкотре найсильнішою виявилася команда з Донецька. «У нас дійсно сильні спортсмени, - зазначив чемпіон Європи, призер Чемпіонату Світу донеччанин Сергій Доронін. – Взагалі змагання були дуже яскраві, приїхало багато світових лідерів. Найнапруженіші бої, звісно, відбувалися у фіналі. Запам’яталися фінальний двобій у категорії до 70 кілограмів, а також поєдинок за звання Чемпіону в абсолютній ваговій категорії між Олексієм Приходьком та Павлом Шалуновим. Цікаво дивитися, коли зустрічаються найсильніші». Сам чемпіонат завершився показовим виступом силового жонглера Дмитра Халаджі, який забив руками декілька цвяхів, розігнув підкову і розбив рукою сталевий ланцюг.

Оля Голубєва
Джерело: http://www.ngo.donetsk.ua/donsociety/3774






Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

21:23
24-Квіт-2024
Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млрд
Президент США Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млр
20:49
23-Квіт-2024
Коли Верховна рада заборонить РПЦ в Україні
Верховна Рада, ймовірно, у травні зможе розглянути в другому читанні урядовий законоп
16:38
22-Квіт-2024
Виставка акварельного живопису Марії Рибіної-Ткач «Прозорі барви» в Чернігові
23 квітня о 12.00 в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стар
08:16
21-Квіт-2024
Конгресвумен Марсі Каптур виступаючи за допомогу Україні процитувала Тараса Шевченка
Під час виступу на підтримку законопроєкту про допомогу Україні, конгресвумен-демокра
21:03
20-Квіт-2024
Конгрес США проголосував за військову допомогу Україні
Трохи статистики голосувань:
1. Конфіскація активів РФ та заборона TikTok — 36
18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
10:16
19-Квіт-2024
Дослідження ефективності навчання у приватних школах

Приватна школа в сучасному світі привертає увагу батьк

18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
17:25
17-Квіт-2024
Полтавська земля багата на пам’ятки історії: бережімо нашу історію
Полтавська земля багата на пам’ятки історії. Це й не дивно, адже тисячі років тому ту
Усі новини