реклама партнерів:
Головна » Новорічне свято 2009. Меню на рік Бика

Новорічне свято 2009. Меню на рік Бика


Коментарі: 0 Свята. Пам'ятні дати

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Якою стравою зустрічаємо рік Бика? Яловичиною
2008-й Рік Земляної Миші 26 січня 2009 року змінить рік Земляного Коричневого, або Чорного Бика (за китайським календарем). За нашою традицією, ми зустрічаємо Новий рік 31 грудня. І зустрічати будемо вже Рік Бика. Спочатку проводимо Мишку, підіб’ємо підсумки року, що минає, і радісно розкриємо обійми наполегливому й доброзичливому Бику. Що чекає нас у 2009 році, покаже час. Нам же потрібно поклопотатися про страви для новорічного столу.
Чи подавати яловичину для зустрічі Нового року? Думки розділилися. Якщо ми задобрювали Мишку зерновими і сиром, то, вірогідно, і Бика потрібно зустрічати його улюбленими продуктами. Що їсть бик? Сіно, солому, соковиту траву (про комбікорми мовчимо). Отже, на нашому новорічному столі повинно бути більше зелені. І, звичайно ж, м'ясо. Святкових блюд з яловичини – сотні рецептів у кожній кухні світу. Біфштекс, лангет, карпаччо, бефстроганов, відбивні. До того ж яловичину разом з бараниною можна не прожарювати і подати з кров'ю. На любителя!

М'ясний тандем “Новорічний”

Для цієї святкової страви нам знадобиться шматок відмінної телятини прямокутної форми і такий же шматок свинини, краще карбонатна частина. Шматки м'яса миємо, просушуємо паперовим рушником і надрізаємо упоперек, як гармошку. До кінця не прорізаємо. Можна кожен шматок злегка відбити. Солимо і перчимо кожну частину – і в розрізах, і зовні. Додаємо улюблені спеції, часник. Тепер дуже акуратно вкладаємо гармошку яловичини в гармошку свинини. Виходить такий м'ясний тандем. Перев'язуємо його чистим тонким джгутом і змащуємо майонезом. Викладаємо композицію на деко. Зверху по всьому м'ясному пласту викладаємо наперед підготовлений гарнір. Відправляємо в духовку на 40-50 хвилин випікати при температурі 180 градусів.
Для гарніру тремо на крупній терці дві морквини, шампіньйони дрібно ріжемо. Ріпчасту цибулю ріжемо півкільцями. Все обсмажуємо до напівготовності. Солимо, перчимо. Викладаємо на м'ясо. Зверху посипаємо тертим сиром.
Не забудьте видалити нитки перед подачею. Дуже святкова страва – просто тане в роті.

Біфштекс “Для Діда Мороза”
Що може бути смачнішим за натуральний біфштекс, приготований з любов'ю? Тут є декілька секретів. Нарізаємо шматки біфштекса від великого добротного шматка свіжого м'яса (тільки упоперек волокон!). Кожен порційний шматок повинен бути не товще 1,5 см. Тонше – це вже тільки для відбивних, товще – не просмажиться. Солимо, перчимо, додаємо улюблені приправи, травички. Й одразу ж кладемо красиві шматки на гарячу сковорідку. Загальний час приготування біфштекса – 4-5 хвилин. Якщо ви з кожного боку ще обсмажите по 2 хвилинки – біфштекс буде середньопросмаженим, якщо ж загальний час приготування - 10 хвилин, то вийде повністю просмажений біфштекс. Натисніть на нього виделкою: сік з кров'ю – непросмажений; світлий, прозорий сік – повністю просмажений.
Не перетримайте м'ясо на вогні! Зникає соковитість, виходить “підошва”.
До такої чудової страви, як свіжий біфштекс, добре подати святкові гарніри – зелений салат, овочеве рагу або картопля по-новорічному. Відмінно підійдуть квашені й мариновані огірки, капуста, помідори, інші домашні заготовки.

Фаршировані трубочки “Для Снігуроньки”
Ніжна страва з тисячами начинок. Кожна господиня знайде тільки свій рецепт і дасть йому своє ім'я. Сміливо в бій! Тільки ви знаєте смаки своєї сім'ї і своїх гостей. Здивуйте їх, побалуйте своїми фантазіями!
Для трубочок-рулетиків потрібні прямокутні шматочки яловичини завтовшки 0,5-0,8 см. Їх потрібно відбити, поклавши кожен шматочок у поліетиленовий пакет. Посолити, поперчити. На середину викласти заздалегідь приготовану начинку. Скрутити в рулетики, зав'язати ниткою. Скласти щільненько у каструлю. Залити бульйоном або томатним соком і дати протомитися до готовності.
Можна спочатку обсмажити на сковороді, а в каструлі довести до готовності. Можна запекти трубочки в духовці, зверху змастивши майонезом і сиром.
Начинки: часник, цибуля, зелень; часник і довгий шматочок маринованого або солоного огірка; сало, часник і зелень; оливки і шматочок сиру; шинка і сир; цибуля, морква, гриби; чорнослив, яблуко; болгарський перець; будь-яка ваша начинка.
При подачі на новорічний стіл всі нитки з рулетиків треба зняти. Викладаємо їх на блюдо і посипаємо зеленню.

Телятина “Банановий рай”
Екзотична страва, але дуже легка в приготуванні. Смак солодкуватий, дуже незвичайний. Шматочки яловичини злегка відбиваємо, солимо, перчимо і викладаємо на змащене олією деко дуже і дуже щільно. Коли підсмажиться, не повинно бути порожнечі між шматочками. Зверху так само в один шар викладаємо тонкі кружальця банана і півкільця маринованої цибулі. Змащуємо майонезом і посипаємо сиром. 50 хвилин в духовці – і наше бананове м'ясо готове.
Можна банан замінити кільцями ананаса з компоту. Виходить пікантно й оригінально.
Як варіант – яловичина по-тосканському в горщику.

Ідея є? Вперед! Наш новорічний стіл повинен сподобатися гостям й обов'язково сильному і обачному Бику.

З Новим роком!

Джерело: "Новий рік", http://newyear.rivne1.tv/?id=1087






Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

18:20
25-Квіт-2024
Міністр Сольський, якого підозрюють в оборудках із землею, подав заяву про відставку
"До Верховної Ради України надійшла заява від Миколи Сольського про відставку з посад
21:23
24-Квіт-2024
Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млрд
Президент США Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млр
20:49
23-Квіт-2024
Коли Верховна рада заборонить РПЦ в Україні
Верховна Рада, ймовірно, у травні зможе розглянути в другому читанні урядовий законоп
16:38
22-Квіт-2024
Виставка акварельного живопису Марії Рибіної-Ткач «Прозорі барви» в Чернігові
23 квітня о 12.00 в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стар
08:16
21-Квіт-2024
Конгресвумен Марсі Каптур виступаючи за допомогу Україні процитувала Тараса Шевченка
Під час виступу на підтримку законопроєкту про допомогу Україні, конгресвумен-демокра
21:03
20-Квіт-2024
Конгрес США проголосував за військову допомогу Україні
Трохи статистики голосувань:
1. Конфіскація активів РФ та заборона TikTok — 36
18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
10:16
19-Квіт-2024
Дослідження ефективності навчання у приватних школах

Приватна школа в сучасному світі привертає увагу батьк

18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
Усі новини