реклама партнерів:
Головна » Кендзьора і Стойка виключили з Народного Руху

Кендзьора і Стойка виключили з Народного Руху


Коментарі: 0 ПОЛІТИКУМ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Вони обіцяють «до кінця провести люстрацію кадровому чекісту Тарасюку»
Після «Народного Союзу «Наша Україна», з’їзд якого напередодні нового року усунув з політради вісьмох «коаліціантів», черга внутрішніх партійних «розбірок» дійшла і до Народного руху України. У неділю з його лав було виключено голів Львівської та Тернопільської обласних організацій НРУ, народних депутатів Ярослава Кендзьора та Івана Стойка. Одна з претензій до них є прямо протилежною тій, що адресувалася «нашоукраїнцям», – відмова увійти у теперішню парламентську коаліцію.
На знак протесту проти виключення партійних ветеранів керівний орган Руху покинула вдова В’ячеслава Чорновола Атена Пашко. Пішов з цієї партії і Лесь Танюк…
За прикладом президентської партії, другий етап позачергового, XVIII з’їзду Народного руху, відбувався за щільно зачиненими дверима, без присутності преси. Від сторонніх його делегатів охороняли два десятки бійців спецпідрозділу МВС «Тайфун». На з’їзді заслухали звітну доповідь голови НРУ Бориса Тарасюка про політичну ситуацію у державі та становище у партії, про поточні завдання рухівців. Тарасюка переобрали головою на наступні два роки, одним із його заступників став міністр регіонального розвитку та будівництва, колишній мер Львова Василь Куйбіда.
Виключення Кендзьора та Стойка керівницто Руху пояснило їхніми розкольницькими вчинками. Як сказано у підсумковому прес-релізі НРУ, їхні дії «визнано такими, що суперечать ст. 20 Статуту НРУ – невиконання рішень керівних органів партії, розповсюдження неправдивої інформації щодо партії у ЗМІ, призупинення роботи у складі партійної групи НРУ в парламенті». З’їзд також звернувся до тепер уже екс-рухівців з вимогою скласти депутатські повноваження. Мовляв, вас обирали до Верховної Ради за списками НРУ, але партійних директив ви не виконували – тож будьте ласкаві, звільніть місце…
Іншої думки дотримуються вигнанці. В інтерв’ю виданню «Комерсант» Лесь Танюк заявив, що «Рух непомітно перетворився у прикриття для певних кар’єрних і меркантильних цілей». Він застеріг НРУ від «зміни політичного курсу, яка проявилася у зневажанні Президента України і пов’язуванні майбутнього партії з ідеологією БЮТ».
Ярослав Кендзьор вважає, що Рух «по вуха» заліз у президентську виборчу кампанію Юлії Тимошенко. За його словами, «тепер Рух – це клан напівбомжів під охороною роти спецназу». Кендзьор припустив, що якби на з’їзді поставили питання про посмертне виключення з Руху В’ячеслава Чорновола, то делегати проголосували б «за». За словами Кендзьора, завданням Тарасюка є «добити Рух». Щоб допекти нинішньому керманичу Руху, Кендзьор заявив журналістам, що у 1990 році Тарасюк разом з тодішнім секретарем ЦК КПУ Кравчуком проводили у Тернополі семінар з партактивом області на тему «Як боротися з Народним рухом України і його націоналістичними ідеями»...

Коментарі для «ВЗ»
В’ячеслав КОВАЛЬ, народний депутат, заступник голови НРУ
- Кендзьор і Стойко завдавали великої шкоди Народному руху України – брутально, брехливо атакуючи його керівництво. Вони порушували рухівський статут, ставили себе поза партією, працюючи не у рухівській групі у парламенті, а у групі «За Україну». Ці люди не виконали рішення з’їздів Народного руху, які зобов’язували зробити все, щоб створити демократичну коаліцію і вступити у неї. Тож рішення недільного з’їзду логічне.
Ми не боїмося розколу Руху – цього не відбудеться. Ми позбулися «дутих авторитетів». Подивіться-но на рейтинг Кендзьора у Львові…
- Як ви сприйняли відхід з партії Атени Пашко і Леся Танюка?
- Мабуть, час прийшов, вік такий. Не можна вічно бути в партії. Якісь у них є інтереси, чимось вони зацікавлені іншою стороною, яка впливає на події в Русі. Ця інша сторона – вулиця Банкова.

Ярослав КЕНДЗЬОР, народний депутат
- Я не думаю складати повноваження депутата. Це повинні зробити Борис Тарасюк, В’ячеслав Коваль, Олександр Чорноволенко, які, знищуючи Народний рух України, наплювали в душу В’ячеславу Чорноволу, потопталися по його пам’яті. Вони розчищають плацдарм на майбутніх виборах для своєї шефині – Юлії Тимошенко.
- Чи не плануєте ви створювати якийсь альтернативний партійний рух?
- Ні. У найближчі день-два районні організації НРУ (вагаюся, якій з них віддати перевагу) приймуть мене заново у Народний рух України. Я нікуди з нього не піду. Більше того, оцьому кадровому працівникові ЦК КПУ і кадровому чекісту Тарасюку я зроблю люстрацію до кінця. Якщо він думає, що матиме спокій, позбувшись Ярослава Кендзьора у Русі, то він гірко помиляється. З потроєними зусиллями я їздитиму по областях й інформуватиму рухівців, що роблять з НРУ. Переконаний, що найближчим часом Рух спроможеться позбутися цього могильника, яким є Тарасюк і його найближчі пажі.

На фото: Ярослав Кендзьор та Іван Стойко категорично не згідні з політикою рухівського керманича Бориса Тарасюка.
Джерело: "Високий замок", http://www.wz.lviv.ua/pages.php?atid=71105






Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

18:20
25-Квіт-2024
Міністр Сольський, якого підозрюють в оборудках із землею, подав заяву про відставку
"До Верховної Ради України надійшла заява від Миколи Сольського про відставку з посад
21:23
24-Квіт-2024
Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млрд
Президент США Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млр
20:49
23-Квіт-2024
Коли Верховна рада заборонить РПЦ в Україні
Верховна Рада, ймовірно, у травні зможе розглянути в другому читанні урядовий законоп
16:38
22-Квіт-2024
Виставка акварельного живопису Марії Рибіної-Ткач «Прозорі барви» в Чернігові
23 квітня о 12.00 в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стар
08:16
21-Квіт-2024
Конгресвумен Марсі Каптур виступаючи за допомогу Україні процитувала Тараса Шевченка
Під час виступу на підтримку законопроєкту про допомогу Україні, конгресвумен-демокра
21:03
20-Квіт-2024
Конгрес США проголосував за військову допомогу Україні
Трохи статистики голосувань:
1. Конфіскація активів РФ та заборона TikTok — 36
18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
10:16
19-Квіт-2024
Дослідження ефективності навчання у приватних школах

Приватна школа в сучасному світі привертає увагу батьк

18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
Усі новини