реклама партнерів:
Головна » У Києві відбудеться урочиста церемонія нагородження «Герої спортивного року-2008»

У Києві відбудеться урочиста церемонія нагородження «Герої спортивного року-2008»


Коментарі: 0 Спорт

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
3 березня в Національному палаці мистецтв «Україна» відбудеться урочиста церемонія нагородження «Герої спортивного року-2008».
Сьогодні про деталі її проведення під час засідання Української Академії повідомили президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка та заступник Міністра України у справах сім’ї, молоді та спорту Мирослав Дутчак, начальник відділу зв’язків з громадськістю МТС-Україна Вікторія Рубан.
Нагадаємо, що Українська Академія спорту була створена за ініціативою президента НОК. До неї увійшли легендарні спортсмени, що завершили активну спортивну діяльність.
Основна мета Академії – популяризація спорту, поширення олімпійських ідеалів.
Протягом року її члени беруть активну участь у проведенні різноманітних благодійних та просвітницьких акціях НОКу, зокрема на них, покладено й визначення переможців Всеукраїнської церемонії «Герої спортивного року».
За словами Сергія Бубки, основними героями Церемонії стануть ті, хто впродовж року гідно захищав кольори національного прапору України тріумфуючи на олімпійських та паралімпійських аренах, здобував перемоги на світових та європейських першостях, ті, хто організовував та максимально підтримував вітчизняних атлетів.
«Національний олімпійський комітет намагається максимально підтримувати вітчизняних спортсменів, тренерів, спеціалістів, щоб зробити наш спорт і спортсменів відомими, адже країна має знати свої героїв», - підкреслив Сергій Бубка.
«Герої спортивного року-2008» – це 12 номінацій і 12 ексклюзивних авторських статуеток для переможців та цінні подарунки від спонсорів.
Процедура обрання номінантів була прозорою та демократичною. Перш за все, свою думку висловили більше 200 провідних спортивних журналістів практично з усіх регіонів країни. За підсумками голосування представників пера та мікрофону були визначені по три претенденти в кожній номінації, а сьогодні під час таємного голосування Академіки визначать переможців, яких оголосять під час самої церемонії. Відзначимо, що номінація «Народний вибір» обиратиметься за допомогою інтерактивного голосування.
«Хотів би зазначити, що завдання перед Українською академією спорту приємне, але й досить складне. Адже вперше за часи проведення церемонії «Герої спортивного року» ми будемо підводити підсумки літніх Олімпійських ігор, які стали дуже успішними для українського спорту. Безперечно, вибір буде складний, але я впевнений, що ніхто не зробить його краще, ніж ті люди, які самі особисто пройшли через увесь світ спорту, досягнувши видатних успіхів», - підкреслив Сергій Бубка. «Переконаний, що в нинішній складній ситуації проведення Церемонії стане справжнім великим спортивним святом», – додав він.
В свою чергу, заступник Міністра України у справах сім’ї, молоді та спорту Мирослав Дутчак зазначив, що церемонія «Герої спортивного року», яка збирає разом еліту українського спорту – це визначна подія в житті всієї держави.
«Спортивний рік-2008 – став найуспішнішим за весь період незалежності України. За всіма показниками, на усіх змаганнях, які відбувалися у 2008 році, наші спортсмени перевершили свої досягнення попередніх років. Я переконаний, що наші перемоги на усіх змаганнях стали результатом системної роботи держави щодо підтримки наших спортсменів і були пов’язані з системними змінами, які протягом чотирьох останніх років відбуваються у сфері фізичної культури і спорту», – підкреслив заступник Міністра.
Сергій Бубка висловив щиру вдячність компанії «МТС» за підтримку в проведенні акції.
«МТС-Україна підтримувала та буде підтримувати спортивних героїв України, незважаючи ні на які економічні кризи або інші обставини. Життя не зупиняється, і ми так само віримо в майбутні досягнення наших спортсменів», - відзначила Вікторія Рубан, начальник відділу зв’язків з громадськістю МТС-Україна.
Фотозвіт з події дивіться на офіційному сайті НОК України у розділі «Фотогалерея».

КАНДИДАТИ
для нагородження Всеукраїнської урочистої церемонії «Герої спортивного року-2008»

1.Найкращий спортсмен року:
Артур АЙВАЗЯН - чемпіон Ігор XXIX Олімпіади 2008 року в Пекіні з кульової стрільби (стрільба лежачи)
Василь ЛОМАЧЕНКО - чемпіон Ігор XXIX Олімпіади 2008 року в Пекіні, чемпіон Європи з боксу (до 57кг), найкращий боксер олімпійського турніру та континентальної першості
Віктор РУБАН - чемпіон Ігор XXIX Олімпіади 2008 року в Пекіні зі стрільби із лука

2.Найкраща спортсменка року:
Ольга КОРОБКА - срібна призерка Ігор XXIX Олімпіади 2008 року в Пекіні, чемпіонка Європи з важкої атлетики (вагова категорія понад 75кг)
Інна ОСИПЕНКО-РАДОМСЬКА - чемпіонка Ігор XXIX Олімпіади 2008 року в Пекіні з веслування на байдарках
Вікторія ТЕРЕЩУК - бронзова призерка Ігор XXIX Олімпіади 2008 року в Пекіні, чемпіонка Європи з сучасного п’ятиборства

3.Найкращий тренер року:
Вадим ГУТЦАЙТ - головний тренер збірної України з фехтування
Анатолій КУКСА - головний тренер збірної України зі стрільби
Анатолій ЛОМАЧЕНКО - тренер Олімпійського чемпіона з боксу Василя Ломаченка

4.Найкраща команда року:
Жіноча збірна України з біатлону (Оксана Хвостенко, Оксана Яковлєва, Віта Семеренко, Валентина Семеренко) - срібні призерки чемпіонату світу, чемпіонки Європи в естафетній гонці
Жіноча збірна України з фехтування на шаблях (Ольга Харлан, Олена Хомрова, Галина Пундик, Ольга Жовнір) - чемпіонки Ігор XXIX Олімпіади 2008 року в Пекіні
Чоловічий дует Ілля Кваша-Олексій Пригоров - бронзові призери Ігор XXIX Олімпіади 2008 року в Пекіні з синхронних стрибків у воду

5.Сенсація року:
Олена АНТОНОВА - бронзова призерка Ігор XXIX Олімпіади 2008 року в Пекіні з метання диску
Наталія ДОБРИНСЬКА - чемпіонка Ігор XXIX Олімпіади 2008 року в Пекіні з семиборства
Леся КАЛІТОВСЬКА - бронзова призерка Ігор XXIX Олімпіади 2008 року в Пекіні з велотреку в індивідуальній гонці переслідування

6.Найкращий спортивний організатор року:
Володимир БРИНЗАК - президент Федерації біатлону України (успішний виступ збірної України з біатлону, розвиток біатлону в Україні)
Сергій МІЩЕНКО - президент Федерації фехтування України (успішний виступ збірної з фехтування на Олімпійських іграх та чемпіонаті Європи, організація та проведення чемпіонату Європи в Києві)
Анатолій УСЕНКО - голова фізкультурно-спортивного товариства «Колос» (підготовка українських спортсменів до Ігор XXIX Олімпіади 2008 року в Пекіні, забезпечення сприятливих соціально-побутових умов спортсменам та тренерам)

7.Сильні духом (параолімпійські види спорту):
Андрій КАЛИНА - чемпіон, срібний та бронзовий призер XIII Паралімпійських ігор в Пекіні з плавання, рекордсмен світу серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату (перший в історії паралімпізму перевершив норматив майстра спорту серед олімпійців)
Сергій ШЕНКЕВИЧ - дворазовий бронзовий призер XIII Паралімпійських ігор в Пекіні з фехтування на візках серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату
Тетяна ЯКИБЧУК - чемпіонка та світова рекордсменка XIII Паралімпійських ігор в Пекіні з легкої атлетики (метання диску) серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату

8.Меценат спортивного року:
ВАТ «Державний експортно-імпортний банк України» - партнер Національного олімпійського комітету України (створення у Пекіні українського олімпійського дому)
Компанія МТС-УКРАЇНА - генеральний спонсор Національного олімпійського комітету України, мобільний оператор Олімпійської збірної (підтримка кращих спортсменів та тренерів місяців, проведення офісних Олімпійських ігор, розробка дизайну форми уболівальників, надання путівок на Ігри ХХІХ Олімпіади у Пекіні переможцям акцій)
ВАТ «РОДОВІД БАНК» - партнер Національного олімпійського комітету України та партнер національної Олімпійської збірної команди України (встановлення грошових премій чемпіонам та призерам Ігор ХХІХ Олімпіади у Пекіні, фінансова підтримка таких заходів, як «Герої спортивного року», «Всеукраїнський олімпійський день бігу», «Церемонія проводів спортсменів»)

9.Разом із олімпійцями (неолімпійські види спорту):
Микола ЩЕРБАК – Сергій ПОПОВ - чемпіони світу зі спортивної акробатики
Віктор САВІНОВ - чемпіон світу з боротьби самбо
Катерина ЛАГНО, Наталія ЖУКОВА, Інна ЯНОВСЬКА, Анна УШЕНІНА, Наталія ЗДЕБСЬКА - міжнародні гросмейстери, срібні призерки Всесвітньої шахової
Олімпіади

10.Спортивна слава України:
(Переможець буде визначений Українською Академією спорту)

11.Спеціальна нагорода «Чесна гра»
(Переможець буде визначений Комісією НОК «Чесна гра»)

12.Народний вибір:
(Переможець буде визначений за допомогою інтерактивного голосування на офіційному сайті Національного олімпійського комітету України, в ефірах «Гала радіо» та телеканалу «Мегаспорт»)

Члени Української Академії спорту
1. Ніна УМАНЕЦЬ –призерка Олімпійських ігор, президент Академії
2. В’ячеслав ОЛІЙНИК – олімпійський чемпіон, віце-президент Академії
3.Вадим ГУТЦАЙТ – олімпійський чемпіон, віце-президент Академії
4. Сергій БУБКА – олімпійський чемпіон
5. Валерій БОРЗОВ – олімпійський чемпіон
6. Ніна БОЧАРОВА – олімпійська чемпіонка
7. Володимир ГОЛУБНИЧИЙ – олімпійський чемпіон (Суми)
8. Юрій ПОЯРКОВ – олімпійський чемпіон (Харків)
9. Зінаїда ТУРЧИНА – олімпійська чемпіонка
10. Людмила ТУРИЩЕВА – олімпійська чемпіонка
11. Іван БЯКОВ – олімпійський чемпіон
12. Віктор ПЕТРЕНКО – олімпійський чемпіон (США)
13. Віктор ЦИБУЛЕНКО – олімпійський чемпіон
14. Олександр ВОЛКОВ – олімпійський чемпіон
15. Лілія ПОДКОПАЄВА – олімпійська чемпіонка
16. Ольга БРИЗГІНА – олімпійська чемпіонка (Луганськ)
17. Ігор КОРОБЧИНСЬКИЙ – олімпійський чемпіон
18. Григорій КРІСС – олімпійський чемпіон
19. Валентин МАНКІН – олімпійський чемпіон (Італія)
20. Ельбрус ТЕДЕЄВ – олімпійський чемпіон
21. Катерина СЕРЕБРЯНСЬКА – олімпійська чемпіонка
22. Сергій ЧУХРАЙ – олімпійський чемпіон
23. Іван БОГДАН – олімпійський чемпіон
24. Віктор НАЛЕЙКІН – багаторазовий чемпіон світу з пауерліфтингу
25. Вадим КАЛМИКОВ – багаторазовий чемпіон та призер Паралімпійських ігор, чемпіонатів світу та Європи з легкої атлетики (м. Донецьк)
26. Сергій КРОТ– срібний призер Параолімпійських ігор, переможець Кубка світу з футболу
27. Олег БЛОХІН– бронзовий призер Олімпійських ігор з футболу, володар «Золотого м’яча», володар Кубку кубків та Суперкубку УЄФА (Росія)
28. Марина ТКАЧЕНКО – олімпійська чемпіонка з баскетболу
29. Ірина ДЕРЮГІНА – багаторазова чемпіонка світу з художньої гімнастики
30. Сергій КУШНІРУК – олімпійський чемпіон з гандболу

Інформація НОК України





QR-код посилання на сторінку



Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

19:46
27-Бер-2024
Пам’яті Героя України Дмитра Романченка з Чернігова
У Небесному війську Захисників України гідне місце займають і уродженці Чернігова — п
19:24
27-Бер-2024
По Харкову вдарили авіабомбами - вперше з 2022-го року
Під ударом Шевченківський район, за інформацією, що перевіряється, ворог застосував д
20:44
26-Бер-2024
П'ять сценаріїв розгортання французьких військ в Україні
Президент Франції Еммануель Макрон своєю заявою про можливе відправлення в Україну за
22:12
25-Бер-2024
Василь Малюк: СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках
З початку повномасштабного вторгнення Служба безпеки України значно посилила напрям к
21:20
25-Бер-2024
росіяни вчергове вдарили по Одесі балістикою
Коротко про одеські новини сьогодні.
Росіяни вчергове вдарили по нам балістико
20:29
25-Бер-2024
Війська росії захопили нові території на сході України
Армія Росії просунулася вперед практично на всіх ділянках фронту, де вона штурмує. Пр
20:11
24-Бер-2024
У Чернігові згадали заповіти В’ячеслава Чорновола
24 березня у Чернігові, в Музеї боротьби за відновлення незалежності України на Черні
16:27
24-Бер-2024
Оборонці України - неймовірні!
Ефективність використання засобів, які є в нашому розпорядженні - безпрецедентна. Для
21:09
23-Бер-2024
На Львівщині згорів деревʼяний храм Святого Михаїла
На Стрийщині вогнеборці ліквідували пожежу в дерев’яній церкві
23 березня о 10
20:23
21-Бер-2024
Триває обговорення про введення французьких військ в Україну
І так, що відбувається у Франції і про що йдуть розмови в європейських столицях.
Усі новини