реклама партнерів:
Головна » Російський фільм “Свой – чужой” направлений на дискредитацію держави Україна та її Збройних Сил

Російський фільм “Свой – чужой” направлений на дискредитацію держави Україна та її Збройних Сил


Коментарі: 0 ПОЛІТИКУМ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Заява Управління прес-служби МО України
Російський документальний фільм “Свой – чужой” носить провокативний характер і направлений на дискредитацію держави Україна та її Збройних Сил в очах російських, українських та іноземних громадян.
1 лютого на російському телеканалі “Россия” в рамках програми “Спеціальный корреспондент” було продемонстровано документальний фільм журналіста Аркадія Мамонтова “Свой – чужой”, присвяченого російсько-грузинській війні у серпні 2008-го року.
У фільмі “Свой – чужой” автор намагався прослідкувати та довести участь військовослужбовців Збройних Сил України у подіях на Кавказі у серпні 2008-го року.
Управління прес-служби Міністерства оборони України уповноважено заявити, що факти у цьому фільмі не відповідають дійсності і не можуть слугувати доказами участі військовослужбовців і працівників Збройних Сил України у російсько-грузинському конфлікті. Цей фільм носить провокативний характер і направлений на дискредитацію держави Україна та її Збройних Сил в очах російських, українських та іноземних громадян.
У фільмі, підготовленому на низькому професійному рівні, немає жодних наявних документальних доказів участі військовослужбовців та працівників Збройних Сил України у російсько-грузинському конфлікті у серпні 2008-го року. Навіть сам автор у своєму черговому відеонаклепі вказав на те, що не має реальних документальних підтверджень участі українських військових у цьому конфлікті, і уся “доказова” частина фільму базується лише на “балачках”-поясненнях так званих свідків. При цьому у якості свідків, які б підтвердили свою участь у російсько-грузинському конфлікті, не було жодного кадрового військовослужбовця Збройних Сил України.
Склалося враження, що переважна більшість відеодоказів про підготовку “українськими військовими фахівцями” грузинських військовослужбовців знімалася десь у російській або південно-осетинській глибинці. А коли для “доказової бази” не вистачало відеоматеріалів, автор фільму навіть вдався до використання рекламних відеороліків про контрактну службу у Збройних Силах України.
Готуючи свій фільм, автор не звернувся за відповідним коментарем до жодної посадової особи Міністерства оборони та Генерального штабу Збройних Сил України.
Управління прес-служби Міністерства оборони України в черговий раз уповноважено заявити, що військовослужбовці Збройних Сил України не брали участь у російсько-грузинському конфлікті у серпні 2008 року.
При цьому, Управління прес-служби Міністерства оборони України нагадує, що фільм Аркадія Мамонтова “Свой-чужой” є не першою спробою дискредитувати Україну та її Збройні Сили.
Так, 12 березня 2006 року на російському телеканалі “Россия” також в рамках програми “Специальный корреспондент” було продемонстровано документальний фільм журналіста Аркадія Мамонтова “Под грифом “Секретно”, в якому мова йшлася про нібито розміщення на території військового гарнізону “Макарів-1” у Київській області приміщень для утримання в’язнів ЦРУ США.
У травні 2006 року Міністерство оборони України звернулися до суду з позовом до російського журналіста Аркадія Мамонтова та Федерального державного унітарного підприємства “Всероссийская государственная телевизионная и радиовещательная компания”.
24 липня 2007 року Голосіївський народний суд м. Києва задовольнив в повному обсязі позов Міністерства оборони України – визнав поширену інформацію про розміщення на території України таємних тюрем ЦРУ США недостовірною та зобов’язав Федеральне державне унітарне підприємство “Всероссийская государственная телевизионная и радиовещательная компания” та журналіста А.Мамонтова спростувати недостовірну інформацію шляхом трансляції в ефірі повного тексту рішення Голосіївського районного суду м. Києва.
Не погодившись з рішенням Голосіївського районного суду м. Києва, ФДУП “Всероссийская государственная телевизионная и радиовещательная компания” та журналіст А.Мамонтов подали до Апеляційного суду міста Києва апеляційну скаргу.
28 листопада 2007 року Апеляційний суд м. Києва виніс ухвалу, якою зазначену скаргу відхилив, а рішення Голосіївського районного суду м. Києва від 24.07.2007 року залишив без змін.
Сподіваємося, що після перегляду фільму “Свой – чужой”, показ якого у демократичній Україні ніхто не забороняв, громадяни України зроблять правильні висновки і визначать для себе, хто і для кого насправді є своїм чи чужим.
У свою чергу, реакція керівництва Міністерства оборони та Збройних Сил України на фільм “Свой – чужой” буде адекватною і не менш жорсткою, ніж на попередній фільм-пасквіль “Под грифом “Секретно”.

Джерело: прес-служба МО України.






Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

21:02
26-Квіт-2024
Резонансне ДТП у Броварах: правоохоронці затримали Майбоженка
Затримано посадовця РДА Київщини, який скоїв ДТП з чотирма постраждалими

18:20
25-Квіт-2024
Міністр Сольський, якого підозрюють в оборудках із землею, подав заяву про відставку
"До Верховної Ради України надійшла заява від Миколи Сольського про відставку з посад
21:23
24-Квіт-2024
Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млрд
Президент США Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млр
20:49
23-Квіт-2024
Коли Верховна рада заборонить РПЦ в Україні
Верховна Рада, ймовірно, у травні зможе розглянути в другому читанні урядовий законоп
16:38
22-Квіт-2024
Виставка акварельного живопису Марії Рибіної-Ткач «Прозорі барви» в Чернігові
23 квітня о 12.00 в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стар
08:16
21-Квіт-2024
Конгресвумен Марсі Каптур виступаючи за допомогу Україні процитувала Тараса Шевченка
Під час виступу на підтримку законопроєкту про допомогу Україні, конгресвумен-демокра
21:03
20-Квіт-2024
Конгрес США проголосував за військову допомогу Україні
Трохи статистики голосувань:
1. Конфіскація активів РФ та заборона TikTok — 36
18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
10:16
19-Квіт-2024
Дослідження ефективності навчання у приватних школах

Приватна школа в сучасному світі привертає увагу батьк

Усі новини