реклама партнерів:
Головна » Скандал Нацвідбору на "Євробачення-2009" дійшов до Ющенка

Скандал Нацвідбору на "Євробачення-2009" дійшов до Ющенка


Коментарі: 0 КУЛЬТУРА

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Учасниця українського Національного відбору на "Євробачення-2009" Анастасія Приходько звернулася з відкритим листом до Президента України Віктора Ющенка, в якому вказує на порушення регламенту, умов і етичних норм під час проведення конкурсу і вимагає повторно провести півфінал відбору, передає ЛІГАБізнесІнформ.
"Мене, як громадянку України, корінну киянку, патріотку своєї країни глибоко вразили зухвалі дії та неетичні коментарі представників НТКУ, а також членів так званого "об'єктивного, неупередженого і незалежного" журі конкурсу.
Нагадаю, що під час півфіналу конкурсанти ненавмисно відступали від певних позицій умов цього конкурсу. Проте журі в окремих випадках не звертало уваги на це, а в деяких, зокрема, в моєму - суворо карало, проявляло упередженість - не включивши до складу фіналістів", - мовиться в листі.

Приходько зазначає, що причиною такої спірної ситуації сталі умови конкурсу, неоднозначно викладені в Положенні про Національний відбір на участь в пісенному конкурсі "Євробачення-2009", а також "очевидна суб'єктивна і медійна освітлена заангажованість деяких членів журі, зокрема, Романа Недзельського, Олександра Пономарьова, Володимира Бебешка".

"Тому я переконана: мої творчі вимоги етично і юридично обґрунтовані. Вважаю за необхідне через цей лист звернутися до Національної телекомпанії України з невідкладним проханням визнати недійсними результати проведення півфіналу і повторно провести півфінал конкурсу відповідно до чітко прописаних і передбачених Положенням норм. ...Я тільки прошу дати мені чесний шанс виступити перед всеукраїнським глядачем у фіналі Національного відбору", - підкреслила в своєму листі Приходько.

Під цим листом поставили свої підписи Софія Ротару, Костянтин Меладзе, Микола Мозговий, Тіна Кароль, а також продюсери співачки Олена Мозгова і Ігор Гончаренко. Представники Приходько запевнили, що Ані Лорак і Філіп Кіркоров також висловили готовність підписатися під документом.

19 лютого Національна телекомпанія України оприлюднила список 15 фіналістів, які 8 березня битимуться за право представляти Україну на "Євробаченні-2009" в Москві. З 31 одного учасника журі відібрало: Торі Джой, Тетяну Брянцеву, Наталію Волкову, Світлану Лободу, Андрія Kishe, Дениса Барканова, Ірину Пойзен, Ленару Османову, Олександра Панайотова, співака на ім'я Godo, гурти "Гарячий шоколад", "Заклепки", ANA, "4 короля" і Nikita.

У фінал пройшли дві учасниці - Торі Джой і Ірина Пойзен, яких нібито продюсує Олександр Пономарьов, котрий є водночас членом журі відбіркового туру. Це не на жарт обурило екс-дружину співака, продюсера Олену Мозгову, чия підопічна Анастасія Приходько до фіналу не пройшла.

Мозгова направила офіційну скаргу президентові НТКУ з вимогою анулювати результати півфіналу нацвідбору і провести його наново. А за виключення Анастасії Приходько з подальшої боротьби навіть погрожує подати до суду на НТКУ. У НТКУ всі звинувачення спростовують.

Зазначимо, що сама Олена Мозгова - директор творчого об'єднання музичних і розважальних програм НТКУ, голова журі конкурсу "Ти - зірка!". До речі, саме на цьому конкурсі проходив відбір артистів для участі в "Євробаченні".

NEWSru.ua





QR-код посилання на сторінку



Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

19:46
27-Бер-2024
Пам’яті Героя України Дмитра Романченка з Чернігова
У Небесному війську Захисників України гідне місце займають і уродженці Чернігова — п
19:24
27-Бер-2024
По Харкову вдарили авіабомбами - вперше з 2022-го року
Під ударом Шевченківський район, за інформацією, що перевіряється, ворог застосував д
20:44
26-Бер-2024
П'ять сценаріїв розгортання французьких військ в Україні
Президент Франції Еммануель Макрон своєю заявою про можливе відправлення в Україну за
22:12
25-Бер-2024
Василь Малюк: СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках
З початку повномасштабного вторгнення Служба безпеки України значно посилила напрям к
21:20
25-Бер-2024
росіяни вчергове вдарили по Одесі балістикою
Коротко про одеські новини сьогодні.
Росіяни вчергове вдарили по нам балістико
20:29
25-Бер-2024
Війська росії захопили нові території на сході України
Армія Росії просунулася вперед практично на всіх ділянках фронту, де вона штурмує. Пр
20:11
24-Бер-2024
У Чернігові згадали заповіти В’ячеслава Чорновола
24 березня у Чернігові, в Музеї боротьби за відновлення незалежності України на Черні
16:27
24-Бер-2024
Оборонці України - неймовірні!
Ефективність використання засобів, які є в нашому розпорядженні - безпрецедентна. Для
21:09
23-Бер-2024
На Львівщині згорів деревʼяний храм Святого Михаїла
На Стрийщині вогнеборці ліквідували пожежу в дерев’яній церкві
23 березня о 10
20:23
21-Бер-2024
Триває обговорення про введення французьких військ в Україну
І так, що відбувається у Франції і про що йдуть розмови в європейських столицях.
Усі новини