реклама партнерів:
Головна » НУ-НС скликає раду коаліції і вимагає від БЮТ негайно скасувати рішення про відставку Огризка

НУ-НС скликає раду коаліції і вимагає від БЮТ негайно скасувати рішення про відставку Огризка


Коментарі: 0 ПОЛІТИКУМ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Фракція "Наша Україна – Народна самооборона" вимагає від фракції Блоку Юлії Тимошенко негайно ініціювати скасування рішення парламенту про відставку Володимира Огризка з посади міністра закордонних справ України і в повному складі підтримати його, про це йдеться у заяві фракції блоку "Наша Україна - Народна самооборона".
Фракція з обуренням сприйняла позицію БЮТ щодо відставки міністра закордонних справ Огризка. "Голосування третини фракції БЮТ за це питання стало грубим порушенням домовленостей, досягнутих в рамках коаліції", - наголошують в НУ-НС.
Депутати вимагають якнайшвидшого проведення засідання Ради коаліції, а також загальних зборів коаліції за участю прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко та голови Верховної Ради Володимира Литвина, повідомляє УНІАН.

Також фракція НУ-НС вимагає від фракції БЮТ негайно ініціювати скасування рішення про відставку Огризка, внесеного Партією регіонів і КПУ, та в повному складі проголосувати за таке рішення. "Це стане дієвим підтвердженням заяв керівників фракції БЮТ про те, що голосування 49-и депутатів не відповідало позиції фракції. Також ми вважаємо, що лідер БЮТ Юлія Тимошенко має особисто і якнайшвидше висловити чітку і недвозначну позицію щодо помилковості дій частини фракції БЮТ", - заявляють члени фракції "Наша Україна – Народна самооборона".

Вони змушені констатувати, що "подібна поведінка фракції БЮТ ставить під загрозу ефективну роботу коаліції у Верховній Раді. Тому відповідальність за виправлення цієї прикрої ситуації лежить виключно на БЮТ".

На думку авторів заяви, "синхронність голосувань фракцій БЮТ та Партії регіонів 3 березня – зокрема, щодо питань відставки міністра закордонних справ та скасування виборів до Тернопільської обласної ради – викликає прямі асоціації з фактами, які вже мали місце у Верховній Раді України". "Тоді фракція БЮТ голосувала за внесені Партією регіонів рішення, небезпечні для держави та спрямовані на задоволення персональних владних амбіцій", нагадали в НУ-НС.

Члени фракції закликали БЮТ докласти всіх зусиль для відновлення довіри між учасниками коаліції.

До того заступник керівника фракції НУ-НС Тарас Стецьків повідомив про те, що НУ-НС наполягатиме на тому, щоб коаліція своїм голосуванням відмінила постанову про відставку Володимира Огризка.

Він зазначив, що якщо це була помилка з боку фракції БЮТ, то тоді її необхідно виправляти шляхом голосування за відміну нині прийнятої постанови про відставку Огризка. За його словами, якщо БЮТ на це не погодиться, тоді стане зрозуміло, що "це не помилка, а мають місце “позашлюбні відносини”". За його словами, сьогодні це питання розглянула рада коаліції блоку НУ-НС і воно буде винесено на розгляд ради коаліції, зібрання якої фракція НУ-НС ініціює на сьогодні або на завтра на ранок.

Стецьків підкреслив, що на засіданні ради коаліції фракція НУ-НС хоче почути "у присутності прем`єр-міністра України і спікера пояснення" нинішньої ситуації з голосуванням. За його словами, на сьогодні "коаліція є під загрозою". Він зазначив, що "БЮТ фактично голосуванням вийшов з коаліції", оскільки голосування відбувалося разом з фракцією Партії регіонів та КПУ.

Стецьків зазначив, що складається враження, що "є спроба другий раз увійти в одну й ту саму річку та повторити друге вересня (йдеться про спільне голосування між фракцією БЮТ та Партією регіонів)". Він зазначив, що існує підозра, що голосування по В.ОГРИЗКУ – "це перший крок до спроби БЮТ і Партії регіонів поміняти Конституцію і розіграти владу на двох без проведення прямих президентських виборів".

За його словами, сьогодні фракція НУ-НС повела себе правильно, не заявляючи про вихід з коаліції через голосування, як це у свій час зробив В’ячеслав Кириленко, котрий "як Пилип з конопель вискочив з коаліції по команді з Банкової". Стецьків зазначив, що, мабуть, і сьогодні від фракції НУ-НС чекали такого ж кроку. Він вважає, що сьогодні "нечистоплотність політична мала місце в БЮТ".

Стецьків переконаний, що прем`єр-міністр України "була в курсі цього сценарію". "Я переконаний, що такі видні діячі БЮТ, як Андрій Портнов, Роман Забзалюк, Валерій Писаренко ніколи б в житті не голосували, якби на це не було згоди прем`єр-міністра України".

Як відомо, Верховна Рада сьогодні відправила у відставку з посади міністра закордонних справ Володимира Огризка. Це рішення підтримали 250 депутатів з 429, які взяли участь у голосуванні. Зокрема, за відставку проголосували 174 народних депутати від фракції "Партії регіонів", 49 - від БЮТ, 27 - від КПУ. Від Блоку Литвина і НУ-НС не проголосував ніхто.

В свою чергу прем'єр Юлія Тимошенко висловила розчарування тим, що частина фракції БЮТ у Верховній Раді проголосувала за відставку Володимира Огризка з посади міністра закордонних справ. "Я розумію мотивацію і обурення деяких наших депутатів, - сказала Тимошенко, коментуючи рішення Верховної Ради про відставку голови МЗС.

NEWSru.ua






Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

00:31
27-Квіт-2024
10 найпопулярніших застосунків для смартфонів у цьому році

Глобалізація інтернет-середовища призвела до того, що окремі застосунки мають стаб

21:02
26-Квіт-2024
Резонансне ДТП у Броварах: правоохоронці затримали Майбоженка
Затримано посадовця РДА Київщини, який скоїв ДТП з чотирма постраждалими

18:20
25-Квіт-2024
Міністр Сольський, якого підозрюють в оборудках із землею, подав заяву про відставку
"До Верховної Ради України надійшла заява від Миколи Сольського про відставку з посад
21:23
24-Квіт-2024
Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млрд
Президент США Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млр
20:49
23-Квіт-2024
Коли Верховна рада заборонить РПЦ в Україні
Верховна Рада, ймовірно, у травні зможе розглянути в другому читанні урядовий законоп
16:38
22-Квіт-2024
Виставка акварельного живопису Марії Рибіної-Ткач «Прозорі барви» в Чернігові
23 квітня о 12.00 в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стар
08:16
21-Квіт-2024
Конгресвумен Марсі Каптур виступаючи за допомогу Україні процитувала Тараса Шевченка
Під час виступу на підтримку законопроєкту про допомогу Україні, конгресвумен-демокра
21:03
20-Квіт-2024
Конгрес США проголосував за військову допомогу Україні
Трохи статистики голосувань:
1. Конфіскація активів РФ та заборона TikTok — 36
18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
Усі новини