реклама партнерів:
Головна » Напад на журналістку телекомпанії «Фобос». Офіційна позиція Чернігівського УМВС

Напад на журналістку телекомпанії «Фобос». Офіційна позиція Чернігівського УМВС


Коментарі: 0 Погляд. Версії

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Нещодавно Інтернет простір області та країни наповнився інформацією про скоєні хуліганські дії відносно журналістки Ніжинської телекомпанії «Фобос».Масла у вогонь долив і той факт, що у хуліганських діях підозрювався колишній співробітник міліції. Ситуація набула суспільного резонансу і почала обростати домислами. Зважаючи на це, щоб забезпечити об'єктивність висвітлення події, УМВС України в Чернігівській області надає інформацію стосовно конфлікту.
10 березня 2009 року о 19:00 до Ніжинського міського відділу УМВС надійшла заява від журналістки місцевої телекомпанії „Фобос", жительки Ніжина із заявою про те, що цього дня близько 17:30 в Ніжині по вул. Мирній якийсь чоловік вчинив відносно неї хуліганські дії. На місце події була направлена слідчо-оперативна група. Через деякий час був затриманий чоловік, якого журналістка звинувачувала у хуліганських діях. Всі учасники конфлікту дали пояснення.
Так, заявниця вказала, що близько 17.30 вона пішла до магазина. Проходячи по вул. Мирній вона почула, як її хтось кличе. Не побачивши нікого на вулиці, жінка вирішила не звертати на оклик уваги та продовжила йти. Після цього вона почула як до неї біжить чоловік та наказує зупинитися окриком «Стій!». Підбігши, він схопив жінку руками за шию та став розпитувати, хто вона така та що вона тут робить.
Журналістка сказала незнайомцю, що працює в міліції, після чого той її відпустив і став вимагати в неї службове посвідчення працівника міліції. На це жінка відповіла, шо залишила його вдома.
Зі слів заявниці, чоловік знову схопив журналістку за шию та став душити. В цей час проходив сусід журналістки, який повідомив, що це його сусідка, після чого жінку було відпущено.
Натомість звинувачений у хуліганстві громадянин пояснив, що деякий час був відсутній вдома, а коли повернувся, почув як гавкав його собака в бік невідомої жінки. Оскільки в його господарстві раніше неодноразово траплялися дрібні крадіжки, то він припустив, що вказана жінка має на меті скоїти крадіжку з його господарства, через що вирішив з нею поспілкуватися. Коли дана громадянка вийшла на вул. Мирну, власник помешкання окликом намагався зупинити її, однак остання на це не реагувала. Тоді чоловік наздогнав жінку та схопивши її за рукав, став запитувати хто вона та з якою метою тут перебуває.
Жінка повідомила, що працює в міліції. Почувши це, чоловік відпустив жінку та попросив показати посвідчення. Отримавши відповідь про відсутність посвідчення, чоловік схопив її за комір та наказав зізнатися з якою метою вона перебувала біля його земельної ділянки. В цей час до них підійшов невідомий чоловік та повідомив, що вказана жінка являється його сусідкою та він її добре знає. Після цього затриманий відпустив комір одягу жінки та конфлікт скінчився.
Опитаний сусід повідомив, що близько 17:30 він пішов до магазина, по дорозі його обігнала наглядно знайома жінка, яка проживає неподалік. Коли він дійшов до перехрестя вулиць Мирна та Радужна, то почув крик цієї жінки, а потім побачив, як її тримає за комір невідомий чоловік. Той намагався з'ясувати, хто вона та з якою метою там знаходиться. Підійшовши до них, сусід повідомив незнайомцю, що вона його сусідка та нічого протиправного не здійснила, після чого конфлікт припинився.
10 березня 2009 року відносно підозрюваного у хуліганстві громадянина було складено адміністративний протокол за порушення останнім вимог ст. 173 Кодексу України про адміністративні правопорушення.
11 березня Ніжинським міськрайонним судом вказаний адміністративний протокол було розглянуто та винесено постанову про притягнення громадянина до адміністративної відповідальності у вигляді адміністративного арешту строком на три доби з наданням десятиденного терміну на оскарження постанови.
Вказаний громадянин до 2003 року працював на посаді дільничного інспектора міліції Носівського РВ УМВС України в Чернігівській області.

Джерело: УМВС України в Чернігівській області, http://kop.gov.ua/index.p....temid=2






Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

17:25
17-Квіт-2024
Полтавська земля багата на пам’ятки історії: бережімо нашу історію
Полтавська земля багата на пам’ятки історії. Це й не дивно, адже тисячі років тому ту
12:07
17-Квіт-2024
Відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів по Чернігову
Щойно відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів, - повідомляє
11:43
17-Квіт-2024
Ракетна атака рашистів по Чернігову: загиблі і багато поранених
У місті Чернігів триває рятувальна операція. Три ракетні удари по центру міста. Зруйн
19:25
16-Квіт-2024
Україна завдає росії потужні удари у відповідь!
Попри всю складність із боєприпасами, Україна завдає росії потужні удари у відповідь.
19:50
15-Квіт-2024
Харківщина. росіяни вдарили по Липецькій громаді: вбили двох та поранили чотирьох людей
Керованою авіабомбою по школі - ворог продовжує знищувати все живе. В селі Лук'янці п
20:41
14-Квіт-2024
У Києві перевірять законність розміщення церков Московського Патріархату на 73 земельних ділянках
У столиці перевірять законність розміщення на 73 комунальних земельних ділянках храмі
20:18
13-Квіт-2024
В Естонії планують визнати РПЦ терористичною організацією
Міністр внутрішніх справ Естонії Лаурі Ляенеметс має намір запропонувати парламенту к
21:38
11-Квіт-2024
Росіяни системно знищують нашу енергетичну систему
Це частина геноцидних практик- атаки на критичну інфраструктуру.
Ми повинні ак
20:45
10-Квіт-2024
Масована атака на Харківщину - троє загиблих, серед них дитина
Удар по Липцях, посеред дня росіяни атакували продуктовий магазин та аптеку, там здій
08:49
09-Квіт-2024
Жовтнева: в одному з сіл Чернігівщини залишили комуністичну назву вулиці
До 27 квітня цього року завершується другий етап очищення публічного простору від сим
Усі новини