реклама партнерів:
Головна » Чому так мало їдуть відпочивати до України?

Чому так мало їдуть відпочивати до України?


Коментарі: 0 Погляд. Версії

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
На трамвайній зупинці у ще по-зимово прохолодному Берліні - яскравий плакат із зображеним на ньому казковим пляжем і блакитною водою, а засмагла дівчина закликала, звертаючись ніби до мене: «Побувайте на лагідних пісках Болгарії!»
І я вже уявляла золотий пісок у моїх долонях… І, мабуть, не лише я, бо, озирнувшись, помітила, що ще п'ятеро німців так само втупилися у яскраву рекламу.
Я подумала: "А було б приємно на такому плакаті побачити, приміром, Карпати, а ці п'ятеро читали б запрошення помандрувати до України! І що він цілком уписався б у звабливу рекламну низку, у якій Греція запрошує провести відпустку в країні, де мешкають Боги, Угорщина пропонує «замріяти» до Будапешта, Єгипет розкриває таємницю сонця, а Іспанія залишається у пам'яті трьома словами: «Пляж, пляж, пляж»!"
А місцем, де накопичилися зваби цілого світу, став найбільший туристичний ярмарок «ІТБ» - Міжнародна туристична біржа, котра відбувається у Берліні.

Зі своїми пропозиціями сюди прибуло понад 11 тисяч учасників із 187 країн.

Усі вони інколи зовсім курйозно, а часом кумедно намагаються запам'ятатися, привабити, закликати відвідувачів до їхніх стендів, а найкраще - відразу до їхньої країни, набиваючи подарункові пластикові пакети найрізноманітнішою рекламною продукцією.

Надивившись незвичних картин і ближчих, і заморських країн та наслухавшись дивовижних пропозицій, розшукала український стенд: на 30 квадратних метрах тіснилися дев'ять фірм.
Заступник директора державного підприємства «Національний туристичний офіс» Юрій Мозговий розповів: «Мала кількість учасників з України пояснюється тим, що цього року ми орендували лише 30 квадратних метрів виставкової площі. За своїми ресурсами ми могли заплатити лише за таку її кількість. Адже ми робимо передоплату, а лише потім одержуємо гроші від учасників. Для них ми зробили мінімально низькі ціни для участі у ярмарку. У такий спосіб намагаємося допомагати представляти туристичні фірми України і туризм України загалом.»

Неважко дійти висновку, що для інформування іноземних гостей про привабливість туристичних маршрутів України цього замало. Скажімо, навіть таку звабу, як скасування візового режиму для в'їзду в нашу країну не відчув жоден фахівець з галузі туризму, з якими я розмовляла на ярмарку. А от його відновлення, вважають як німецькі, так і українські турагенти, неодмінно вплине негативно на кількість бажаючих побувати в Україні.
Оскільки після українських і російських, до України прибуває найбільше саме німецьких та австрійських туристів, то важливо було б вивчити саме їхні смаки та уподобання. Отже вони розбещені різномаїттям пропозицій, які взмозі задовольнити будь-який, навіть найекзотичніший смак. Однак вони роблять вибір між дорогим комфортом і дещо дешевшими, але пізнавальними та пригодницькими подорожами. Як розповідає заступник голови ради міністрів автономної республіки Крим, Тетяна Умрихіна, усе це можна одержати, приміром, подорожуючи Кримом:

«Крим – це культурно-туристичний центр. І ми можемо запропонувати те, чого не мають інші. У Криму такий величезний культурно-історичний прошарок, який зацікавить будь-кого. Крім того, можливий активний відпочинок, приміром, науковий. Тут відбувається також велика кількість фестивалів. А ще особливо німецькі туристи цікавляться подіями Другої світової війни, а також Кримської. Ми вже вкотре приймаємо групи фахівців: істориків і викладачів. Також часто люди розшукують кладовища, і ми їм у цьому допомагаємо. Це все можливо в Криму,» - розповіла Тетяна Умрихіна.
Коли так, коли у нас насправді є чим привабити західних туристів, то незрозуміло, чому Україна досі залишається осторонь туристичного буму? І чому на туристичній карті вона поки що - невідкрита країна?

Із цими запитаннями я звернулася до берлінського туристичного агентства «Спутнік Тревел», яке працює з і для східної Європи.

Пан Шнайдер уже майже 15 років поспіль організовує подорожі до країн пострадянського простору і добре знає побажання своїх клієнтів.

«Часто доводиться чути невдоволення сервісом чи непривітністю, які в такій формі, принаймні для німецького туриста, незвичні. Також ціни в готелях, на думку наших туристів, зависокі. Це можна пояснити недостатньою конкуренцією, адже у нас у Берліні стільки готелів, що ціни залишаються на низькому рівні. Українські партнери вважають, що німецькі туристи бажають лише чотирьох- і п'ятизіркових готелей. А це зовсім не так! Звичайно, таке непорозуміння шкодить і українцям, і їхньому туристичному бізнесу,» - розповів пан Шнайдер.
Дається взнаки також світова фінансова криза: потік туристів зменшився приблизно на 30 відсотків. Але коли над зниженням вартості мандрівок українські фахівці туристичної галузі вже почали працювати: щоб привабити клієнтів вони розробляють дешевші пакети пропозицій, то проблему з гостинністю розв'язати буде складніше. А шкода, якщо лише через відсутність звичайної посмішки чи люб'язного «Доброго дня!», яке не пролунало, ми втрачаємо гостей! Прощаючись, попросила українських учасників ярмарку плакат з краєвидами України, щоб повісити вдома та за нагоди розповідати своїм німецьким друзям-гостям про красиву країну - Україну. На жаль, у моїх земляків не знайшлося жодного…

Джерело: Наталя Писанська, для Бі-Бі-Сі, Берлін, http://www.bbc.co.uk/ukraini....m.shtml





QR-код посилання на сторінку



Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

19:46
27-Бер-2024
Пам’яті Героя України Дмитра Романченка з Чернігова
У Небесному війську Захисників України гідне місце займають і уродженці Чернігова — п
19:24
27-Бер-2024
По Харкову вдарили авіабомбами - вперше з 2022-го року
Під ударом Шевченківський район, за інформацією, що перевіряється, ворог застосував д
20:44
26-Бер-2024
П'ять сценаріїв розгортання французьких військ в Україні
Президент Франції Еммануель Макрон своєю заявою про можливе відправлення в Україну за
22:12
25-Бер-2024
Василь Малюк: СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках
З початку повномасштабного вторгнення Служба безпеки України значно посилила напрям к
21:20
25-Бер-2024
росіяни вчергове вдарили по Одесі балістикою
Коротко про одеські новини сьогодні.
Росіяни вчергове вдарили по нам балістико
20:29
25-Бер-2024
Війська росії захопили нові території на сході України
Армія Росії просунулася вперед практично на всіх ділянках фронту, де вона штурмує. Пр
20:11
24-Бер-2024
У Чернігові згадали заповіти В’ячеслава Чорновола
24 березня у Чернігові, в Музеї боротьби за відновлення незалежності України на Черні
16:27
24-Бер-2024
Оборонці України - неймовірні!
Ефективність використання засобів, які є в нашому розпорядженні - безпрецедентна. Для
21:09
23-Бер-2024
На Львівщині згорів деревʼяний храм Святого Михаїла
На Стрийщині вогнеборці ліквідували пожежу в дерев’яній церкві
23 березня о 10
20:23
21-Бер-2024
Триває обговорення про введення французьких військ в Україну
І так, що відбувається у Франції і про що йдуть розмови в європейських столицях.
Усі новини