реклама партнерів:
Головна » Організації Одеси відреагували на вбивство активіста Січі Максима Чайки

Організації Одеси відреагували на вбивство активіста Січі Максима Чайки


Коментарі: 0 ПОДІЇ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Вбивство активіста націоналістичного руху Січ Максима Чайки, яке було скоєно 17 квітня, викликало реакцію багатьох організацій Одеси.
Лідери одеських обласних організацій партії Реформи і порядок, Української народної партії, товариства Просвіта, Чорноморського гайдамацького з’єднання та інші провели 21 квітня зустріч з головою Одеської облдержадміністрації Миколою Сердюком, під час якої висловили обурення з приводу бездіяльності силових структур і прокуратури, внаслідок чого "в Одесі продовжує проливатися кров на ґрунті міжнаціонального протистояння".
Як зазначив голова об’єднання Просвіта Олександр Степанченко, "вбивство в центрі Одеси членами проросійської організації студента університету Максима Чайки, а також ножове поранення Андрія Дзебана, який госпіталізований, є наслідком системної антидержавної політики комуністичних, сепаратистських лобі на Півдні і Сході України".
“Агенти спецслужб іноземних держав, які через підконтрольні структури нагнітають політичну напругу, досі почуваються у регіоні як у себе вдома”, - зазначив Степанченко.
"Вже вкотре ми змушені звертати увагу на те, що обласна прокуратура та інші правоохоронні органи не вживають ефективних заходів протидії зухвалим шабашам антиукраїнських елементів, - зазначив керівник Чорноморського гайдамацького з’єднання Сергій Гуцалюк, - але антидержавні акції під російськими триколорами організовуються мало не щотижня. У тому числі і в даний час на центральних вулицях міста готуються провести так званий "катеринінський марш" дві такі організації - чорносотенська і промонанархічна".
У свою чергу Сердюк сказав, що також стурбований загостренням політичної ситуації. "Буквально сьогодні вранці я провів нараду з керівниками силових структур, - уточнив керівник регіону, - аби скоординувати тіснішу взаємодію, у тому числі з урахуванням запланованої акції. Регулярно інформую про все главу держави, у тому числі про результати пошуків вбивці студента вузу".
Лідери громадських організацій і партій передали Сердюкові спільну заяву, в якій міститься вимога "покласти край розпалюванню міжнаціонального протистояння, міжконфесійної ворожнечі і проявам сепаратизму з боку екстремістських структур і їх медіа-ресурсів, зокрема телеканалів АТВ і Академія".
Тим часом, одеська організація ВО Свобода звернулася до правоохоронних органів з вимогою об’єктивно розслідувати політичне, на її думку, вбивство Чайки.
"Ми вимагаємо від Служби безпеки України, Генеральної прокуратури України, Міністерства внутрішніх справ України об’єктивного розслідування політичного вбивства Максима Чайки і покарання винних у цьому злочині", - сказано в заяві ВО Свобода.
У заяві наголошується, що "лідера неформальної патріотичної молоді Максима Чайку" убили в Одесі "члени прокомуністичної проросійської організації Антифа".
"Ця трагедія є наслідком цілеспрямованої політики Кремля на півдні України, направленої на розпалювання міжнаціональної ворожнечі... (яку реалізують) виставляючи героїв УПА такими, що стріляли у спини радянських військ, закликаючи одеситів до боротьби з бандеризацією суспільства...", - заявили у Свободі.
"За всіма цими структурами стоять конкретні особи і фінансові потоки. Нейтралізувати які можна шляхом притягнення до кримінальної відповідальності, згідно з чинним законодавством України", - підкреслили у заяві.
Відвертою брехнею” називає партія Родина спроби пов’язати з нею вбивство в Одесі активіста націоналістичної організації Січ.
"Партія Родина вважає дуже показовим той факт, що спроби пов’язати вбивство активіста націоналістичної організації Січ із партією Родина та її лідерами роблять, з одного боку, ЗМІ, що підтримують Едуарда Гурвіца, а з другого – націоналістичні організації на кшталт Просвіти.
Як наголошується в заяві Родины, згідно з інформацією ЗМІ, "він (Максим Чайка ) загинув під час сутички з представниками молодіжного угруповання Антифа.
По суті, зазначає партія ”Родина”, ”і скінхеди, і Антифа - це дві сторони однієї медалі, "а всі ці молодіжні угруповання і субкультура є продуктами глибокої деградації нашого суспільства. Радикали існують скрізь і завжди, але здорове суспільство відкидає їх, незалежно від їх ідеологічних відмінностей, а нормальна держава бореться з проявами екстремізму, незважаючи на політичну кон’юнктуру".
У документі стверджується, що "після 2004 року режим став на одну із сторін і вирощує правих радикалів. Результати такої політики наглядно показали недавні вибори в Тернопільську облраду”.
”Лякає, що сьогодні і влада, і багато авторитетних ЗМІ, іменуючи загиблого "патріотом", а його вбивців "проросійськими бойовиками", стають на бік ультраправих екстремістів", - сказано в заяві.
На думку керівництва Родины, ”відверто фашистські організації почуваються привільно в сьогоднішній Україні, а ті, хто має сміливість цьому протистояти, відчувають на собі всю репресивну силу державного апарату”.
При цьому партія Родина ”приносить співчуття рідним і близьким загиблого, адже загибель молодого хлопця, незалежно від його поглядів і переконань, це завжди трагедія”, підсумовують автори документа.
Як заявляла раніше організація Вільна Одеса, "вбивство сталося під час зіткнення між молодими українськими патріотами з Січі і учасниками так званого руху Антифа, яким протегує екс-депутат міськради, лідер партії Родина Ігор Марков".
Співробітникам одеської міліції вже відомо, хто з учасників бійки, у результаті якої загинув Чайка, є вбивцею.

Джерело: http://ua.korrespondent.net/ukraine/812482







Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

20:49
23-Квіт-2024
Коли Верховна рада заборонить РПЦ в Україні
Верховна Рада, ймовірно, у травні зможе розглянути в другому читанні урядовий законоп
16:38
22-Квіт-2024
Виставка акварельного живопису Марії Рибіної-Ткач «Прозорі барви» в Чернігові
23 квітня о 12.00 в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стар
08:16
21-Квіт-2024
Конгресвумен Марсі Каптур виступаючи за допомогу Україні процитувала Тараса Шевченка
Під час виступу на підтримку законопроєкту про допомогу Україні, конгресвумен-демокра
21:03
20-Квіт-2024
Конгрес США проголосував за військову допомогу Україні
Трохи статистики голосувань:
1. Конфіскація активів РФ та заборона TikTok — 36
18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
10:16
19-Квіт-2024
Дослідження ефективності навчання у приватних школах

Приватна школа в сучасному світі привертає увагу батьк

18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
17:25
17-Квіт-2024
Полтавська земля багата на пам’ятки історії: бережімо нашу історію
Полтавська земля багата на пам’ятки історії. Це й не дивно, адже тисячі років тому ту
12:07
17-Квіт-2024
Відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів по Чернігову
Щойно відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів, - повідомляє
Усі новини