реклама партнерів:
Головна » На Чернігівщині відбувся рекламно-презентаційний тур перлинами Сіверського краю. Фото

На Чернігівщині відбувся рекламно-презентаційний тур перлинами Сіверського краю. Фото


Коментарі: 0 КУЛЬТУРА

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
В рамках Міжрегіонального туристичного форуму, 30 квітня управлінням культури та туризму Чернігівської облдержадміністрації було проведено рекламно-презентаційний тур по визначним місцям Чернігівської області, за маршрутом: Чернігів – Березна – Мена – Сосниця – Батурин - «Ганина Пустинь» - Крути - Чернігів.
У рекламно-презентаційному турі взяли участь представники туристичних фірм Чернігова та інших регіонів України, представники ЗМІ та гості з різних областей України і навіть Гомельської області.
Мета рекламно-презентаційного туру: ознаймлення, популяризація туристичного потенціалу області не тільки на теренах України, а й далеко за її межами.

Сива давнина...
Березне. Чим далі ми віддаляємось від старих часів, тим більше прагнимо дізнатись про своє коріння, та життя наших славних предків.
Серед них є уродженець Березни, видатний український композитор, засновник заслуженого академічного народного хору - Григорій Верьовка. В історико-краєзнавчому музеї, що носить його ім'я зберігаються особисті речі Г. Верьовки, книжки з його бібліотеки та музичні інструменти.

Мена. Прямуючи від Березного опиняємося у Мені, ще одному старовинному містечку Сіверського краю.
Давня і багата історія та природа Менщини достатньо повно відображена в експозиції Менського краєзнавчого музею, що має одне з найбагатших зібрань в області.
Втім, справжньою родзинкою не тільки Мени, а й усього Сіверського краю є унікальний Менський зоопарк. На трьохгектарній площі налічується більше ніж 100 поголів'я тварин, птахів та плазунів, представників 125 видів, 12 з яких занесені до Червоної книги України.
Сосниця. Містечко Сосниця вперше згадується в Іпатіївському літописі як місто Чернігівського князівства. Сосниця – батьківщина всесвітньо відомого кінорежисера, письменника – Олександра Довженка. Тут на батьківській садибі створено літературно-меморіальний музей митця, в якому побувало сотні тисяч людей.

Батурин. На високому березі р. Сейм вже багато століть стоїть Батурин, заснований на зламі 11-12 ст. Батурин – це велична сторінка нашої історії та трагічна сторінка боротьби українського народу за державність.
У Батурині, гості змогли відвідати та ознайомитися з палацом К.Г. Розумовського, який було споруджено у 1799-1803 рр. на замовлення К.Г. Розумовського за проектом архітектора Ч. Камерона; цитадель Батуринської фортеці, яка була відновлена у 2008 році і яка включає в себе: фрагиенти оборонних стін із в'їзною брамою та баштами, гетьманьский будинок, гетьманьску скарбницю та дерев'яну церкву Воскресіння Господнього.

«Ганина Пустинь». Тут створено історико-меморіальний музей-заповідник П. Куліша. Зусиллями Міжнародного благодійного фонду ім. П. Куліша відбудовано хату родини Білозерських, у якій народилася Ганна Барвінок, хату Куліша, каплицю святого Пантелеймона-цілителя, посаджено липову алею.
На території музею, поруч з колодязем сидить закарбований у бронзі П.Куліш, а назустріч йому поспішає вірна дружина Ганна Барвінок.

Крути. «Українську історію не можна читати без брому»: - з гіркотою зазначав В.Винниченко. Підтвердженням цього є історія трагедії під Крутами, яка перекручувалася та замовчувалася десятиліттями.
Саме на цій залізничній станції, неподалік Ніжина, 29 січня 1918 р. Відбувся бій між погано озброєними, не навченими військовій справі, але патріотично налаштованими Київськими студентами і регулярними частинами Червоної армії під проводом Муравйова.
300 юнаків полягли в огні... Розстріляні, закатовані – вони стали символом нескореності українського народу, який було гідно оцінено лише за часів незалежності України.

В ході подорожі по перлинам Сіверського краю, гості змогли поспілкуватися між собою, представниками ЗМІ та туристичних фірм з приводу розвитку туризму на Чернігівщині, обмінятися накопиченим досвідом розвитку туристичного потенціалу свого регіону.

Воробей Валентин, провідний методист відділу розвитку туризму, http://cult.gov.ua/news/2009-05-01-1108

Учасники туристичного форуму також відвідали пам'ятки архітектури та музейні експозиції Національного архітектурно-історичного заповідника "Чернігів стародавній" і Чернігівського обласного історичного музею ім. В.Тарновського.

Менський зоопарк

Сосницький літературно-меморіальний музей О.П. Довженка

Батурин

Музей-заповідник "Ганнина Пустинь"

Меморіал пам'яті Героїв Крут

Чернігів. Спасо-Преображенський собор ХІ ст.

Чернігів з висоти пташиного польоту





QR-код посилання на сторінку




Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

19:46
27-Бер-2024
Пам’яті Героя України Дмитра Романченка з Чернігова
У Небесному війську Захисників України гідне місце займають і уродженці Чернігова — п
19:24
27-Бер-2024
По Харкову вдарили авіабомбами - вперше з 2022-го року
Під ударом Шевченківський район, за інформацією, що перевіряється, ворог застосував д
20:44
26-Бер-2024
П'ять сценаріїв розгортання французьких військ в Україні
Президент Франції Еммануель Макрон своєю заявою про можливе відправлення в Україну за
22:12
25-Бер-2024
Василь Малюк: СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках
З початку повномасштабного вторгнення Служба безпеки України значно посилила напрям к
21:20
25-Бер-2024
росіяни вчергове вдарили по Одесі балістикою
Коротко про одеські новини сьогодні.
Росіяни вчергове вдарили по нам балістико
20:29
25-Бер-2024
Війська росії захопили нові території на сході України
Армія Росії просунулася вперед практично на всіх ділянках фронту, де вона штурмує. Пр
20:11
24-Бер-2024
У Чернігові згадали заповіти В’ячеслава Чорновола
24 березня у Чернігові, в Музеї боротьби за відновлення незалежності України на Черні
16:27
24-Бер-2024
Оборонці України - неймовірні!
Ефективність використання засобів, які є в нашому розпорядженні - безпрецедентна. Для
21:09
23-Бер-2024
На Львівщині згорів деревʼяний храм Святого Михаїла
На Стрийщині вогнеборці ліквідували пожежу в дерев’яній церкві
23 березня о 10
20:23
21-Бер-2024
Триває обговорення про введення французьких військ в Україну
І так, що відбувається у Франції і про що йдуть розмови в європейських столицях.
Усі новини