реклама партнерів:
Головна » Що треба робити, щоб не захворіти на "свинячий грип"

Що треба робити, щоб не захворіти на "свинячий грип"


Коментарі: 0 Медицина

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Як повідомляє Центральна санепідемстанція, нині по можливості доцільно відкласти ділові та туристичні поїздки в регіони, де виявлені випадки захворювань на свинячий грип. Якщо Вашу поїздку в країну, де зареєстровані випадки захворювань, не можна перенести, будьте насторожі, не відвідуйте людних місць, уникайте користування громадським транспортом, не стійте, не сидіть поряд із людьми з ознаками респіраторної інфекції – нежиттю, кашлем, почервонілими очима. Буде необхідним носити чотирьохшарову марлеву пов`язку або хірургічну маску. У випадку, якщо ви менш, ніж 10 днів тому повернулися з країни, де зафіксовані випадки розповсюдження й інфікування збудником свинячого грипу, будьте особливо уважні до свого здоров`я. При появі симптомів ОРВІ -- температури, кашлю, нежиті, порушень функції кишківника та м`язових болей – негайно звертайтеся до лікаря. Коли після повернення Ваших рідних та близьких із-за кордону у них виникнуть симптоми застуди або респіраторної інфекції – негайно ізолюйте хворого в окремій кімнаті та контактуйте з ним лише в марлевій масці, викличте лікаря.
Хоча немає чітких ознак, що наявні випадки захворювання людей на свинячий грип пов’язані з недавніми або теперішніми грипоподібними захворюваннями свиней, рекомендується мінімізувати контакти з хворими свинями і повідомляти відповідні медичні служби про хворих тварин. Більшість людей заражається через тривалий, тісний контакт з інфікованими свинями. Тому важливо дотримуватись особистої гігієни під час будь-яких контактів із тваринами і особливо це важливо під час забиття і одразу по забитті тварин, аби запобігти контакту зі збудниками хвороби. Білування туші не повинно застосовуватись до хворих тварин чи тварин, які померли від захворювання. Потрібно дотримуватись порад відповідних державних органів влади. Даних про передачу свинячого грипу людям у результаті вживання ними в їжу належним чином обробленої та приготованої свинини (м’яса свиней) або інших продуктів з неї немає. Вірус свинячого грипу гине під час приготування при температурі 70°C, відповідно до загальних порад приготування свинини й інших видів м’яса.
У зв`язку з тим, що вірус свинячого грипу передається переважно повітряно-крапельним шляхом, необхідно виконувати санітарно-протиепідемічний режим, передбачений при епідеміях респіраторних вірусних інфекцій. Коли ви кашляєте або чхаєте, прикривайте носа та рота одноразовою серветкою чи хусткою, завжди мийте руки з милом, особливо після того, як Ви кашляли або чхали (у випадку, якщо у Вас немає можливості часто мити руки – використовуйте вологі спиртовмісні серветки, які після користування необхідно викинути). Старайтеся не доторкатися до очей, носа або рота, особливо якщо ви перебуваєте у громадських місцях, частіше провітрюйте приміщення. На період епідемії максимально обмежте перебування у людних місцях. Уникайте контактів із людьми, в яких помітні симптоми респіраторної інфекції. У випадку, якщо у вас або у ваших близьких з`являться симптоми ОРВІ, максимально обмежте контакт з оточуючими, викликайте лікаря, ретельно виконуйте його призначення. У випадку виникнення питань щодо профілактики або лікування свинячого грипу ви можете звернутися до свого лікаря або зателефонувати на "гарячу телефонну лінію" Міністерства охорони здоров`я за телефоном: (044) 200-07-80.

Джерело: підполковник служби цивільного захисту Сергій Мостовий, заступник начальника Центру зв’язків із ЗМІ та роботи з громадськістю МНС, http://www.mns.gov.ua/news_show.php?news_id=12179







Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
17:25
17-Квіт-2024
Полтавська земля багата на пам’ятки історії: бережімо нашу історію
Полтавська земля багата на пам’ятки історії. Це й не дивно, адже тисячі років тому ту
12:07
17-Квіт-2024
Відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів по Чернігову
Щойно відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів, - повідомляє
11:43
17-Квіт-2024
Ракетна атака рашистів по Чернігову: загиблі і багато поранених
У місті Чернігів триває рятувальна операція. Три ракетні удари по центру міста. Зруйн
19:25
16-Квіт-2024
Україна завдає росії потужні удари у відповідь!
Попри всю складність із боєприпасами, Україна завдає росії потужні удари у відповідь.
22:05
15-Квіт-2024
Сучасне стильне жіноче взуття: білі шкіряні кеди і кросівки

Жіноче взуття відіграє важливу роль у формуванні образу кожної модниці. У ній поєд

19:50
15-Квіт-2024
Харківщина. росіяни вдарили по Липецькій громаді: вбили двох та поранили чотирьох людей
Керованою авіабомбою по школі - ворог продовжує знищувати все живе. В селі Лук'янці п
20:41
14-Квіт-2024
У Києві перевірять законність розміщення церков Московського Патріархату на 73 земельних ділянках
У столиці перевірять законність розміщення на 73 комунальних земельних ділянках храмі
Усі новини