реклама партнерів:
Головна » БЮТ хоче реваншу у Тернополі

БЮТ хоче реваншу у Тернополі


Коментарі: 0 ПОЛІТИКУМ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Чим ближче вибори, байдуже парламентські чи президентські, українські політики неабияк урізноманітнюють своє життя та створюють своєю псевдо активністю безліч проблем своєму народу. В такі миті політики, не залежно від кольору партійного знамена та ідеологічних уподобань, автоматично стають правдолюбами та правдошукачами.
Так, у вівторок, 19 травня, на засіданні ВР стараннями фракції БЮТ, частини «НУ–НС», Блоку Литвина та негласних учасників коаліції – комуністів, 231 мандатом було створено тимчасову слідчу комісію з розслідування позачергових виборів до Тернопільської облради. Своїм завданням комісія ставить за мету «розслідування обставин порушення Конституції України і законів при проведенні позачергових виборів до Тернопільської облради та фактів фальсифікації їх результатів», – йдеться в постанові. Попри те, що Партія регіонів не підтримала рішення про створення ТСК по позачергових виборах до Тернопільської обласної ради, один «регіонал» все-таки голосував «за». Ним виявився Ярослав Сухий, котрого включили до складу комісії замість іншого «регіонала» Черноморова.
Цього разу волали про справедливість «бютівці», які досі не оговталися від нищівної поразки на виборах до Тернопільської обласної ради, 15 березня. Разом із «бютівцями» зажадали правди і вічні борці за «правое дело» комуністи, в особі яких Юля Тимошенко віднайшла найпалкіших соратників та вірних побратимів у всіх голосуваннях. Адже ні для кого не є таємницею, що ефемерна коаліція у складі БЮТ, частини «НУ–НС» та Блоку Литвина дієздатна лише завдяки ситуативним голосуванням фракції КПУ. Іншими словами, саме фракція Симоненка робить дану коаліцію легітимною. За таку підтримку Юля Володимирівна не забуває розплачуватися з комуністами владними посадами.

Тому й не дивно, що щойно бютівці зголосилися розібратися з виборами у Тернополі, їхній заклик підтримали «червоні», котрі так само, як і пан Шкіль, обурювалися тим, що волею ВР, яка за кілька днів до позачергових виборів до Тернопільської обласної ради відмінила своє ж рішення про їх проведення, було знехтувано.

Перед стартом президентських перегонів така втрата електорального поля — неприпустима розкіш для Юлії Тимошенко. І тим паче зараз, коли рейтинг антикризової прем’єрки і її уряду з кожним днем маліє, так само, як і довіра виборців.

Ще півроку тому БЮТ був повноправним господарем Тернопілля, маючи більшість як в міській, так і в обласній радах. Правління «біло-сердешних» запам’яталося краянам не трудовими досягненнями, а постійними скандалами, бійками, через які облрада взагалі не працювала. Хоча керівництво ради продовжувало справно отримувати заробітну плату, незважаючи на власне неробство. За цей час «бютівцям» вдалося розставити свої креатури на усі більш-меньш впливові посади в області, де визначальним критерієм працевлаштування були родинні зв’язки, ну, і відповідна політична приналежність.

Зараз, коли ситуація в області кардинально змінилася і до влади прийшли зовсім інші люди, БЮТ не може і не хоче змиритися зі своєю поразкою. Безумовно, новий склад обласної ради дуже далекий від ідеалу, але разом з тим, саме за такі політичні сили проголосували люди. Завдяки цим виборам на 80% відбулося оновлення влади — добре це чи погано покаже час і бажання та уміння депутатів працювати у команді для покращення добробуту кожного з нас. Чого варте лише те, що після стількох місяців блокувань та простою, обласна рада запрацювала й почала ухвалювати необхідні для життєдіяльності області рішення.

Замість того, щоб шукати винних у своєму провалі на позачергових виборах до Тернопільської облради всередині своєї партійної організації та його керівництва, БЮТ пішов шляхом усіх слабаків, які у всіх своїх негараздах звинувачують оточуючих. Адже відповідальність, у тому числі й політична, не притаманна українським політикам, так само як і багато інших загальнолюдських цінностей та моральних норм.

Наталка ПАРОВА, "Нова Ера", http://novaera.te.ua/article_view.php?article=2590







Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

00:31
27-Квіт-2024
10 найпопулярніших застосунків для смартфонів у цьому році

Глобалізація інтернет-середовища призвела до того, що окремі застосунки мають стаб

21:02
26-Квіт-2024
Резонансне ДТП у Броварах: правоохоронці затримали Майбоженка
Затримано посадовця РДА Київщини, який скоїв ДТП з чотирма постраждалими

18:20
25-Квіт-2024
Міністр Сольський, якого підозрюють в оборудках із землею, подав заяву про відставку
"До Верховної Ради України надійшла заява від Миколи Сольського про відставку з посад
21:23
24-Квіт-2024
Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млрд
Президент США Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млр
20:49
23-Квіт-2024
Коли Верховна рада заборонить РПЦ в Україні
Верховна Рада, ймовірно, у травні зможе розглянути в другому читанні урядовий законоп
16:38
22-Квіт-2024
Виставка акварельного живопису Марії Рибіної-Ткач «Прозорі барви» в Чернігові
23 квітня о 12.00 в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стар
08:16
21-Квіт-2024
Конгресвумен Марсі Каптур виступаючи за допомогу Україні процитувала Тараса Шевченка
Під час виступу на підтримку законопроєкту про допомогу Україні, конгресвумен-демокра
21:03
20-Квіт-2024
Конгрес США проголосував за військову допомогу Україні
Трохи статистики голосувань:
1. Конфіскація активів РФ та заборона TikTok — 36
18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
Усі новини