реклама партнерів:
Головна » В Полтавській області голова УНП Юрій Костенко потрапив у ДТП

В Полтавській області голова УНП Юрій Костенко потрапив у ДТП


Коментарі: 0 ПОЛІТИКУМ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Народний депутат від фракції НУНС, лідер УНП Юрій Костенко потрапив у ДТП.
Сталося це сьогодні, 5 червня, поблизу міста Хорол Полтавської області близько 14-ої години. Автомобіль, яким їхав нардеп, рухався із швидкістю близько 100 км на годину. За кермом Тойоти він був сам. Направлявся до Полтави на прес-конференцію. Обабіч дороги рухався трактор, який косив узбіччя. Від косарки відлетів камінь і потрапив прямо в лобове скло Тойоти Костенка. За словами лідера УНП, він спочатку подумав, що це куля пробила скло і від несподіваності загальмував і з'їхав у кювет.
Юрій Костенко сьогодні перебуває із візитом на Полтавщині, щоб спільно з однопартійцями узгодити подальші дії у разі створення коаліції Партії регіонів та Блоку Юлії Тимошенко у Верховній Раді.

"ГКЧП в українському розливі не відбудеться", - так сказав сьогодні журналістам у Полтаві депутат Верховної Ради, лідер Української Народної Партії Юрій Костенко, коментуючи останні події в Раді, які він вважає конституційним переворотом. На його думку, коаліція ПР-БЮТ вже голосує разом, ухваливши відставку Міністра оборони Юрія Єханурова, затвердивши наступний пленарний тиждень, тощо. «У них немає чіткого бачення, як це все (коаліцію ПР-БЮТ) втілити в життя. Всі антикризові закони Юлії Тимошенко не мають нічого спільного з відродженням виробництва і підтримки національного товаровиробника» - сказав Костенко.
Він знає, що робити, якщо ПР і БЮТ домовляться про прийняття поправок до Конституції: 1. УНП ініціює проведення всенародного референдуму з питання «чи погоджується український громадянин передати своє конституційне право обирати Президента Верховній Раді?» 2. УНП звернеться до Венеціанської комісії з проханням зробити юридичну експертизу пропонованих конституційних змін на відповідність нормам європейської демократії. 3. УНП ініціюватиме вихід фракції з коаліції та запропонує створити праву опозицію в парламенті та за його межами. 4. УНП звернеться до народу не допустити державного перевороту та сказати «НІ» політичній провокації - відзначив Юрій Костенко.
На його думку, два потужні мега-клани Тимошенко та Януковича намагаються поділити владу в країні на двох, усунувши від управління народ. Головна мета змовників - нова редакція Конституції, яка має на меті на найближчі роки поділити територію України, ресурси, посади. У новій парламентській коаліції, на думку Костенка, Україна може втратити всі здобутки державної незалежності та демократії. Адже проект нової Конституції не передбачає президентських виборів. За українців Президента обиратимуть 300 депутатів ВР, що зробить його цілком залежним від цих двох кланів. Великий бізнес, який є спонсором БЮТ та ПР, активно розпродаватиме національні інтереси країни в обмін на пільги та преференції з боку Росії. Почнеться масштабний розпродаж стратегічного державного майна, - приміром, нафто- та газотранспортної інфраструктури, - переділ приватизованих підприємств. Постанови щодо подовження перебування ЧФ РФ в Криму на невизначений термін, надання російській мові статусу другої державної, відмови від інтеграції в ЄС та євроатлантичні структури, - нікому буде зупинити. Механізм накладення президентського вето на парламентські закони та постанови уряду, а також оголошення всенародного референдуму не діятиме...
Нині УНП вже зробила упереджувальні кроки, закликавши фракцію «НУ-НС» в парламенті виступити в авангарді опору будь-яким спробам узурпації влади в державі та обмеження народного суверенітету. Крім того, УНП доручила ініціювати скликання позачергових сесій обласних, районних, міських рад з метою обговорення питань щодо конституційного перевороту. Зокрема, вчора фракції УНП у Львівській та Тернопільській облрадах звернулися з відповідними вимогами до керівництва обласних раз з вимогами провести позачергові сесії з метою засудження спроб конституційного перевороту в країні. А в Чернігові міська організація УНП створила громадський Комітет захисту української Конституції, а також направила телеграму на адресу Президента Ющенка та голови парламенту Володимира Литвина з вимогами «припинити промосковський переворот в Україні та негайно зупинити заколотників з Партії регіонів та БЮТ». Крім того, правління УНП вирішило відкликати своїх 2-х народних депутатів з парламентської більшості одразу після внесення БЮТ та ПР законопроекту змін до Конституції в Верховній Раді.Сьогодні УНП запропонувала колегам з «НУ-НС» наслідувати приклад депутатів від УНП і одразу після реєстрації відповідного законопроекту прийняти рішення про вихід всіх депутатів «НУ-НС» з парламентської коаліції…

За матеріалами: "Новини Полтавщини", http://regionnews.poltava.ua







Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

21:26
06-Трав-2024
Україна отримала від Іспанії та інших союзників ракети до систем ППО Patriot
В уряді Іспанії заявили, що Україна вже отримала ракети до систем ППО Patriot, які їй
20:38
05-Трав-2024
Священники ПЦУ підпільно звершують богослужіння на окупованих територіях України
Священники Православної церкви України підпільно продовжують звершувати богослужіння
07:01
04-Трав-2024
На Поклонній горі – черги до трофейної техніки України та НАТО
Зрозуміло, що людей осудних у цій черзі немає.
Це той самий «кровожерний совок
06:56
04-Трав-2024
Про «покровскіх ос» на Лук’янівці у Києві
У Страсну п‘ятницю, коли у православних храмах виносять для поклоніння Плащаницю я за
20:49
03-Трав-2024
1300 московських попів поповнить ряди окупаційної армії кремля
кремлівська церква має намір направити на фронт в Україну “для духовної допомоги росі
20:34
30-Квіт-2024
ССО уразили два російських ЗРК «Бук» на Сумському напрямку
Оператори одного з підрозділів ССО під час розвідувальних дій на Сумському напрямку в
20:13
30-Квіт-2024
Херсонщина. Російські окупанти без успіху намагаються штурмувати звільнений острів Нестрига
Російські окупанти без успіху штурмують острів Нестрига в Херсонській області, який р
20:01
29-Квіт-2024
Чотири батальйони «кадировців» прибули до кордону з Сумщиною
29 квітня командир 3 роти 8 добровольчого формування територіальної громади Володимир
20:18
28-Квіт-2024
Ситуація на російсько-українському фронті загострилась
Ситуація на фронті загострилась. Намагаючись захопити стратегічну ініціативу та прорв
21:41
27-Квіт-2024
Найганебніша сторінка в історії ВР України
Ці кадри обійдуть всі світові медіа. 27 квітня 2010. Ратифікація Харківських угод. Ми
Усі новини