реклама партнерів:
Головна » Міжнародні авіаційні компанії зацікавилися у Франції новим українським літаком АН-148

Міжнародні авіаційні компанії зацікавилися у Франції новим українським літаком АН-148


Коментарі: 0 ПОДІЇ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Україна представила на міжнародному авіаційному салоні у Ле Бурже кілька підприємств та концернів, з-поміж яких — Авіаційний науково-технічний комплекс імені Антонова, завод “Мотор-Січ”, об”єднання “Укрекспорт” та інші структури.
Під час виставки українські авіатори підписали угоду про співробітництво з британською компанією Marshall Aerospace та домовилися про інші перспективні співробітництва.
Новий український літак АН-148 розпочав свої перші рейси лише десять днів тому. Прямо з експлуатації, з українською делегацією на борту, літак прилетів на міжнародну щодворічну виставку в Ле Бурже.
Цей перший східно-європейський пасажирський апарат, повністю розроблений з використанням цифрових технологій, викликає чимале зацікавлення учасників заходу.
Перший заступник Генерального конструктора АНТК “Антонов” Володимир Шмарьов розповів: "Поки що літаком і пасажири, і експлуатація задоволені. Зауважень до нього принципових нема. А зацікавлення є, і навіть велике. По тим контрактам, які на сьогодні вже укладено, десь 160 машин уже замовлено. Літак виготовляється в Росії, у Воронежі та в Києві на “Авіанті”.
Пан Шмарьов також розповів, що на сьогоднішній день повністю готові до експлуатації два літаки моделі АН-148. До кінця року має бути збудовано ще п”ять або шість літальних апаратів, якщо роботу не вповільнять криза та брак коштів. Хоча замовлень літакові не бракує.
"Насамперед, які контракти вже підписано: це “Російська авіакомпанія” та Куба. Дуже велика зацікавленість, і ми з ними в контрактному переговорному процесі, з боку Ірану. Цікавляться літаком також арабські країни, Латинська Америка..." - розповів Володимир Шмарьов.
За оцінками фахівців, новинка концерну “Антонов” приблизно на 30 відсотків вигідніша у використанні, ніж її аналоги.
Андрій Совенко, заступник начальника відділу маркетингу та продажу АНТК “Антонов” пояснив: "Перш за все мені хотілося б підкреслити, що в таких найважливіших питаннях, як безпека або відповідність до зовнішнього середовища, екологічні параметри цього літака відповідають всім найсучаснішим і навіть перспективним нормам. У цьому сенсі він такий самий, як нові літаки Європи. А тепер — що його відрізняє. Він розроблений спеціально для ринків країн СНД, насамперед України та Росії, де є певні особливості. В першу чергу — крило в нас досить високо піднято над поверхнею злітної смуги. Так само дивгуни у нас також досить високо. Від цього залежить підтягування різних невеликих предметів, пилу, льоду та інших забруднень, які можуть бути на поверхні літньої смуги. Якщо ви літаєте десь у Парижі, де смуги чисті, не буває ні снігу, ні льоду, то одна справа. Але якщо ви літаєте в Архангельську чи Іркутську, де п”ять рейсів на тиждень, через нуль температура переходить багато разів, бетон викришується, то ці показники важливі. Той літак, у якого крила та двигун вище, він безпечніший та не так швидко зношується."
Новий пасажирський літак АН-148 - не єдиний успішний український проект на виставці в Ле Бурже
Генеральний директор концерну “Антонов” Василь Білинський розповів про інші контакти та перспективи, які відкрила участь у салоні: "Ми провели переговори з представниками багатьох країн бо різних напрямках співробітництва. Наприклад, сьогодні зранку була делегація Мексики, північний штат Сонора. Міністр економіки штату був со своєю командою. А у них плани є такі, наприклад, щодо створення центру технічного обслуговування літаків “Антонов”, які літають у Південній Америці, у Центральній Америці... Вони мають для цього зарезервований аеродром, тобто зарезервована земля, практично безкоштовно для іноземних інвесторів, є спорудження. Ми детально проробляли цю пропозицію. І тільки проблеми в нас фінансового плану. Не можемо знайти інвесторів. Якщо казати про Латинську Америку, маємо також цікаві пропозиції від Аргентини. Вони хочуть створювати в себе авіаційну промисловість, яка б працювала і на цілу Південну Америку. Це питання проробляється на рівні міждержавних угод."
Пан Білинський також розповів про інші міжнародні проекти: "Дуже гарні в нас і технічні, і комерційні відносини з Іраном. Також великий напрямок — це Індія. Два дні тому ми підписали великий контракт на ремонт та модернізацію літаків АН-32. Там їх 104 чи 105 літаків має прилетіти. Закуплені вони були в 1984 році. Також ми беремо участь у двох тендерах. Один — на поставки військового патрульного літака для військово-морських сил. А другий — для берегової охорони. Цей регіон дуже важливий. Але також — Африка, й Північ Африки особливо. Тому найближчим часом будуть питання співпраці з Єгиптом, Лівією, Еміратами, Суданом. І на Півдні також багато пропозицій."

Міжнародний авіаційний Салон в Ле Бурже завершує роботу 21 червня. Цього року виставка відзначає свій столітній ювілей.

Джерело: Алла Лазарєва, Бі-Бі-Сі, Париж, http://www.bbc.co.uk/ukraini....m.shtml





QR-код посилання на сторінку




Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

20:22
28-Бер-2024
Російські спецслужби під прикриттям московського патріархату
Ця війна є цивілізаційною. Без знищення московії як імперії, миру і спокою для Україн
19:46
27-Бер-2024
Пам’яті Героя України Дмитра Романченка з Чернігова
У Небесному війську Захисників України гідне місце займають і уродженці Чернігова — п
19:24
27-Бер-2024
По Харкову вдарили авіабомбами - вперше з 2022-го року
Під ударом Шевченківський район, за інформацією, що перевіряється, ворог застосував д
20:44
26-Бер-2024
П'ять сценаріїв розгортання французьких військ в Україні
Президент Франції Еммануель Макрон своєю заявою про можливе відправлення в Україну за
22:12
25-Бер-2024
Василь Малюк: СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках
З початку повномасштабного вторгнення Служба безпеки України значно посилила напрям к
21:20
25-Бер-2024
росіяни вчергове вдарили по Одесі балістикою
Коротко про одеські новини сьогодні.
Росіяни вчергове вдарили по нам балістико
20:29
25-Бер-2024
Війська росії захопили нові території на сході України
Армія Росії просунулася вперед практично на всіх ділянках фронту, де вона штурмує. Пр
20:11
24-Бер-2024
У Чернігові згадали заповіти В’ячеслава Чорновола
24 березня у Чернігові, в Музеї боротьби за відновлення незалежності України на Черні
16:27
24-Бер-2024
Оборонці України - неймовірні!
Ефективність використання засобів, які є в нашому розпорядженні - безпрецедентна. Для
21:09
23-Бер-2024
На Львівщині згорів деревʼяний храм Святого Михаїла
На Стрийщині вогнеборці ліквідували пожежу в дерев’яній церкві
23 березня о 10
Усі новини