реклама партнерів:
Головна » Захисники екс-депутата Лозінського погрожують перекрити Одеську трасу

Захисники екс-депутата Лозінського погрожують перекрити Одеську трасу


Коментарі: 0 Кримінал

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
З Голованівська до столиці цього тижня приїхала ініціативна група захищати екс-депутата Віктора Лозінського, підозрюваного у вбивстві мешканця Кіровоградщини Валерія Олійника й оголошеного в розшук.
Заступники Лозінського стверджують, що на депутата-втікача звели наклеп, а насправді він - "золота" людина - храм, школу, стадіон відремонтував, пенсіонерам та дітям допомагав. А йому зараз "справу шиють".
"Ви знаєте у нас в районі така гнітюча ситуація склалася, - розповідає активістка захисників Лозінського, редактор газети "Вісник Голованщини" Надія Сушкіна. - Ветерани готові пішки йти, спортсмени, він щороку проводить футбольний турнір Лозінського, готові йти перекривати трасу - у нас траса Одеса-Київ недалеко".
Тим часом, що розповідають на допитах поплічники Лозінського, котрих вже заарештовано, - достеменно не відомо. Ковальський, начебто, почав свідчити проти нього. Його захисники переконують - під тиском.
Генпрокуратура з цього приводу поки що мовчить. А адвокати самі тиснуть - справа замовна. Мовляв, це вороги Лозінського підклали йому свиню. І насамперед, колишній очільник голованівського району Іван Кучер. До звільнення якого нібито доклав руку екс-нардеп. Сам Кучер запевняє, що не є пророком. І говорити про "нарив, який прорве" почав вже після нього. Лише тиждень тому.
Тим часом, нові дані слідства просочилися до преси. Досудовим слідством установлено - Лозінський та компанія - зумисно завдали Олійнику тяжких тілесних ушкоджень, зокрема й із вогнепальної зброї, від яких потерпілий помер. З офіційної інформації – її озвучив генпрокурор Медведько виданню "Дзеркало тижня" – загиблий Олійник не стріляв по депутату Лозінському та його супутниках, під сумнівом і факт володіння ним цілим арсеналом зброї. У день загибелі селянин був цілком тверезим. Усі ці факти руйнують версію, яку вибудували Лозінський зі своїм почтом.
Нагадаемо, екс-депутат дуже переконливо розповідав про дива спецпідготовки безробітного селянина. Той самотужки бився спочатку із двома, а згодом і з сімома опонентами. При цьому, як справдешній Рембо, вихоплював один за одним то пістолети, то ніж. Стріляв по нападниках та завдавав їм ножових поранень. Тим часом після розголосу справи місцеві перестали боятися. І дедалі частіше розповідають - Лозінський неодноразово погрожував усім, кого зустрічав у "своєму" лісі.
Початок тижня видався для екс-нардепа Лозінського відносно спокійним. Аж раптом за кілька днів він перетворився зі свідка на обвинуваченого. У стінах головного слідчого управління Генпрокуратури проти нього порушили карну справу. Вперше за історію незалежності України, слідчі почали доводити, що народний обранець вбив людину.
Досудовим слідством встановлено, що шістнадцятого червня біля двадцятої години поблизу лісових угідь, розташованих на території Грузьківської сільської ради Лозінський, Горбенко та Ковальський умисно заподіяли тяжкі тілесні ушкодження Олійнику, у тому числі із застосуванням вогнепальної зброї, від яких настала смерть потерпілого.
Віддати Лозінського до рук правоохоронців вимагали і президент з оппозицією. Це лише п'ятий випадок за роки незалежності коли парламентарі "здавали" своїх колег правоохоронцям. Щоправда до цього обранців позбавляли не депутатського мандату, а лише недоторканності.
Першим втратив імунітет у 1994-ому Юхим Звягільський. За п'ять років та сама халепа сталася з Павлом Лазаренком. А ще за рік доторканими стали партнер останнього Микола Агафонов та банкір Віктор Жердицький.
Проте від того, що Лозінський став звичайним громадянином, Генпрокуратурі легше не стало. Він зник. Дехто з депутатів одразу відчув - накивав п'ятами. У таборі бютівців це не підтверджують, але й не спростовують. Мовляв, ми свою справу вже зробили. Як результат - Лозінського оголосили у розшук.

Джерело: ТСН







Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

18:20
25-Квіт-2024
Міністр Сольський, якого підозрюють в оборудках із землею, подав заяву про відставку
"До Верховної Ради України надійшла заява від Миколи Сольського про відставку з посад
21:23
24-Квіт-2024
Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млрд
Президент США Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млр
20:49
23-Квіт-2024
Коли Верховна рада заборонить РПЦ в Україні
Верховна Рада, ймовірно, у травні зможе розглянути в другому читанні урядовий законоп
16:38
22-Квіт-2024
Виставка акварельного живопису Марії Рибіної-Ткач «Прозорі барви» в Чернігові
23 квітня о 12.00 в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стар
08:16
21-Квіт-2024
Конгресвумен Марсі Каптур виступаючи за допомогу Україні процитувала Тараса Шевченка
Під час виступу на підтримку законопроєкту про допомогу Україні, конгресвумен-демокра
21:03
20-Квіт-2024
Конгрес США проголосував за військову допомогу Україні
Трохи статистики голосувань:
1. Конфіскація активів РФ та заборона TikTok — 36
18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
10:16
19-Квіт-2024
Дослідження ефективності навчання у приватних школах

Приватна школа в сучасному світі привертає увагу батьк

18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
Усі новини