реклама партнерів:
Головна » НАТО збереже територіальну цілісність України

НАТО збереже територіальну цілісність України


Коментарі: 0 ЄВРОІНТЕҐРАЦІЯ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
12-річчю підписання Хартії про особливе партнерство між Україною та Організацією Північноатлантичного договору був присвячений інформаційно-навчальний семінар з питань євроатлантичної інтеграції України для представників місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, що проводився в Івано-Франківську за підтримки Кабінету Міністрів України, обласної ради, Громадської Ліги Україна – НАТО та Центру інформації та документації НАТО в Україні.
Зазначалося: членство України в НАТО матиме глибоке цивілізаційне значення для нашої країни, бо означатиме, насамперед, приєднання до спільноти націй зі спільними демократичними цінностями.
Йшлося про те, що днями Кабінет Міністрів України підготував Річну національну програму співпраці України з Північноатлантичним альянсом і передав її на затвердження Президентові України Віктору Ющенку. Урядовці одностайні в тому, що приєднання України до НАТО є “єдино можливою міжнародною гарантією безпеки нашої держави”.
Підкреслювалося: для вступу нашої держави до “елітного клубу розвинених країн” потрібна політична консолідація українського суспільства, якої, на разі, немає, оскільки в інформаційному полі України “домінують росіяни”.
Водночас зазначалося: “Росіяни руками французів та німців блокують приєднання України до плану дій щодо членства в Альянсі”.
Коментуючи позицію США щодо євроатлантичних намірів України у зв`язку зі зміною там владної команди, зокрема за результатами візиту до Москви 6-7 липня Президента США Барака Обами, експерти Центру східних досліджень стверджували: “США не віддадуть Україну під сферу впливу Росії”, та й “Україна не стане розмінною монетою”.
Вітаючи учасників просвітницького пронатівського зібрання на Івано-Франківщині, голова обласної ради, член делегації України у Конгресі місцевих і регіональних влад Ради Європи Ігор Олійник підкреслив: більшість прикарпатців схвально ставиться до ідеї вступу України до НАТО. За його словами, оскільки на теренах Прикарпаття знаходиться найвища вершина України Говерла, “згори видніше куди і до кого приєднуватися, аби зберегти і зміцнити українську незалежність”.
Голова обласної ради переконаний, що “сьогодні потрібно з усією відповідальністю поставитись до питання – як вберегти незалежність України, здобуту наприкінці ХХ століття”.
„Людям треба дохідливо і правдиво роз’яснити – що таке НАТО, що робить НАТО для того, щоб країни, які є його членами, зберігали свою незалежність, – зазначив Ігор Олійник. – Тема української незалежності є особливо актуальною, адже зовнішньополітичні виклики, які постають перед нами, показують, що держави поза Альянсом є дуже вразливими”.
Учасники семінару, серед яких були заступник Міністра Кабінету Міністрів України Володимир Федорчук, керівник служби Віце-прем`єр-міністра Ігор Жовква, перший заступник директора Координаційного бюро європейської та євроатлантичної інтеграції Секретаріату Кабінету Міністрів Олексій Перевезенцев, голова Громадської Ліги Україна-НАТО Сергій Джердж, науковці із Науково-інформаційного центру НАТО при Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника, заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Олег Коржак, переглянули фільм „НАТО – міфи та реальність”, провели низку дискусій на теми інтеграції України до НАТО.

Джерело: http://www.ifportal.net/news/full/18260





QR-код посилання на сторінку




Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

20:22
28-Бер-2024
Російські спецслужби під прикриттям московського патріархату
Ця війна є цивілізаційною. Без знищення московії як імперії, миру і спокою для Україн
19:46
27-Бер-2024
Пам’яті Героя України Дмитра Романченка з Чернігова
У Небесному війську Захисників України гідне місце займають і уродженці Чернігова — п
19:24
27-Бер-2024
По Харкову вдарили авіабомбами - вперше з 2022-го року
Під ударом Шевченківський район, за інформацією, що перевіряється, ворог застосував д
20:44
26-Бер-2024
П'ять сценаріїв розгортання французьких військ в Україні
Президент Франції Еммануель Макрон своєю заявою про можливе відправлення в Україну за
22:12
25-Бер-2024
Василь Малюк: СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках
З початку повномасштабного вторгнення Служба безпеки України значно посилила напрям к
21:20
25-Бер-2024
росіяни вчергове вдарили по Одесі балістикою
Коротко про одеські новини сьогодні.
Росіяни вчергове вдарили по нам балістико
20:29
25-Бер-2024
Війська росії захопили нові території на сході України
Армія Росії просунулася вперед практично на всіх ділянках фронту, де вона штурмує. Пр
20:11
24-Бер-2024
У Чернігові згадали заповіти В’ячеслава Чорновола
24 березня у Чернігові, в Музеї боротьби за відновлення незалежності України на Черні
16:27
24-Бер-2024
Оборонці України - неймовірні!
Ефективність використання засобів, які є в нашому розпорядженні - безпрецедентна. Для
21:09
23-Бер-2024
На Львівщині згорів деревʼяний храм Святого Михаїла
На Стрийщині вогнеборці ліквідували пожежу в дерев’яній церкві
23 березня о 10
Усі новини