реклама партнерів:
Головна » Чемпіонат Європи 2009. U19 Україна – Англія: переможця визначить третій тур

Чемпіонат Європи 2009. U19 Україна – Англія: переможця визначить третій тур


Коментарі: 0 Спорт

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Україна - Англія - 2:2
Матч Україна-Англія ще до початку турніру називали центральним у нашій групі. Як і очікувалося, ця гра викликала підвищений інтерес уболівальників: на футбол завітали не лише дончани, які живою чергою проходили біля кас «Олімпійського», але й групи підтримки з інших міст України – Луганська, Запоріжжя, Харкова. Люди зуміли створити атмосферу свята на трибунах, навіть «небесна канцелярія» не стала псувати настрій – після обідньої зливи у Донецьку на початок матчу розпогодилося. Справа залишалася за самими футболістами.
Після першого матчу наша команда втратила через травми двох гравців «основи» - Сергія Люльку та Віталія Віценця. Але головний тренер України Юрій Калитвинцев все одно налаштований був оптимістично: «Ми знаємо Англію й готові до зустрічі з нею». Сам Вталій Віценець, який попри травму (строки лікування варіюються від трьох тижнів, до трьох місяців, якщо знадобиться операція) пообіцяв підтримувати своїх партнерів з трибун у кожному поєдинку. Юнак заявив, що впевнений у перемозі «навіть не на 100, а на 200 відсотків».
На підтвердження його слів синьо-жовті стрімко увірвались у гру. Аби підтвердити слова Калитвинцева, про те, що авторитет збірної Англії не буде тиснути на його підопічних, хлопці вирішили одразу поставити точки над «І». На другій хвилині матчу, під час першої ж нашої атаки, капітан команди, київський динамівець, Кирило Петров чітким ударом у правий нижній кут відкрив "український" рахунок на Євро-2009. Спантеличені англійці вирішили не ризикувати і перейшли в оборону. На 9-й хвилині швидкий та технічний Дмитро Коркішко прагнув закріпити результат і пробив по англійських воротах – на його удар, втім, вчасно відреагував Джейсон Стіл і впіймав м’яч.
Оговтавшись від такого стрімкого початку, англійці почали атакувати. Здавалося, обидві команди вичікують нагоди для того, щоб змінити хід гри. Першими таку можливість отримали підопічні Істіка. На 25-й хвилині «загрався» з м’ячем у власному штрафному майданчику наш воротар Ігор Левченко, не зумів обіграти Денні Веллбека з «Манчестер Юнайтед» і змушений був порушувати правила. Арбітр Бас Нейхейс призначив пенальті, який чітким ударом у самісінький кут реалізував Генрі Ленсбері. Рахунок зрівнявся і це лише додало напруги.
Англійці, які практично не використовували довгі передачі, змушували синьо-жовтих до постійних фолів у відборі, подекуди, досить жорстких. Та навіть крізь такий щільний захист кілька разів англійські нападники зуміли прорватись - але до перерви «пробити» Левченка більше не зуміли.
На початку другого тайму, коли, здавалося, Україна взяла гру під свій контроль, гості з Туманного Альбіону таки досягли свого: на 51-й хвилині, після хитрого розіграшу штрафного, коли замість удару чи навісу Дрінквотер зробив коротку передачу низом на одинадцятиметрову позначку, Госслінг вивів свою команду вперед. На хвилі успіху англійці спробували «добити» українців, змусили навіть наших захисників вибивати м’яч з лінії власних воріт, але моменти свої змарнували.
На 61-й хвилині українці «віддячили» суперникам: Коркішо подав кутовий, а Петров ударом головою оформив «дубль» і зрівняв рахунок. Майже одразу ледь не забив Денис Гармаш, після удару якого, м’яч просвистів у лічених сантиметрах від дальньої «дев’ятки». Підопічні Калитвинцева просто «зачинили» Англію на її половині поля, за наступні кілька хвилин після голу подали чотири кутові, вистрілили ударами Петрова, Рибалки, Гармаша, Коркішка – або невлучно, або на місці був воротар Стіл, якого більше на підводила реакція.
Переполоханий таким ходом гри наставник англійців Браян Істік зумів збити її темп замінами, та українці на останніх хвилинах все-одно мали нагоди «вирвати» перемогу: спершу Каверін з гострого кута поцілив у стійку, а вже у компенсований арбітром час Коркішо не реалізував вихід сам на сам із голкіпером – ударив повз ворота. Нічия 2-2, після якої лідером групи «А» залишилась збірна Швейцарії – у неї 4 очки. В Англії та України по 2 пункти у турнірній таблиці, у Словенії 1. У понеділок, 27-го липня, в заключному турі Україна зустрічається зі Швейцарією, Англія поміряється силами зі Словенією.

Україна: Левченко, Кушніров, Парцванія, Кривцов, Коркішко, Петров (Карноза, 81’), Гармаш,
Шевчук (Каверін, 46’), Бутько, Рибалка, Єременко. Тренер: Юрій Калитвинцев.
Англія: Стіл, Метток, Гослінг (Беннет, 77’), Уокер, Г.Хойт, Уелбек, Дрінкуотер, Рейнджер (Мерфі, 72’), Ленсбері, Джеймс, Бріггс. Тренер: Браян Істік
Попередження: Левченко, Рибалка - Україна
Хойт - Англія
Голи: Петров (2’, 61’), Ленсбер (25’), Гослінг (51’)
Арбітр: Бас Нейхейс (NED)
Арбітри на лінії: Марко Лееванд (NED), Саулюс Д рда (LTU)

За матеріалами: Інформаційний центр «Україна – 2012»







Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

21:23
24-Квіт-2024
Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млрд
Президент США Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млр
20:49
23-Квіт-2024
Коли Верховна рада заборонить РПЦ в Україні
Верховна Рада, ймовірно, у травні зможе розглянути в другому читанні урядовий законоп
16:38
22-Квіт-2024
Виставка акварельного живопису Марії Рибіної-Ткач «Прозорі барви» в Чернігові
23 квітня о 12.00 в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стар
08:16
21-Квіт-2024
Конгресвумен Марсі Каптур виступаючи за допомогу Україні процитувала Тараса Шевченка
Під час виступу на підтримку законопроєкту про допомогу Україні, конгресвумен-демокра
21:03
20-Квіт-2024
Конгрес США проголосував за військову допомогу Україні
Трохи статистики голосувань:
1. Конфіскація активів РФ та заборона TikTok — 36
18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
10:16
19-Квіт-2024
Дослідження ефективності навчання у приватних школах

Приватна школа в сучасному світі привертає увагу батьк

18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
17:25
17-Квіт-2024
Полтавська земля багата на пам’ятки історії: бережімо нашу історію
Полтавська земля багата на пам’ятки історії. Це й не дивно, адже тисячі років тому ту
Усі новини