реклама партнерів:
Головна » Хто видав у Чернігові "Союзу" фальшиві дозволи на торгівлю?

Хто видав у Чернігові "Союзу" фальшиві дозволи на торгівлю?


Коментарі: 0 Кримінал

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
"Будівлю управління торгівлі захопили…” – саме так емоційно в.о. начальника Чернігівського управління торгівлі Олена Шевчук почала розповідь про подію, що днями відбулася в Чернігові. За її словами, у вівторок, 4 серпня, з самого ранку спецпідрозділ міліції „Сокіл” зайняв приміщення управлінні торгівлі. В кожному кабінеті знаходились бійці спецпідрозділу, вони ж заборонили відповідати на телефонні дзвінки присутнім в приміщенні та залишити його, після чого почали проводити обшук. Таким чином, робота управління була паралізована до 15 години.
Причиною таких дій вважається той факт, що в кількох магазинах “Союз” по вул. Гагаріна та Рокосовського, які тепер належать фірмі “Євротек”, були знайдені фальшиві дозволи на провадження торгівлі.
Ці дозволи були електронно-фотографічними копіями справжніх дозволів. Вони були завізовані, але підпис не схожий ні на автограф Артема Стаха, ні Олени Шевчук. А печатка була поставлена ще відділу торгівлі та послуг [так називалося управління до 2006 року ], зараз же воно називається управління торгівлі, послуг та розвитку підприємництва. Цікавим є той факт, що раніше міліцією робилися запити до управління торгівлі щодо цих дозволів і їм були надані відповіді, стверджує пані Шевчук.
“Они начали проводить обыск. Они вели себя нормально, корректно, без крика, без шума, но, тем не менее, я считаю это не нормально”, – зауважила пані Шевчук і продовжила: “Получается, что у нас в управлении сидит банда!? Это третий обыск с марта месяца. Два раза проводила прокуратура и теперь это”.
Найнеприємніше для пані Шевчук те, що після того, як міліціянти нічого не знайшли, було представлено ідентичне рішення, але вже з адресою помешкання сім’ї Шевчук. Де теж нічого не було знайдено.
“У меня складывается впечатление, что наше управление никому спать не дает. После задержания Стаха, у нас прокуратура провела 2 проверки, а также их работники 2 недели у нас сидели, проверяли документацию, городское КРУ почти 2 месяца проверяло. Я даже не знаю, когда это все закончится”!
На питання чи пов’язує пані Олена цей обшук зі справою Артема Стаха, вона зазначила, що вона не знає, з чим це можна пов’язати – чи зі справою Стаха, чи з її сім’єю. Справа в тому, що кілька років тому чоловік пані Шевчук депутат міської ради Дмитро Шевчук мав неприємності пов’язані з незаконним отриманням ним інформації – гучна справа про прослуховування високопосадовців міста.
Обшук в управлінні торгівлі проходився під головування начальника Слідчого Управління УМВС України в Чернігівській області Романа Гоми. “ПІК” звернувся до прес-служби УМВС в Чернігівській області з проханням прокоментувати ситуацію, але там повідомили, що обшук проводило УБОЗ, і тому вони ніяк не можуть прокоментувати. Співробітники прес-службі управління по боротьбі з організованою злочинністю теж відмовились прокоментувати. Пославшись на некомпетентність у цьому питанні. Зв’язатися з начальником прес-служб теж не вдалося.
“ПІК” сподівається на офіційний коментар правоохоронних органів задля збереження об’єктивності і запобігання однобокого висвітлення цієї теми.

Інформативно: консультант з комп’ютерного забезпечення Динис Зєлко зазначив: “С современными возможностями компьютеров, для создания любого документа с печатью нужно не более получаса. Если конечно у вас имеются нужные программы”.
Як пояснили в одній з юридичних фірм пункт 3.4.2. інструкції [вона наведена нижче] застосовується і в разі реорганізації, зміни назви чи інших реквізитів. “Якщо печатки i штампи виготовляються у зв’язку із заміною старих або у зв’язку зі змінами, доповненнями в написах на печатках i штампах, то орган внутрішніх справ на дозволі та на кожному примірнику зразків (ескізів) печаток i штампів проставляє штамп про виготовлення печаток, штампів замість наявних”.

ЗАТВЕРДЖЕНО
наказом МВС України
від 11 січня 1999 р. N 17
Зареєстровано
в Міністерстві юстиції України
28 квітня 1999 р. за N 264/3557

ІНСТРУКЦІЯ
про порядок видачі міністерствам та іншим центральним органам виконавчої влади, підприємствам, установам, організаціям, господарським об’єднанням та громадянам дозволів на право відкриття та функціонування штемпельно-граверних майстерень, виготовлення печаток і штампів, а також порядок видачі дозволів на оформлення замовлень на виготовлення печаток і штампів

3.4.2. У разі ліквідації підприємств, установ, організацій, господарських об’єднань, суб’єктів підприємницької діяльності, інших організаційних форм підприємництва, діяльність яких передбачена чинним законодавством України (або при спрацюванні печаток і штампів) їх керівники (а також підприємці-громадяни) печатки і штампи зобов’язані здати для знищення в органи внутрішніх справ.
Для одержання квитанції про знищення печаток і штампів, які видаються у відповідності до п. 3.1.2 цієї Інструкції, до органів внутрішніх справ подається письмове клопотання, де вказуються:
– кількість печаток та штампів, які передбачається знищити;
– підстава для знищення;
– особа, відповідальна за знищення печаток і штампів, прізвище, ім’я, по батькові, паспортні дані;
– прізвище, ім’я, по батькові, паспортні дані керівника або уповноваженої ним особи, що подає клопотання до органу внутрішніх справ.
До клопотань додаються печатки і штампи, їхні відбитки у двох примірниках, а також платіжні доручення чи квитанції про оплату послуг, пов’язаних з видачею квитанцій про знищення печаток і штампів.
За видачу квитанцій справляється плата, розмір та порядок використання якої встановлюється Кабінетом Міністрів України.
Платіжні доручення або квитанції про оплату послуг, пов’язаних з видачею квитанції про знищення печаток і штампів, надаються в усіх випадках.
Про знищення печаток і штампів видається квитанція, на звороті якої робляться відбитки знищених печаток і штампів, після чого вони знищуються: металеві вироби – обпилюванням двома перехресними лініями, гумові, каучукові деталі – розрізанням на малі не з’єднувані, не відновлювані частини в присутності заявника. Бланки квитанцій про знищення печаток і штампів до їх заповнення потрібно зібрати в книгу, яка прошивається і скріплюється печаткою канцелярії, секретаріату органу внутрішніх справ та печаткою з відбитком “Дозвільна система”. Бланки зберігаються в підрозділах дозвільної системи органів внутрішніх справ.
Корінець квитанції долучається до матеріалів, які стали підставою для їх знищення.

Джерело: Андрейченко Володимир, [url=http://www.pik.cn.ua./index.php?option=com_content&view=article&id=462:2009-08-07-08-50-38&catid=6:2009-02-22-08-46-41&Itemid=7]"ПіК"[/url]







Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

20:49
23-Квіт-2024
Коли Верховна рада заборонить РПЦ в Україні
Верховна Рада, ймовірно, у травні зможе розглянути в другому читанні урядовий законоп
16:38
22-Квіт-2024
Виставка акварельного живопису Марії Рибіної-Ткач «Прозорі барви» в Чернігові
23 квітня о 12.00 в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стар
08:16
21-Квіт-2024
Конгресвумен Марсі Каптур виступаючи за допомогу Україні процитувала Тараса Шевченка
Під час виступу на підтримку законопроєкту про допомогу Україні, конгресвумен-демокра
21:03
20-Квіт-2024
Конгрес США проголосував за військову допомогу Україні
Трохи статистики голосувань:
1. Конфіскація активів РФ та заборона TikTok — 36
18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
10:16
19-Квіт-2024
Дослідження ефективності навчання у приватних школах

Приватна школа в сучасному світі привертає увагу батьк

18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
17:25
17-Квіт-2024
Полтавська земля багата на пам’ятки історії: бережімо нашу історію
Полтавська земля багата на пам’ятки історії. Це й не дивно, адже тисячі років тому ту
12:07
17-Квіт-2024
Відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів по Чернігову
Щойно відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів, - повідомляє
Усі новини