реклама партнерів:
Головна » Активіста чернігівського євромайдану суд визнав невинним. Фото

Активіста чернігівського євромайдану суд визнав невинним. Фото


Коментарі: 1 ПОДІЇ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
11 лютого 2014 року Деснянський районний суд міста Чернігова закрив провадження в справі щодо притягнення активіста чернігівського громадського євромайдану «Чернігів обирає ЄС!» Станіслава Тавлуя до адміністративної відповідальності за відсутністю в його діях складу адміністративного правопорушення.

Постанова суду може бути оскаржена протягом десяти з дня її винесення до апеляційного суду Чернігівської області.

Міліція інкримінувала С. Тавлую дрібне хуліганство відповідно до статті 173 Кодексу України про адміністративні правопорушення за те, що він в час під час зухвалого знищення за ініціативи посадових осіб міської влади за участю 60-70 міліціантів, зокрема з спецпідрозділу «Беркут», 25 листопада минулого року громадського євромайдану у сквері імені Попудренка, він намагався облити себе бензином.
При цьому було знищено майно Чернігівської міської молодіжної громадської організації «Центр прогресивної молоді «Апельсин», інших організацій, що знаходилося у парку імені Попудренка після проведеної напередодні мирної громадської акції вартістю біля ста тисяч гривень.

Приводом для зухвалого знищення чернігівського громадського євромайдану 25 листопада 2013 року було використано постанову від 23 листопада 2013 року Чернігівського окружного адміністративного суду за позовом міської ради щодо обмеження права мирних зібрань (пікетування, хода, демонстрація, мітинг тощо) на період з 23 листопада 2013 року по 7 січня 2014 року на Красні площі м. Чернігова та прилеглих вулицях Шевченка, Магістрацькій, Гетьмана Полуботка та проспекту Миру.
Суд заборонив «фізичним та юридичним особам, громадським об’єднанням та політичним партіям, в тому числі зі статусом юридичної особи під час проведення мирних масових зібрань встановлювати малі архітектурні форми (намети, кіоски, навіси, в тому числі тимчасові та пересувні), використовувати звуко- та кіно- відтворюючу апаратуру».

До речі, посадовці Чернігівської міської ради мотивували свій позов, тим, що на їх адресу надійшло звернення від Чернігівського міського відділу УМВС за № 256 від 23.11.2013 року, в якому повідомлялося, що «на 23.11.2013 року вже заплановано ряд заходів з нагоди вшанування пам’яті жертв голодоморів 1932-1933 років, в зв’язку з цим можливі випадки конфліктних ситуацій між представниками різних політичних сил, які можуть призвести до грубих порушень громадського порядку», а міліція «не може гарантувати в повному обсязі безпеку громадян та безпеку громадського порядку в місці проведення заходу».
До того ж, суддя Чернігівського окружного адміністративного суду Олександр Заяць якимось чином угледив під час проведення мирних зібрань чернігівців «реальну небезпеку заворушень чи злочинів, загрозу здоров’ю населення або правам і свободам інших людей».
Тож посилаючись на Закон України «Про основи національної безпеки України» та частину 6 статті 182, пункту шостого частині 1 ст. 256 КАС України, він допустив до негайного виконання постанову суду.

Не дивно, що суддю Олександра Зайця, начальника юридичного відділу міської ради Павла Вовка, який готував позов від Чернігівської міської ради занесено на «чорну дошку» ганьби чернігівського євромайдану.
А керував операцією по знищенню 25 листопада 2013 року євромайдану заступник начальника УМВС в Чернігівській області полковник Едуард Гребенюк, який невдовзі, до Дня міліції був нагороджений орденом Данила Галицького. Згодом саме він був помічений в оточенні "тітушок" під час заворушень біля обласної адміністрації 25 січня 2014 року.

Не дивно, що активісти чернігівського Майдану, що прийшли на суд підтримати свого побратима, під гаслами «Вимагаємо! Безумовного звільнення усіх політв’язнів» здійснили ходу від суду до будівлі УМВС України в області.

Крім того, вони сподіваються, що міський голова О.Соколов, інші високопосадовці - ініціатори зухвалого знищення мирного громадського євромайдану "Чернігів обирає ЄС!" 25 листопада 2013 року, нарешті почують їх вимоги, зокрема: надання ефіру їм на комунальному телебаченні «Новий Чернігів» та розміщення інформації у газеті міської громади «Чернігівські відомості» для доведення до відома чернігівців правди про події і поведінку посадових осіб міськради, прокуратури і судів під час цих подій.

Сергій Соломаха






Суд не дав дозволу вести фото- відо- зйомку під час слухання справи















Суд не дав дозволу вести фото- відо- зйомку і під час виголошення вироку













QR-код посилання на сторінку



Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

20:22
28-Бер-2024
Російські спецслужби під прикриттям московського патріархату
Ця війна є цивілізаційною. Без знищення московії як імперії, миру і спокою для Україн
19:46
27-Бер-2024
Пам’яті Героя України Дмитра Романченка з Чернігова
У Небесному війську Захисників України гідне місце займають і уродженці Чернігова — п
19:24
27-Бер-2024
По Харкову вдарили авіабомбами - вперше з 2022-го року
Під ударом Шевченківський район, за інформацією, що перевіряється, ворог застосував д
20:44
26-Бер-2024
П'ять сценаріїв розгортання французьких військ в Україні
Президент Франції Еммануель Макрон своєю заявою про можливе відправлення в Україну за
22:12
25-Бер-2024
Василь Малюк: СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках
З початку повномасштабного вторгнення Служба безпеки України значно посилила напрям к
21:20
25-Бер-2024
росіяни вчергове вдарили по Одесі балістикою
Коротко про одеські новини сьогодні.
Росіяни вчергове вдарили по нам балістико
20:29
25-Бер-2024
Війська росії захопили нові території на сході України
Армія Росії просунулася вперед практично на всіх ділянках фронту, де вона штурмує. Пр
20:11
24-Бер-2024
У Чернігові згадали заповіти В’ячеслава Чорновола
24 березня у Чернігові, в Музеї боротьби за відновлення незалежності України на Черні
16:27
24-Бер-2024
Оборонці України - неймовірні!
Ефективність використання засобів, які є в нашому розпорядженні - безпрецедентна. Для
21:09
23-Бер-2024
На Львівщині згорів деревʼяний храм Святого Михаїла
На Стрийщині вогнеборці ліквідували пожежу в дерев’яній церкві
23 березня о 10
Усі новини