реклама партнерів:
Головна » Бокс. Володиимир Кличко вполював "Тигра". Відео

Бокс. Володиимир Кличко вполював "Тигра". Відео


Коментарі: 0 Спорт

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Абсолютний чемпіон світу у суперважкій вазі українець Володимир Кличко знову виявився сильнішим за обов'язкового претендента на титул IBF американця Тоні Томпсона.
40-річний (41 йому виповниться в жовтні) американець Тоні Томпсон знову поступився Володимиру Кличкові. Чотири роки тому він дотягнув до 11-го раунду, цього разу - до 6-го. Старість - не радість, що тут додати. Можливо, лише те, що Володимир Кличко з такими суперниками має "лише" бути уважним, аби не пропустити випадковий удар.
За великим рахунком, саме "шанс панчера" був єдиною надією Томпсона на цей поєдинок. Один удар, котрий здатен вирішити долю двобою, це ж ліга суперважковаговиків і все таке. От тільки сам Томпсон і у більш молоді роки не вважався крутим нокаутером, а зараз вже й годі було сподіватися на це.
І все ж старт у виконанні американця здивував. Нагадаємо, 4 роки тому він блискуче почав поєдинок, судді віддали йому перший раунд, а українцеві знадобився певний час, аби пристосуватися до манери бою опонента-лівши. Зараз же Володимир, схоже, чекав, що збирається продемонструвати суперник, а Томпсон просто топтався по рингу. Перед боєм казали, що Тоні зараз мало пропускає ударів, але з таким стилем, коли тримаєшся на максимальній відстані від опонента, це не така вже й заслуга. Тому свист наприкінці раунду виглядав закономірним.
Ймовірно, Кличко-молодший добре почув реакцію глядачів, більшість з яких, звісно, прийшли повболівати за нього, все ж Берн - центр німецькомовної частини Швейцарії. А, може, просто вирішив, що вже час нагадати суддям та Томпсону хто тут чемпіон. Дуже активний початок, Томпсон змушений клінчувати і незабаром вперше опиняється на підлозі, втративши рівновагу, потім ще раз, але не від удару, а просто під вагою Кличка. І все ж нокдаунів не було і гонг дав шанс Тоні прийти до тями.
І він дійсно рішуче вийшов на третій раунд. Певна приреченість в очах змінилася азартом, і в середині раунду Володимир пропустив після перевірки правою рукою Томпсона дуже хороший лівий. Після цього чемпіон світу навіть похитнувся. Якби удар прийшовся у підборіддя, котре Томпсон перед минулим боєм називав "скляним", то... Проте, цього не сталося і примара згаданого "шансу панчера" зникла вже до кінця раунду, котрий знову пройшов у атаках українця.
У четвертому раунді він почав пристрільно працювати, перевіряючи Томпсон джебами та намагаючись бити по слабких місцях штатівця. Ритм "удар-пауза-удар-пауза" був би надзвичайно виснажливим для Томпсона і 10 років тому, а зараз він просто "поплив". І Володимир, відчувши запах крові, пішов "убивати" "Тигра".
Заключні два раунди просто перетворилися на бій у одну калитку. В принципі, судді могли зупиняти поєдинок ще за 20 секунд до кінця 5-го раунду, але Томпсон підвівся після нокдауну (пройшов прямий удар правою) на рахунок "вісім". Але фактично рівно за 3 хвилини, за ті ж 20 секунд, але вже до кінця 6-ї трихвилинки Кличко знову відправив суперника на підлогу. Там була серія ударів, вирішальним з яких, схоже, став лівий хук. Томпсон - "залізна людина" все ж, треба визнати - підвівся і тут, але очі в нього вже дивилися десь вглиб себе з думкою: "А воно мені було треба?"

Кличко здобув чергову перемогу, показавши і клас, і вміння тримати удар (хоч, за великим рахунком, і один), і здатність добивати - джентльменський набір, що відрізняє справжнього чемпіона світу. Цього разу довелося попрацювати більше, ніж минулого разу з ніяким французом Мормеком, але все одно сил у молошого з братів вистачило і на вітання тренеру Стюарду з днем народження, і на виконання "Happy Birthday". 51-ша перемога нокаутом з 58 виграшів на профі-ринзі, і це точно не межа. Хто наступний? Чесно кажучи, за сукупністю факторів у вигляді згаданого суперкласу Володимира та кризи талантів у важкому дивізіоні - другорядне питання.

Адже колода претендентів вже трохи замастилася і, як бачимо, почала "роздаватися" Володимиру вже по другому разу. Можливо, справжнім викликом для нього могла б стати можливість здобути ще й титул WBC, котрий може залишитися вакантним після можливого відходу Віталія Кличка з боксу. Але це питання точно не цього року, а поки - над всією імперією братів безхмарне небо.

Джерело: http://www.champion.com.ua







Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
17:25
17-Квіт-2024
Полтавська земля багата на пам’ятки історії: бережімо нашу історію
Полтавська земля багата на пам’ятки історії. Це й не дивно, адже тисячі років тому ту
12:07
17-Квіт-2024
Відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів по Чернігову
Щойно відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів, - повідомляє
11:43
17-Квіт-2024
Ракетна атака рашистів по Чернігову: загиблі і багато поранених
У місті Чернігів триває рятувальна операція. Три ракетні удари по центру міста. Зруйн
19:25
16-Квіт-2024
Україна завдає росії потужні удари у відповідь!
Попри всю складність із боєприпасами, Україна завдає росії потужні удари у відповідь.
19:50
15-Квіт-2024
Харківщина. росіяни вдарили по Липецькій громаді: вбили двох та поранили чотирьох людей
Керованою авіабомбою по школі - ворог продовжує знищувати все живе. В селі Лук'янці п
20:41
14-Квіт-2024
У Києві перевірять законність розміщення церков Московського Патріархату на 73 земельних ділянках
У столиці перевірять законність розміщення на 73 комунальних земельних ділянках храмі
20:18
13-Квіт-2024
В Естонії планують визнати РПЦ терористичною організацією
Міністр внутрішніх справ Естонії Лаурі Ляенеметс має намір запропонувати парламенту к
21:38
11-Квіт-2024
Росіяни системно знищують нашу енергетичну систему
Це частина геноцидних практик- атаки на критичну інфраструктуру.
Ми повинні ак
20:45
10-Квіт-2024
Масована атака на Харківщину - троє загиблих, серед них дитина
Удар по Липцях, посеред дня росіяни атакували продуктовий магазин та аптеку, там здій
Усі новини