реклама партнерів:
Головна » Боротьба за ринки в Києві

Боротьба за ринки в Києві


Коментарі: 0 ЕКОНОМІКА

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Київська рада залишила Житній і Володимирський ринки в комунальній власності.
3 березня вона скасувала своє попереднє рішення щодо приватизації цих двох великих ринків міста. Секретар Київради Олесь Довгий переконує, що міські депутати пішли на такий крок у зв'язку із резонансом у суспільстві, а також задовольнили протест прокуратури щодо зупинення приватизації комунальних ринків. Зі свого боку, лідер опозиційної фракції Київради Віталій Кличко стверджує, що якби не громадськість, Володимирський і Житній ринки спіткала б доля Сінного ринку, який після продажу перетворився на руїну. Цього разу міська влада відступила і вже сьогодні працівники Житнього ринку зустріли у себе на зборах тих, хто допомагав їм відстоювати право на працю і робоче місце.
Все виглядає неначе на спортивній арені: вітання, вигуки, квіти, однак цього разу ареною для відомого боксера Віталія Кличка став… Житній ринок, де відбулася його зустріч із працівниками. Багаточисленні мітинги трудівників проти приватизації Житнього та Володимирського ринків спільно із фракцією блоку імені Віталія Кличка, активістами Незалежної профспілки орендарів «Захист Праці» та інших громадських і політичних сил увінчалися успіхом.
За словами Віталія Кличка, виключно під тиском громадськості провладна більшість Київради скасувала рішення про приватизацію Житнього та Володимирського ринків. Бояться вашої сили, кожного з вас, коли ви разом, зазначив Віталій Кличко. Скасування приватизації-спільна перемога працівників ринків, киян, які їх підтримали та опозиції, наголосив він.
Кличко також запевнив присутніх, що його фракція в Київраді не допустить політичної розправи над підприємцями, які прийшли відстоювати своє право трудитися, заробляти гроші, заробляти на хліб для своїх сімей і забезпечувати нормальні умови для тих хто звик приходити на ринки.
Серед тих, хто допомагав відстояти київські ринки і «Фронт змін» Арсенія Яценюка. Його позицію на зборах представив депутат райради Геннадій Кривошеєв. Він звернув увагу на те, що крім депутатів Київради їх активно підтримували і депутати Верховної Ради, зокрема лідер «Фронту змін» Арсеній Яценюк, який звернувся до Генеральної прокуратури, котрі в свою чергу опротестували рішення Київради про приватизацію Володимирського та Житнього ринків. Кривошеєв запевнив що і надалі все відбуватиметься таким же чином, якщо Київрада ухвалюватиме незаконні рішення.

Міська влада «розібралась» в ситуації

Зі свого боку, секретар депутатської комісії з питань земельних відносин, член блоку Леоніда Черновецього у Київраді Сергій Кримчак сказав Радіо Свободі, що має своє пояснення намірів приватизувати два столичних ринки. За його словами, фінансові звіти засвідчували, що на цих ринках майже три чверті всього прибутку йдуть в тінь. Така ситуація, зауважив Кримчак, є неприйнятною, і саме тому свого часу у фракції Блоку Леоніда Черновецького було ухвалено рішення лише про можливість опрацювання питання щодо можливості приватизації, однак жодних дій не було вчинено. Було детально вивчено ситуацію і стало ясно, що реально можна налагодити роботу, що всі кошти зароблені на цих ринках офіційно спрямовуватимуться до міського бюджету, наголосив Сергій Кримчак. Й тому, зауважив він, депутати розібралися в ситуації і ухвалили відповідне рішення.
Депутати провладної фракції заявляють, що завдяки скасуванню приватизації вдалося «зняти соціальне напруження». Зі свого боку, опозиція Київради стверджує, що такого розвитку подій можна було б уникнути, адже ринки, на які «поклали око» приватизатори, є рентабельними підприємствами. І лише згуртована боротьба працівників допомогла зберегти робочі місця і ринки для киян.

Микола Закалюжний
Джерело: "Радіо Свобода"





QR-код посилання на сторінку




Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

20:22
28-Бер-2024
Російські спецслужби під прикриттям московського патріархату
Ця війна є цивілізаційною. Без знищення московії як імперії, миру і спокою для Україн
19:46
27-Бер-2024
Пам’яті Героя України Дмитра Романченка з Чернігова
У Небесному війську Захисників України гідне місце займають і уродженці Чернігова — п
19:24
27-Бер-2024
По Харкову вдарили авіабомбами - вперше з 2022-го року
Під ударом Шевченківський район, за інформацією, що перевіряється, ворог застосував д
20:44
26-Бер-2024
П'ять сценаріїв розгортання французьких військ в Україні
Президент Франції Еммануель Макрон своєю заявою про можливе відправлення в Україну за
22:12
25-Бер-2024
Василь Малюк: СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках
З початку повномасштабного вторгнення Служба безпеки України значно посилила напрям к
21:20
25-Бер-2024
росіяни вчергове вдарили по Одесі балістикою
Коротко про одеські новини сьогодні.
Росіяни вчергове вдарили по нам балістико
20:29
25-Бер-2024
Війська росії захопили нові території на сході України
Армія Росії просунулася вперед практично на всіх ділянках фронту, де вона штурмує. Пр
20:11
24-Бер-2024
У Чернігові згадали заповіти В’ячеслава Чорновола
24 березня у Чернігові, в Музеї боротьби за відновлення незалежності України на Черні
16:27
24-Бер-2024
Оборонці України - неймовірні!
Ефективність використання засобів, які є в нашому розпорядженні - безпрецедентна. Для
21:09
23-Бер-2024
На Львівщині згорів деревʼяний храм Святого Михаїла
На Стрийщині вогнеборці ліквідували пожежу в дерев’яній церкві
23 березня о 10
Усі новини