реклама партнерів:
Головна » Бунт у Партії регіонів продовжується: Жванія вийшов із фракції (заява)

Бунт у Партії регіонів продовжується: Жванія вийшов із фракції (заява)


Коментарі: 0 ПОЛІТИКУМ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Ще один народний депутат, Давид Жванія, вийшов із фракції Партії регіонів у Верховній Раді.
Про це йдеться у повідомленні його прес-служби депутата
“После жестокого избиения невинных людей, не оказывающих ни малейшего сопротивления беркутовским дубинкам, я смотрел кадры этих зверств — по-другому это не назовешь — и думал о том, что чувствуют родители детей, над которыми издеваются “закованные в латы” молодчики. Не могу даже представить, что было бы со мной, если бы на их месте был я, а среди избитых детей — мои дочери-студентки…”. Об этом говорится в тексте заявления народного депутата Давида Жвании.
"Я умею идти на компромиссы, находить тактические инструменты для достижения стратегической цели. Такой целью для меня было, есть и будет вхождение демократической Украины в семью цивилизованных европейских народов", — подчеркнул он.
"Я уже заявил, что во главе исполнительной власти в государстве стоят предатели, которые "строят Европу в Украине" с помощью "беркутовской дубинки" и издевательств над людьми. Они перешли моральную границу, пробудив в себе "тиранозавров" советской эпохи, чтобы сделать из Украины "Затерянный мир".
Продолжаю быть убежденным, что правительство, которое не контролирует ситуацию в стране и не способно осуществлять эффективную внешнюю политику, нужно отправить в отставку. Все виновные в жестоком избиении людей на Майдане должны нести ответственность:от тех, кто отдавал такие приказы, до рядовых исполнителей. В будущем это не должно повториться.
Считаю необходимым создать в Верховной Раде большинство, которое возьмет на себя всю ответственность в стране. Одновременно Майдан должен требовать продуманных и эффективных действий от парламента как наивысшего представительского и законодательного органа страны. Поэтому я обращаюсь к своим коллегам с призывом объединиться вокруг создания проевропейского большинства и проевропейского правительства народного доверия.
Я убежден, что украинский народ на Евромайданах уже фактически подписал Соглашение об Ассоциации с ЕС в Вильнюсе. Необходимо привести дело к формальному завершению”, — говорится в заявлении Давида Жвании.





Як повідомлялося, народний депутат Інна Богословська після силового розгону Євромайдану заявила про вихід з фракції і партії Партії регіонів.
Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на прес-службу депутата.
"Я виходжу з Партії регіонів і зі складу фракції Партії регіонів у парламенті", - процитувала прес-служба заяву Богословської.
За її словами, в Україні почали реалізацію сценарію з розвалу країни на частини.
"Ні в кого не повинно бути сумнівів, що в Україні почав реалізовуватися план по розділу суверенної і єдиної держави Україна на кілька частин" , - заявила вона.
"Чи розуміє це Янукович, стурбований своєю владою, - невідомо, але такий план почав реалізовуватися під вивіскою Януковича руками опричників Путіна в Україны", - стверджує політик.
Вона закликала активізувати жителів Півдня і Сходу країни.
"Саме тому головне завдання сьогодні - підняти всіх тих громадян Півдня і Сходу, які не хочуть жити в путінській Росії і бути бидлячий козлами в цій бидлячий нео-імперії", - закликала Богословська.
"Центр і Захід все одно відкинуть страх і масово будуть відстоювати себе і власну країну. Впевнена, що на Південі і Сході серед молоді абсолютна більшість хочуть європейських цінностей, а значить, і їхні батьки підтримають своїх дітей", - додала вона.
Вона пропонує сформулювати пропозиції, прийнятніі для Януковича.
"Запропонувати Януковичу варіант, який може вберегти Україну від кровопролиття і зберегти Януковича, членів його сім'ї та найближче оточення від відплати", - запропонувала вона.
Таким варіантом вона бачить "негайно звернутися до ЄС про скликання позачергового саміту Україна-ЄС для підписання Угоди про асоціацію, підписати угоду і подати у відставку".
Депутат закликала створити нову більшість у парламенті і зробити Верховну Раду політичним центром України.
"Перше і найголовніше - це створити нову більшість у парламенті і зробити з українського парламенту головний політичний центр України". – сказала вона.
Також вона вимагає від нової більшості звернутись до Рибака з вимогою організувати роботу парламенту.
"Якщо він не згоден або не в силах - він повинен подати у відставку, народ України буде йому вдячний", - заявила Богословська.

Глава Адміністрації Президента України Сергій Льовочкін подав у відставку. Цю інформацію УНІАН підтвердили в АП.
Водночас, за даними джерела, Президент України Віктор Янукович поки що не прийняв відставку Льовочкіна. Як повідомили деякі ЗМІ, рішення могло бути викликано незгодою з діями міліції щодо розгону Євромайдану в центрі Києва.

30 листопада близько 4-ої ранку кілька тисяч бійців спецпідрозділу «беркут» штурмували кілька сот студентів, які проводили мирну акцію на підтримку євроінтеграції України. Як повідомляє ВВС, очевидці розповіли, що штурм Євромайдану почався приблизно о четвертій ранку. Десятки людей побито, серед них багато студентів - як дівчат, так і чоловіків. На відеозаписах, оприлюднених в інтернеті, видно, як бійці ”беркуту” витісняють людей з-під монументу Незалежності, при цьому б`ючи їх кийками. Декого продовжували бити навіть після того, як він впав. На кадрах також видно людей із закривавленими обличчями.






Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

18:20
25-Квіт-2024
Міністр Сольський, якого підозрюють в оборудках із землею, подав заяву про відставку
"До Верховної Ради України надійшла заява від Миколи Сольського про відставку з посад
21:23
24-Квіт-2024
Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млрд
Президент США Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млр
20:49
23-Квіт-2024
Коли Верховна рада заборонить РПЦ в Україні
Верховна Рада, ймовірно, у травні зможе розглянути в другому читанні урядовий законоп
16:38
22-Квіт-2024
Виставка акварельного живопису Марії Рибіної-Ткач «Прозорі барви» в Чернігові
23 квітня о 12.00 в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стар
08:16
21-Квіт-2024
Конгресвумен Марсі Каптур виступаючи за допомогу Україні процитувала Тараса Шевченка
Під час виступу на підтримку законопроєкту про допомогу Україні, конгресвумен-демокра
21:03
20-Квіт-2024
Конгрес США проголосував за військову допомогу Україні
Трохи статистики голосувань:
1. Конфіскація активів РФ та заборона TikTok — 36
18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
10:16
19-Квіт-2024
Дослідження ефективності навчання у приватних школах

Приватна школа в сучасному світі привертає увагу батьк

18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
Усі новини