реклама партнерів:
Головна » Чечня - нестабільний регіон Росії: у Грозному під час спецоперації проти бойовиків загинули 10 силовиків, 28 поранені. Відео

Чечня - нестабільний регіон Росії: у Грозному під час спецоперації проти бойовиків загинули 10 силовиків, 28 поранені. Відео


Коментарі: 0 ПОДІЇ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
У Національному антитерористичному комітеті Росії заявили, що під час спецоперації проти бойовиків у Грозному загинули десять силовиків, ще 28 поранені, повідомляє Радіо Свобода
Водночас голова Чечні Рамзан Кадиров проінформував про виявлення тіл дев’яти бойовиків та заявив про завершення спецоперації.
У ніч на четвер близько 1:00 за місцевим часом у столиці Чечні Грозному група озброєних осіб, яка пересувалася на трьох автомобілях, напала на пост Дорожно-патрульної служби. Згодом нападники забарикадувалися в Будинку преси.
Чечня є нестабільним регіоном Росії. У 90-х роках минулого століття місцева влада на чолі з Джохаром Дудаєвим оголосила про незалежність від Москви, в 1994 році розпочалася Перша чеченська війна. Після багатьох років кровопролиття Росії вже в результаті Другої чеченської війни вдалося відновити контроль над Чечнею.​

Інформаційний центр Національного антитерористичного комітету РФ у четвер вдень повідомив, що в Грозному "було знищено основну частину групи диверсантів", пише newsru
У повідомленні інформцентру НАК, поширеному в Москві, кажуть, що російські силовики отримали інформацію про те, що бойовики готують диверсії в Чеченській Республіці, зокрема, в Грозному.
У НАК РФ відзначили, що в результаті роботи російських силовиків частина бойовиків була "своєчасно виявлена і нейтралізована", що дозволило "запобігти вчиненню масштабних терористичних актів і врятувати життя мирних громадян".
Разом з тим, в повідомленні наголошується, в ході силової операції в Грозному загинули десять співробітників силових відомств, зокрема, місцевої поліції, і 28 - поранені.
За даними НАК РФ, оперативно-слідчі заходи тривають.
Кадиров також заявив, що силова операція завершена, і вбито 9 диверсантів. Зазначимо, Кадиров вночі покидав Чечню і літав в Москву "слухатиВолодимира Путіна". Потім повернувся назад.
Нагадаємо, у відеозверненні одного з членів руху "Імарат Кавказу", який увійшов до Грозного, підкреслюється, що метою операції є помста кадировським силовикам за утиск мусульманських жінок.
Тимчасом під час боїв в Грозному повністю знищено Будинок друку. Також згорів кадировський торговельний центр "Беркат". Місцеві джерела повідомляють, що запеклі бої зараз точаться в районі 20-ї міської школи. Через застосування бронетехніки і вогнеметів, у школі почалася пожежа.
За словами грозненського журналіста Казбека Вахаєва, в школі, в якій були блоковані озброєні люди, дітей не було: "Діти в школу не пішли, садки закриті, підприємства закриті". "А так у принципі люди їздять по місту, у своїх справах", - додав він.
В даний час перекрито всю центральну частину міста, передає журналіст.
"Центральна частина міста навколо ринку "Беркат", вулиці Путіна, Кадирова, вони перекриті. Там їздять тільки силовики. Все інше закрито. Вночі теж було чутно стрілянину. Спершу були активні автоматні черги, потім з'явилася важча зброю, гранатомети, підствольники і все таке. По звільненню працювала бойова техніка - БТР, БМП", - розповів BBC-Russian Вахаєв.
У соціальних мережах з'явилося кілька відеозаписів, на яких, як стверджують їхні автори, - охоплений вогнем ринок "Беркат" поруч з Будинком друку.
Тим часом, як повідомила журналіст з Грозного Ася Мішиєва, місто охопила паніка. "Рух перекрито, усюди блокпости, громадський транспорт не ходить, - розповіла вона. - Люди не виходять з будинків, заняття в школах скасовані".

Силовики в Грозному вбили як мінімум одного цивільного в ході спецоперації в Будинку преси – ЗМІ
Російські силовики вбили як мінімум одного цивільного в ході спецоперації в Будинку преси в Грозному, де ховалися бойовики.
Про це повідомляє РИА "Новости" з посиланням на представника охорони будівлі.
"Під час спецоперації загинув директор магазина з продажу офісних меблів, офіс якого розташовувався в Будинку преси. Він задихнувся димом на 9-му поверсі будівлі, де мешкав у готельному номері", - сказав співрозмовник російського агентства.
На 9-му поверсі знаходилися кілька готельних номерів, в яких, як правило, селилися заїжджі журналісти.
Фото з місця подій свідчать, що Будинок преси в результаті боїв повністю згорів, до Грозного введено військову техніку.









Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

00:31
27-Квіт-2024
10 найпопулярніших застосунків для смартфонів у цьому році

Глобалізація інтернет-середовища призвела до того, що окремі застосунки мають стаб

21:02
26-Квіт-2024
Резонансне ДТП у Броварах: правоохоронці затримали Майбоженка
Затримано посадовця РДА Київщини, який скоїв ДТП з чотирма постраждалими

18:20
25-Квіт-2024
Міністр Сольський, якого підозрюють в оборудках із землею, подав заяву про відставку
"До Верховної Ради України надійшла заява від Миколи Сольського про відставку з посад
21:23
24-Квіт-2024
Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млрд
Президент США Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млр
20:49
23-Квіт-2024
Коли Верховна рада заборонить РПЦ в Україні
Верховна Рада, ймовірно, у травні зможе розглянути в другому читанні урядовий законоп
16:38
22-Квіт-2024
Виставка акварельного живопису Марії Рибіної-Ткач «Прозорі барви» в Чернігові
23 квітня о 12.00 в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стар
08:16
21-Квіт-2024
Конгресвумен Марсі Каптур виступаючи за допомогу Україні процитувала Тараса Шевченка
Під час виступу на підтримку законопроєкту про допомогу Україні, конгресвумен-демокра
21:03
20-Квіт-2024
Конгрес США проголосував за військову допомогу Україні
Трохи статистики голосувань:
1. Конфіскація активів РФ та заборона TikTok — 36
18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
Усі новини