реклама партнерів:
Головна » Чернігівців не зламали. Євромайдан продовжується…

Чернігівців не зламали. Євромайдан продовжується…


Коментарі: 0 ЄВРОІНТЕҐРАЦІЯ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Євромайдан у Чернігові на підтримку підписання угоди з Європейським Союзом почав діяти з 23 листопада. За ці кілька днів близько сімсот мешканців нашого міста підписали відповідне звернення до Президента України та Верховної Ради. Щодня люди мали можливість прийти у сквер імені Попудренка і поспілкуватися з ініціаторами акції, обговорити події на євромайданах у різних містах країни.
Але 25 листопада місцева влада вирішила брутально придушити чернігівський євромайдан. Схоже, їх не навчили ні події «ковбасної революції» у 1990 році, ні силове протистояння біля міськради у 2004 році. І знову вирішили задавити, щоб не заважали…
Вже зранку 25 листопада до тенту, де знаходилося кілька організаторів згаданої акції, підходили представники правоохоронних органів і пропонували згорнути речі, але чому не пояснювали. О 12 годині представники державної виконавчої служби принесли постанову Чернігівського окружного адміністративного суду. Згідно цього рішення було обмежено право на «мирне зібрання шляхом заборони Чернігівській обласній організації політичної партії «Демократичний Альянс» та іншим суб’єктам (фізичним та юридичним особам, громадським об’єднанням та політичним партіям, в тому числі зі статусом юридичної особи) під час проведення мирних зібрань (пікетування, хода, демонстрація, мітинг, тощо) встановлювати малі архітектурні форми (намети, кіоски, навіси, у тому числі тимчасові та пересувні), використовувати звуко- так кіно- відтворюючу апаратуру з 23 листопада 2013 року по 7 січня 2014 року на Красній площі м. Чернігові та прилеглих вулицях Шевченка, Магістратській, Гетьмана Полуботка та проспекту Миру». Постанову потрібно було виконувати негайно (згідно постанови того ж суду). І поряд вже стояло близько п’ятдесяти міліціянтів (на чотирьох організаторів акції !), співробітники комунальних служб та грузовик. Події відбувалися швидко і аудіоапаратуру, тент та інші речі міліціянти швиденько покидали у грузовик. Один із учасник акції, шокований таким поводженням із апаратурою облив себе бензином і хто його знає, що могло далі статися… На щастя ніхто фізично не постраждав. Міліціянти, як швиденько з’явилися, так і зникли, зробивши свою справу. На місці акції під проливним дощем залишилося кілька чоловік із європрапорами та гаслами.
Далі була прес-конференція у приміщенні «Просвіти», а потім було вирішено піти у міськраду, щоб поговорити із керівництвом міста. Міського голови Олександра Соколова не було, тож із прихильниками євроінтеграції розмовляли перший заступник чернігівського міського голови Сергій Андрос і секретар міськради Олег Шеремет. Влада мотивувала згадані події неможливістю міліції забезпечити безпеку громадян та громадського порядку в місці проведення заходу, а також у зв’язку з підготовкою до новорічних свят. Без коментарів… Але, одне питання залишається: чому біля Катерининської церкви вже кілька років стовбичить величезний намет, а влада не може його демонтувати? Невже, слабо?...
О 18.00 на місце події, у сквер імені Попудренка, прийшли чернігівці. Обуренню не було меж. Виступали представники різних вікових категорій і професій, у тому числі й політики та організатори акції. Думка була єдина: євромайдан повинен працювати і кожного дня кількість його учасників має зростати. Тож, 26 листопада о 18.00 чернігівців знову запрошуємо на Красну площу, у сквер імені Попудренка, на підтримку євроінтеграції. Приходьте із рідними і друзями. Разом – ми сила!

Джерело: «Європейська Україна».
Відео телеканалу «Дитинець».














QR-код посилання на сторінку




Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

20:22
28-Бер-2024
Російські спецслужби під прикриттям московського патріархату
Ця війна є цивілізаційною. Без знищення московії як імперії, миру і спокою для Україн
19:46
27-Бер-2024
Пам’яті Героя України Дмитра Романченка з Чернігова
У Небесному війську Захисників України гідне місце займають і уродженці Чернігова — п
19:24
27-Бер-2024
По Харкову вдарили авіабомбами - вперше з 2022-го року
Під ударом Шевченківський район, за інформацією, що перевіряється, ворог застосував д
20:44
26-Бер-2024
П'ять сценаріїв розгортання французьких військ в Україні
Президент Франції Еммануель Макрон своєю заявою про можливе відправлення в Україну за
22:12
25-Бер-2024
Василь Малюк: СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках
З початку повномасштабного вторгнення Служба безпеки України значно посилила напрям к
21:20
25-Бер-2024
росіяни вчергове вдарили по Одесі балістикою
Коротко про одеські новини сьогодні.
Росіяни вчергове вдарили по нам балістико
20:29
25-Бер-2024
Війська росії захопили нові території на сході України
Армія Росії просунулася вперед практично на всіх ділянках фронту, де вона штурмує. Пр
20:11
24-Бер-2024
У Чернігові згадали заповіти В’ячеслава Чорновола
24 березня у Чернігові, в Музеї боротьби за відновлення незалежності України на Черні
16:27
24-Бер-2024
Оборонці України - неймовірні!
Ефективність використання засобів, які є в нашому розпорядженні - безпрецедентна. Для
21:09
23-Бер-2024
На Львівщині згорів деревʼяний храм Святого Михаїла
На Стрийщині вогнеборці ліквідували пожежу в дерев’яній церкві
23 березня о 10
Усі новини