реклама партнерів:
Головна » Чернігівська міська рада таки виконала рішення Конституційного суду

Чернігівська міська рада таки виконала рішення Конституційного суду


Коментарі: 0 ПОЛІТИКУМ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
30 березня 2012 року на дев'ятнадцятій сесії Чернігівської міської ради шостого скликання тільки 13 депутатів проголосували за включення до порядку денного питання про вивішування червоних прапорів на День Перемоги.
Таким чином, міська рада відхилила спробу ініціаторів прийняти рішення, яке суперечить рішенню Конституційного Суду України від 16 червня 2011 року за конституційним зверненням народного депутата України, голови Української народної партії Юрія Костенка. У цьому рішенні Конституційний суд визнав, що використання «прапора перемоги» під час офіційних заходів разом з Державним прапором України суперечить чинній Конституції.
Перед голосуванням міський голова О. Соколов був змушений, у відповідь на протиправні заяви депутатів від КПУ щодо необхідності вивішування на адміністративних будинках червоного прапору, зачитати текст «Рішення Конституційного Суду України у справі за конституційним зверненням громадянина Костенка Юрія Івановича щодо офіційного тлумачення окремих положень підпунктів 1, 2 пункту 1 Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років» щодо порядку офіційного використання копій Прапора Перемоги» від 16 червня 2011 року Справа N 1-23/2011. А депутат Костянтин Іванов цілком правомірно оцінив цю ініціативу як образу української держави.
Отже, заява Чернігівської обласної організації УНП «Чернігів: Прапор як засіб відвернути увагу від вирішення реальних проблем» від 28 березня ц. р., протести патріотичних та законослухняних депутатів таки врятували міську раду від ганебних, протиправних рішень.

Проте, в Чернігівській обласній організації УНП виникло кілька запитань:
Чому абсолютно протиправна пропозиція щодо вивішування червоних прапорів на День Перемоги пройшла погодження в комісіях та на Координаційному комітеті Чернігівської міської ради та була винесена на розгляд сесії? Куди дивилися юристи та голови комісій ради?
Чому депутатами міської ради обрано тих, хто брутально порушують статтю 18 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад»?

Прес-служба Чернігівської обласної організації УНП

Чернігів: Прапор як засіб відвернути увагу від вирішення реальних проблем

Координаційний комітет Чернігівської міськради під головуванням секретаря міської ради Олега Шеремета пропонуватиме розглянути питання про вивішування червоних прапорів на День перемоги і тарифи на послуги ЖКГ на черговій сесії міської ради 30 березня 2012 року. Про це повідомила газета міської громади «Чернігівські відомості» № 12 (1099) від 21 березня 2012 року. В публікації під великим заголовком «Чи будуть над Черніговом червоні прапори на День Перемоги?» вказується, що «загалом сесія, що відбудеться 30 березня, вирішуватиме долю 23-х питань». В той час як порядку денному, в затвердженому міським головою, і оприлюдненому офіційно згадується тільки про 21 питання.
Кому потрібно вкотре витягувати з шухляди питання, яке збурює в суспільстві розбрат і протистояння ?
І це притому, що питання вивішування червоних прапорів було юридично розв’язано ще в минулому році.
16 червня 2011 року Конституційний Суд оприлюднив рішення за конституційним зверненням голови Української народної партії Ю.І. Костенка. Конституційний суд визнав, що використання «прапора перемоги» під час офіційних заходів разом з Державним прапором України суперечить чинній Конституції.

Нагадаю, що 25 травня 2011 року Чернігівська обласна організація УНП зверталася до прокурора Чернігівської області С.С. Мірошниченка з проханням розглянути на предмет законності дії посадових осіб органів державної влади та органів місцевого самоврядування Чернігівської області щодо вивішування 9 травня 2011 року у Чернігові та інших населених пунктах області на будівлях державних, органів місцевого самоврядування, школах інших установах поряд з державним червоних прапорів. В той час як Закон, який це передбачав, був підписаний Президентом України тільки 20 травня і набрав чинності 24 травня 2011 року.
14 червня 2012 року на це звернення було отримано відповідь за підписом першого заступника прокурора області Є.М. Ходики, яку варто процитувати повністю, як універсальну відписку на будь-які звернення на порушення законів владою.
«Ваша скарга щодо підняття 9 травня 2011 року органами місцевого самоврядування та державної влади полотнища червоного кольору розглянута.
Відповідно до положень Законів України «Про місцеве самоврядування в Україні» (ч. 2 ст. 77) та «Про місцеві державні адміністрації» (ст. 43) скарги на дії та рішення згаданих органів вирішуються в судовому порядку.
За таких обставин, підстави для вжиття заходів прокурорського реагування відсутні».
Отже, Прокуратура Чернігівської області фактично підтвердила, що дії органів місцевої влади і їх посадових осіб 9 травня по вивішуванню червоних прапорів були незаконними. Ось тільки притягнути їх до відповідальності прокуратура, звісно, не наважилася.
Українська Народна Партія переконана, що окрім незаконності, юридичної безглуздості, розгляд на сесії міської ради 30 березня ц. р. питання про вивішування разом із державним прапором полотнищ червоного кольору на свято 9 Травня – це знущання над пам’яттю знищених комуністами щонайменше 10 мільйонів українців та свідома підтримка неймовірних страждань, які були принесені українському народу під кривавим червоним прапором з 1917 до 1991 року.

Прес-служба Чернігівської обласної організації УНП






Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
17:25
17-Квіт-2024
Полтавська земля багата на пам’ятки історії: бережімо нашу історію
Полтавська земля багата на пам’ятки історії. Це й не дивно, адже тисячі років тому ту
12:07
17-Квіт-2024
Відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів по Чернігову
Щойно відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів, - повідомляє
11:43
17-Квіт-2024
Ракетна атака рашистів по Чернігову: загиблі і багато поранених
У місті Чернігів триває рятувальна операція. Три ракетні удари по центру міста. Зруйн
19:25
16-Квіт-2024
Україна завдає росії потужні удари у відповідь!
Попри всю складність із боєприпасами, Україна завдає росії потужні удари у відповідь.
19:50
15-Квіт-2024
Харківщина. росіяни вдарили по Липецькій громаді: вбили двох та поранили чотирьох людей
Керованою авіабомбою по школі - ворог продовжує знищувати все живе. В селі Лук'янці п
20:41
14-Квіт-2024
У Києві перевірять законність розміщення церков Московського Патріархату на 73 земельних ділянках
У столиці перевірять законність розміщення на 73 комунальних земельних ділянках храмі
20:18
13-Квіт-2024
В Естонії планують визнати РПЦ терористичною організацією
Міністр внутрішніх справ Естонії Лаурі Ляенеметс має намір запропонувати парламенту к
Усі новини