реклама партнерів:
Головна » Чи прислухається Чернігівська міська рада до звернення громадськості та УНП?

Чи прислухається Чернігівська міська рада до звернення громадськості та УНП?


Коментарі: 0 ПОЛІТИКУМ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
27 липня 2012 року на адресу Чернігівської міської ради громадськість та Українська народна партія надіслали «Звернення до Чернігівської міської ради у зв’язку з рішенням Комісії з упорядкування найменувань вулиць м. Чернігова від 19 липня 2012 року». Його підписали заступник голови Чернігівської обласної організації УНП Сергій Соломаха, голова Чернігівського обласного відділення Всеукраїнського об’єднання ветеранів Михайло Данилюк, голова Чернігівської міської організації ВО «Просвіта» імені Тараса Шевченка Надія Галковська, перший директор «Меморіального комплексу «Пам’яті Героїв Крут» Валерій Сарана.
Автори звернення закликали чернігівську міську владу зняти з розгляду сесії, яка відбудеться 31 липня, питання найменування нових вулиць. Нагадаємо, що 19 липня 2012 року Комісією з упорядкування найменувань вулиць м. Чернігова прийнято рішення надати новоутвореним вулицям назви: імені Лазаря Барановича, імені Короткова, імені Галанова, імені Героїв Крут.

Вони свою пропозицію обґрунтували так:
Утворення цих нових вулиць відбувається у зв’язку з котеджною забудовою на земельній ділянці біля пологового будинку на розі вулиць 1-го Травня-Маресьєва. Це будівництво відбувається на землях, які колись входили до ботанічного саду в урочищі «Ялівщина». Пізніше ці землі використовувалися радгоспом «Деснянський», КСП «Квіти Чернігова» і були скандально розпайовані, як землі сільськогосподарського призначення, і приватизовані.
7 липня 2011 року напередодні 20–ї річниці незалежності України обласні організації Української Народної партії і «Просвіта» ім. Тараса Шевченка звернулися до Чернігівського міського голови з пропозицією про перейменування та повернення історичних назв вулицям Чернігова. Серед них була пропозиція перейменувати вулицю 50 років ВЛКСМ на вулицю Героїв Крут та вулицю 50 років СРСР на вулицю Лазаря Барановича.
Тому пропозиція Комісії з упорядкування найменувань вулиць м. Чернігова назвати в районі скандальної забудови урочища «Ялівщина» нові вулиці імені Героїв Крут без узгодження з представниками УНП і «Просвіти» та без запрошення їх на засідання комісії є щонайменше провокаційною або правовим нігілізмом.

Відповідно до пункту 4 статті 45 Статуту територіальної громади міста Чернігова, затвердженого рішенням Чернігівської міської ради від 11 жовтня 2007 року (21 сесія 5 скликання), «…найменування і перейменування вулиць, площ, парків і скверів на території міста Чернігова здійснюється залежно від суспільної значимості питання після громадського обговорення та розгляду на громадських слуханнях, загальних зборах громадян за місцем проживання або проведення місцевих референдумів відповідно до чинного законодавства.
При підготовці рішення про найменування новоутворених вулиць: на честь Лазаря Барановича, Короткова, Галанова, Героїв Крут ці вимоги Статуту територіальної громади міста Чернігова не були виконані.
Викликає подив одночасне з цим найменування, за пропозицією міського комітету Комуністичної партії, новоутворених вулиць Чернігова на честь ще двох партизан Великої Вітчизняної війни. Прізвище обох цих «величних історичних постатей» радянської епохи навіть не згадується в енциклопедичному довіднику «Чернігівщина» (Київ, «Українська Радянська Енциклопедія», 1990).
Варто пригадати, як 1 серпня 1991 року Чернігівський міськвиконком, не зважаючи на протести демократичної депутатської групи «Чернігів», назвав на честь першої річниці Декларації про державний суверенітет України нову вулицю у найближчому до сміттєзвалища в Масанах мікрорайоні міста вулицею Незалежності. Так тоді правляча комуністична влада насміхалася над прагненням українців жити в незалежній державі.
Ці дії відбувається на тлі ігнорування міською владою розгляду подання обласних організацій УНП і ВО «Просвіта» імені Тараса Шевченка від 13 грудня 2011 року про приведення до норм українського правопису назв вулиць і провулків Чернігова напередодні Всеукраїнського перепису населення 2012 року. Наприклад, вулиць Богунського (насправді треба Богунська), Василькова, Музикальна, Овражна, Розсвітна, Сиренєва та інші.
Такі провокаційні пропозиції Комісії з упорядкування найменувань вулиць Чернігова щодо назв нових вулиць, особливо на тлі протестів українців після прийняття «розкольного» закону про «мову» Ківалова-Колесніченка, без сумніву, провокують посилення напруження в суспільстві і дискредитують Чернігівську міську владу в очах громадськості.

Рішення депутатів Чернігівської міської ради у відповідь на це звернення наочно покаже, хто при владі і чого вони коштують як політики…

Прес-служба Чернігівської обласної організації УНП






Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

16:38
22-Квіт-2024
Виставка акварельного живопису Марії Рибіної-Ткач «Прозорі барви» в Чернігові
23 квітня о 12.00 в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стар
08:16
21-Квіт-2024
Конгресвумен Марсі Каптур виступаючи за допомогу Україні процитувала Тараса Шевченка
Під час виступу на підтримку законопроєкту про допомогу Україні, конгресвумен-демокра
21:03
20-Квіт-2024
Конгрес США проголосував за військову допомогу Україні
Трохи статистики голосувань:
1. Конфіскація активів РФ та заборона TikTok — 36
18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
10:16
19-Квіт-2024
Дослідження ефективності навчання у приватних школах

Приватна школа в сучасному світі привертає увагу батьк

18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
17:25
17-Квіт-2024
Полтавська земля багата на пам’ятки історії: бережімо нашу історію
Полтавська земля багата на пам’ятки історії. Це й не дивно, адже тисячі років тому ту
12:07
17-Квіт-2024
Відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів по Чернігову
Щойно відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів, - повідомляє
11:43
17-Квіт-2024
Ракетна атака рашистів по Чернігову: загиблі і багато поранених
У місті Чернігів триває рятувальна операція. Три ракетні удари по центру міста. Зруйн
Усі новини