реклама партнерів:
Головна » День Святого Валентина. Кохайте!

День Святого Валентина. Кохайте!


Коментарі: 0 Свята. Пам'ятні дати

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Року 269 християнський священик Валентин постає перед Римським імператором і той присуджує йому страшну смерть. 14 лютого відбувається страта. Проте перед тим Валентин встигає передати листа своїй учениці - сліпій доньці тюремника Римського імператора, в якій написано всього декілька напутніх слів-порад завжди залишатися вірною християнській вірі та підписує послання словами: "Твій Валентин".
"Ніжність моя! Коли ти отримаєш цього листа, я вже приєднаюся до Господа нашого і буду вести з Ним задушевну бесіду! У ці останні часи свого земного життя я ні про що не жалкую - тому що воно було сповнене любов‘ю до Господа, до людей і до знань. Ні, неправду я пишу: жалкую лишень про одне, що не встиг насолодитися нашою дружбою...Не встиг закріпити твій дух бесідами про нову для тебе віру!"
Кажуть, дівчина так хотіла побачити написане, що прозріла. З того часу, для жителів більшості європейських країн 14 лютого вважається особливим днем - Днем усіх закоханих, Днем Валентина.

За іншою версією, Валентин, що жив у ті роки, був священиком і, не дивлячись на заборону Римського імператора Юлія Клавдія ІІ, таємно вінчав усіх закоханих. За що і був страчений.

Історики вважають, що Валентинів день має і деяке язичницьке коріння. Адже саме всередині лютого, згідно із законами пророди починає прокидатися усе живе - ведмеді прокидаються після зимової сплячки, пробуджуються гризуни, а птахи починають шукати собі пару. В цей день в Римській імперії приносили дари та жертви покривительці жінок та домашнього вогнища верховній богині Юноні, а також святкували день святого Люперка. Поклоняючись Юноні, жінки молилися про здорове потомство, а також покровительство в сімейних та любовних справах.
Луперк - бог родючості та очищення. Саме в цей день молоді незаміжні дівчата писали любовні послання чоловікам та вкадали їх у спеціальну скриньку для жеребкування. Тому, хто витягне таке послання належало залицятися до тієї дівчини, яка його написала. Найчастіше такі залицяння закінчувалися весіллям.

Звичайно, кожен з нас сам обирає, в яку з історій йому вірити, але те, що в цей день належить дарувати подарунки коханим та друзям, запалювати свічки та проводити романтичні вечері, залишається доброю традицією.

Чого тільки не вигадують у ці дні, аби відрізнитися від усіх інших оригинальністю та дивацтвами. Ну скажіть - хіба це не цікаво - побачити Мадлен Олбрайт, держсекретаря США, яка обходить учасників засідання Ради Безпеки ООН, вручаючи кожному по симпатичній торбинці із солодощами, говорячи при цьому "Happy Valentine’s Day"? Хіба не мило спостерігати, як пишуть теплі слова на валентинках своїм домашнім улюбленцям британці? А неперевершені японці, які перетворили День Валентина на чоловічий день а-ля 8 Березня? І нехай тисячі і тисячі старших поколінь наголошують на тому, що це не "наше" свято, насправді правильно лише одне - його обов‘язково варто святкувати. Адже позитивні емоції, дзвінкий сміх і таке до болю рідне і разом з тим таке, що кожного разу вимовляється та звучить по-новому "я тебе кохаю" мають право на свято!
Дивно, але це свято святкують у багатьох, далеко не християнських країнах - Китаї, Тунісі, Малайзії, на Філіпінах. Що найцікавіше - у кожного народу скалася своя особлива культура подарунків і що дивно - у кожного з народів вона інша.
У Південно-Східній Азії фантазії є де погуляти - можна дарувати все, що заманеться, але обов‘язково червоного кольору - троянди, білизну, малиновий або вишневий торт, кульки...Кажуть, що кохання не купити за гроші. Виявляється, можна за золото. На ближньому Сході золото вважається найкращим подарунком і чим його більше, тим міцніше кохання.
Найестетичніші традиції подарунків до Дня Валентина збереглися у британців. Ще триста років тому закохані британці дарували одне одному рукавички, обручки та мереживо. Вважаєте таку традицію дивакуватою? А ось і ні, адже ще у стародавні рицарські часи в британців було заведено просити руку і серце, і частіше всього ця рука була одягнена у рукавичку, не рідко навіть з мережива. Чому мереживо? Тому що не рідко жіночі гаптовані хустинки слугували приводом для початку нового роману. З каблучками і так усе зрозуміло.
Ще й до сьогодні в Англії існує повір‘я - якщо в день святого Валентина дівчина побачила пташку вільшанку (малинівку), то її суджений буде моряком, щиголь віщує чоловіка-мільонера, а горобець обіцяє, що вона вийде заміж за бідняка, але буде з ним щаслива. У старі-добрі часи, коли листівок-валентинок ще не було, аби освідчитися у коханні дівчина посилала хлопцеві букет квітів "анютині глазки" або гербарій з них.
Німці, окрім традиційних подарунків обожнюють дарувати на День Валентина тістечка у вигляді серця, з глазуровними написами. І це теж, в якійсь мірі, данина звичаям та історії, адже у давні часи дівчата самі пекли такі пряники для своїх коханих. Крім того, будь яка статечна та порядка німецька дівчина вірила, що ім‘я першого чоловіка, якого вона зустріне на вулиці 14 лютого, буде ім‘ям її майбутнього чоловіка.
Навіть нудні та зацьковані "Макдональдсом" американці і ті зберегли свої певні традиції. Сто років тому вони посилали своїм нареченим мариципани, пізніше - карамельки у червоно-білих обгортках. Сьогодні виробники солодощів вкладають цукерки у коробки-сердечка та оформлюють їх паперовим мереживом.

Приготування до Дня Валентина займуть не так вже й багато часу. Тому аби перетворити звичаний день на свято, варто всього-на-всього, розпочати зі святкового сніданку, ну а на вечерю... Вам може бути вже й не до неї.

Приблизний розклад 14 лютого 2008 року.
Прокинулися - мерщій на кухню. Не будьте егоїсткою - сьогодні не 8 Березня і вмовляти себе, що сніданок у ліжко має принести чоловік просто не варто. А чому б і не ви? Маєте свої ідеї - чудово, ні -скористайтеся нашими порадами.

Яєчня "Сердечна".
На 1 порцію:
1 сосиска
1 яйце
Олія для смаження
Розріжте сосиску навпіл, не дорізаючи її до кінця з одного краю на 1 см. Візьміть розрізані кінці і з‘єднайте їх разом дерев‘яною зубочисткою так, щоб вийшло сердечко. Перекладіть усе на розігріту сковороду з маслом і всередину серця розбийте яйце. Доведіть до готовністі і подайте з тостами та салатиком.

Салатик теж має бути "закоханим".
1 великий огірок
8 великих креветок
100 гр моркви
1 ч.л. лимонного соку
1 ч.л. сухого вермуту
1 гілочка окропу
Оливкова олія
Сіль
Моркву поріжте кружальцями та відваріть у підсоленій воді. Охролодіть. Покладіть в стакан для міксера моркву, лимонний сік, трохи перцю та декілька ложок води, в якій варилася морква. Збийте, поступово додаючи олію. Креветки скропіть вермутом та маслом, посоліть. Огірок почисьте від шкірки, наріжте скибками товщиною 0,5 см і виріжте з них сердечка за допомогою формочки. На кожне сердечко покладіть ложку морквяного пюре, на нього - креветку, прикрасіть окропом і розкладіть на тарілці.

Ну а якщо часу зовсім немає, просто виріжте сердечки з відвареної моркви і додайте їх до однієї зі страв до сніданку.

Протягом дня обовязков посилайте смс-повідомлення своїй другій половинці. Якщо фантазія відмовляється працювати - скористайтеся нашими підказками.
Знаєш, чому я так міцно тебе кохаю? Тому що по-іншому не виходить!

Увага!!! Це дивний вірус! Він потрапив до моєї телефонної книжки, обрав там найкрасивіщого, найдобрішого та найрозумнішого чоловіка... і відіслав йому цю смс.
Збери губки бантиком, розслаб, розтягни у посмішці, покажи губками качечку, розслаб. Повторюй по 10 разів кожні 15 хвилин до мого приїзду. Це зарядка для поцілунків. Добре підготуйся. Я скоро приїду.
Ви отримали смс-віртуальний поцілунок. Прикласти телефон до серця. Повторити 7 разів.
Якщо ти читаєш зараз моє смс-повідомлення, значить ти мене обіймаєш.
Якщо ти його знищив - ти мене поцілував
Якщо зберіг, значить запросив мене на побачення.
Якщо ти мені його переслав, то зробив усе вищевказане.
Якщо ти його проігнорував, тоді ти МІЙ! То що ти надумв?
Привіт! Я СМС, якому належить передати тобі необмежену кількість найніжніших поцілунків
Сто тисяч ховрашків не зрівняються з тобою у м‘якості та пухнатості.
Подзвони. Забула, як виглядає твій голос.
Коли ти народився, йшов дощ, але насправді його не було. Просто небо плакало, тому що втратило таке янголятко, як ти!!

Ліна Костенко колись сказала:
Спини мене отямся і отям
Така любов буває раз в ніколи
Вона ж промчить над зламаним життям
За нею ж будуть бігти видноколи

Кажуть у цей день не варто говорити високих слів. Очі самі все скажуть за вас. Нехай саме у цей день Валентина, як і у всі наступні у вашому серці горить вогонь незгасаючого кохання. Нехай воно буде у вас завжди.

Джерело: http://www.greenmama.ua/





QR-код посилання на сторінку




Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

20:22
28-Бер-2024
Російські спецслужби під прикриттям московського патріархату
Ця війна є цивілізаційною. Без знищення московії як імперії, миру і спокою для Україн
19:46
27-Бер-2024
Пам’яті Героя України Дмитра Романченка з Чернігова
У Небесному війську Захисників України гідне місце займають і уродженці Чернігова — п
19:24
27-Бер-2024
По Харкову вдарили авіабомбами - вперше з 2022-го року
Під ударом Шевченківський район, за інформацією, що перевіряється, ворог застосував д
20:44
26-Бер-2024
П'ять сценаріїв розгортання французьких військ в Україні
Президент Франції Еммануель Макрон своєю заявою про можливе відправлення в Україну за
22:12
25-Бер-2024
Василь Малюк: СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках
З початку повномасштабного вторгнення Служба безпеки України значно посилила напрям к
21:20
25-Бер-2024
росіяни вчергове вдарили по Одесі балістикою
Коротко про одеські новини сьогодні.
Росіяни вчергове вдарили по нам балістико
20:29
25-Бер-2024
Війська росії захопили нові території на сході України
Армія Росії просунулася вперед практично на всіх ділянках фронту, де вона штурмує. Пр
20:11
24-Бер-2024
У Чернігові згадали заповіти В’ячеслава Чорновола
24 березня у Чернігові, в Музеї боротьби за відновлення незалежності України на Черні
16:27
24-Бер-2024
Оборонці України - неймовірні!
Ефективність використання засобів, які є в нашому розпорядженні - безпрецедентна. Для
21:09
23-Бер-2024
На Львівщині згорів деревʼяний храм Святого Михаїла
На Стрийщині вогнеборці ліквідували пожежу в дерев’яній церкві
23 березня о 10
Усі новини