реклама партнерів:
Головна » Депутати Дніпропетровської облради висловили недовіру голові облдержадміністрації Віктору Бондарю

Депутати Дніпропетровської облради висловили недовіру голові облдержадміністрації Віктору Бондарю


Коментарі: 0 ПОЛІТИКУМ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Депутати Дніпропетровської обласної ради 3 лютого на позачерговій сесії висловили недовіру голові Дніпропетровської облдержадміністрації Віктору Бондарю.
За це рішення проголосували 53 депутати з 72, присутніх у залі (всього у Дніпропетровській облраді 100 депутатів).
Про це інформує УНІАН
Мотивацією для висловлення недовіри є "неналежне виконання своїх повноважень по керівництву підприємств та організацій області, що призвело до спаду виробництва, зростання безробіття, зростання цін на продукти харчування та товари першої необхідності, погіршення життя населення та зниження довіри до органів влади".
Депутати також звинуватили Бондаря у застосуванні адмінресурсу перед другим туром виборів президента України, у тому, що в області "не чистяться дороги від снігу, що може призвести до зриву голосування 7 лютого".

За інформацією прес-служби Дніпропетровської облдержадміністрації, Голова облдержадміністрації Віктор Бондар вважає рішення депутатів обласної ради стосовно невдоволення його роботою дрібною передвиборчою акцією.
Про це він заявив, відповідаючи на запитання журналістів стосовно рішення обласної ради, де висловлене невдоволення його роботою через «спад виробництва, зростання безробіття, росту цін на продукти харчування та товари першої необхідності, погіршення життя населення області».
Віктор Бондар нагадав, що 18 грудня 2009 року, депутати облради на черговій сесії затвердили звіт голови облдержадміністрації і не висловили невдоволення його роботою на посаді голови облдержадміністрації.
Водночас, тепер за 3 дні до другого виборів Президента України обласна рада, більшість якої складається з представників Партії регіонів та «Громади», зробила заяву про невдоволення роботою облдержадміністрації.
«Не можу серйозно сприймати такі заяви, оскільки вони мають заполітизований характер і не стосуються життєдіяльності області», – відзначив Віктор Бондар.
В свою чергу Віктор Бондар вважає такі публічні заяви депутатів обласної ради спробою залякати усіх керівників органів влади напередодні другого туру виборів.
Він закликав керівників міст та районів області не реагувати на
будь-які політичні показові виступи та у день виборів діяти виключно в рамках діючого законодавства.
«По суті сьогоднішня ситуація – це перший сигнал загрози існуючій демократії, - відзначив Віктор Бондар. – Нині варто замислитися, що буде з демократією та свободою слова після другого туру виборів. Адже вже сьогодні одна з політичних сил публічно демонструє свій вплив і намагається залякати всіх інакомислячих своїми гучними, але суперечливими заявами».
За інформацією юридичного управління облдержадміністрації звернення депутатів не повинно мати для голови облдержадміністрації юридичних наслідків. Статтею 43 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні» передбачено прийняття обласною радою рішення про недовіру голові відповідної місцевої державної адміністрації.
Водночас, законодавством регламентується порядок та підстави для прийняття такого рішення, а саме: неподання головою місцевої державної адміністрацій щорічного звіту з питань виконання бюджету, програми соціально-економічного та культурного розвитку територій і делегованих повноважень.
Також, у ради є можливість прийняття рішення про недовіру після обговорення звіту голови облдержадміністрації (ст. 122 Регламенту роботи обласної ради). Однак в першому та другому випадку є чіткий порядок прийняття цього рішення згідно регламенту, а саме: перед винесенням рішення на сесію проект цього рішення має бути розглянутий постійною комісією обласної ради, яка готує відповідний висновок і рекомендації з цього питання, які приймаються більшістю голосів від загального складу комісії і підписуються головою комісії. (ст. ст. 111, 112 Регламенту).
У зв’язку з тим, що на сесії обласної ради 3 лютого 2010 року було розглянуте питання про звернення депутатів відносно політичної ситуації при проведенні другого туру виборі Президента України, прийняття рішення обласною радою про включення до звернення пункту про недовіру голові облдержадміністрації Віктору Бондарю не є рішенням про недовіру, а є суттєво політичною акцією, яка не повинна мати юридичних наслідків.
Законом також передбачено, що тільки в разі висловлення недовіри більшістю (дві третини) голосів від складу обласної ради Президент України припиняє повноваження голови облдержадміністрації (ч.1 п. 8 ст. 9 Закону України «Про місцеві державні адміністрації»). Однак це рішення повинно бути прийняте відповідно до процедури, яка встановлена нормативними актами та регламентом.

Довідково:
Кількість зареєстрованих безробітних в Дніпропетровській області порівняно з відповідною датою попереднього року зменшилась на 32,4% і на 1 січня 2010 р. становила 35,2 тис. осіб.
Рівень зареєстрованого безробіття в цілому по області на 1 січня 2010р. становив 1,7% від кількості населення працездатного віку, що на 0,8 в.п. менше, ніж на відповідну дату 2009 р.
Зниження цін у сфері транспорту на 2,2% у першу чергу стало наслідком здешевлення бензину (на 7,3%).
Підвищення рівня виробництва у грудні порівняно з попереднім місяцем досягнуто на підприємствах добувної (індекс – 101,1%) та переробної (105,1%) промисловості, у сфері виробництва та розподілення електроенергії, газу та води (145,8%). Високі темпи росту на окремих підприємствах області забезпечено, головним чином, завдяки формуванню “портфеля замовлень” шляхом розширення ринків збуту, наявності замовлень по довгострокових договорах.





QR-код посилання на сторінку




Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

19:55
18-Бер-2024
Євросоюз не визнав вибори президента РФ на окупованих територіях України
Європейський союз 18 березня заявив про невизнання електоральної процедури, яку Росія
19:55
17-Бер-2024
Невідомі добрі безпілотники атакували шість російських нафтоперегонних заводів
Протягом тижня невідомі добрі безпілотники атакували зразу шість російських нафтопере
22:10
16-Бер-2024
Українські воїни знищили російську диверсійно-розвідувальну групу в Сумській області
Про це сьогодні, 16 березня, розповів голова ОВА Володимир Артюх в ефірі телемарафону
22:03
15-Бер-2024
Російський добровольчий корпус попереджує про масовану атаку по військових об'єктах у Бєлгородській і Курській областях
У зв'язку з проведенням обмеженої військової операції на території Курської та Білгор
21:19
15-Бер-2024
росія не припиняє тероризувати Одесу: 20 загиблих, 73 поранених
росія – країна-терорист.
На жаль, внаслідок російської ракетної атаки загинули
20:14
14-Бер-2024
Топоніми Чернігова на честь земляків — українських добровольців сучасної російсько-української війни
14 березня Чернігівщина, як і вся країна, відзначає на державному рівні День Українсь
19:39
12-Бер-2024
Знешкоджено масштабну агентурну мережу фсб, яка «під прикриттям» УПЦ (МП) намагалася дестабілізувати ситуацію в Україні
Служба безпеки нейтралізувала у Києві злочинну організацію, яка проводила інформаційн
15:09
12-Бер-2024
ЦПД та Кібердепартамент СБУ створили список безпечних каналів отримання інформації
Центр протидії дезінформації та Кібердепартамент Служби безпеки України створили спис
22:16
10-Бер-2024
Відзначення 210-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка у Чернігові
9 березня біля пам’ятника Тараса Шевченка на Валу, території Національного архітектур
21:56
10-Бер-2024
Успіхи ЗСУ на Таврійському напрямку
В операційній зоні оперативно-стратегічного угруповання військ “Таврія” за минулу доб
Усі новини