реклама партнерів:
Головна » До Львова приїхали студенти з Америки та Європи, щоб вивчати українську мову

До Львова приїхали студенти з Америки та Європи, щоб вивчати українську мову


Коментарі: 0 Освіта та навчання

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Нещодавно у Львові розпочався новий навчальний семестр у Школі української мови та культури УКУ.
Протягом кількох тижнів, із 20 червня до 20 серпня, студенти-іноземці навчаються за інтенсивною мовною програмою, що охоплює початковий, середній та вищий рівні вивчення української мови. Повідомила прес-служба УКУ.
Літня програма Школи української мови та культури УКУ – це можливість для іноземних студентів зануритися в мовне, культурне та історичне середовище України, це також чудова нагода здобути гарні знання, і згодом, застосувати вивчене.
«Особливостей нашої школи є багато, – розповідає менеджер програми Наталя Олійник. – Окрім занять на лекціях, студенти вивчають українську культуру, приміряють український стрій з будь-якого регіону України, презентацію яких ми замовляємо у Національному музеї. У Школі УКУ студенти спілкуються з персональним репетитором – «native speaker», які пояснюють матеріал, допомагають з домашнім завданням».
Цього року у Школі української мови та культури УКУ навчаються близько 50 студентів з Америки, Канади, Англії, Німеччини, Австралії, Польщі, Австрії, Польщі, Франції та Нідерландів. Навчання складається з 3 сесій по 3 тижні протягом трьох, шести, або дев’яти тижнів.
Викладачами у Школі української мови та культури УКУ є випускники філологічних факультетів. Специфіка викладання у кожного своя. Олена Сенчак, викладач української мови вищого рівня розповідає: «Я намагаються застосовувати комунікативний підхід при вивченні української мови, адже слова не дають розуміння контексту. Українська мова є досить складною для вивчення – з одного боку нам треба знати граматику, але з іншого розуміти ситуацію».
Викладають в україномовній школі за спеціально розробленою методикою, намагаючись вчити не лише теоретичний матеріал, а шукають цікаві тексти, переглядають теленовини, слухають радіопередачі тощо. В групі займається 5-7 осіб. «Дуже важливо, що після занять студенти займаються з репетиторами, якими є студенти з України – це безпосереднє індивідуальне навчання», – наголошує Олена Сенчак.
Незабаром Школа української мови та культури УКУ планує випустити підручник з вивчення української мови для іноземців. Він буде складатися з трьох частин – теорії, робочого зошита та аудіоматеріалів. «Ми вже розпочали роботу над підручником, – наголошує директор Школи Роман Васьків. – Це буде унікальний посібник в Україні, адже поки ми не маємо хорошої книжки для іноземців із вивчення української мови».
Учасники україномовної школи мають можливість проживати в українських сім’ях і тим збагатити культурне і мовне знання. Спільно з репетиторами-студентами Українського католицького університету студенти-іноземці відвідують культурні та мистецькі заходи, музеї та театри Львова, вчаться українських пісень. На вихідних вони відвідують Карпати, Закарпаття, Кам’янець-Подільський, Київ, навколишні замки та монастирі.
Ендрю Льюіс приїхав до України з Лондона. Коли вперше подорожував з друзями по Європі, то побував у Львові: «Мене зацікавила українська культура, мова. Не я вибрав Україну, Україна вибрала мене», – стверджує він. Ендрю навчається в університеті в Лондоні, вивчає філософію та політологію, чотири роки працював в Британському уряді, у відділі культури медіа та спорту. Тепер британець уже другий рік поспіль приїздить до України, щоб вивчати українську мову та культуру в УКУ: «Навчання тут досить ефективне. Вранці ми маємо заняття, де вчимо граматику, нові слова, різні ситуації, теми, слухаємо музику. По обіді – лекції про культуру, літературу, екскурсії. Також в УКУ я викладаю англійську мову для українських студентів». Ендрю Льюіс розповідає, що у Великобританії небагато людей знають українську, тому знання української він планує застосувати працюючи в урядових структурах.
Австралійка Леся Рудевич має українське коріння. Її родина походить з Тернопільщини. Вона вже другий рік приїздить до Львова, щоб вивчати українську мову. В майбутньому дівчина хоче працювати у поліції в Австралії, і знання другої мови є великою перевагою при прийнятті на роботу. «В Австралії багато жінок ідуть у поліцію, це дуже популярно. Тому програма в УКУ допоможе мені підвищити свої шанси при працевлаштуванні у поліцію».
Леся Рудевич наголошує, що найкраще вивчати українську безпосередньо при спілкуванні, а УКУ дає таку унікальну можливість: «В УКУ та у Львові ми практикуємо розмовну мову, намагаємося зрозуміти контекст, беремо участь у різних подіях».
Стефанія Проців також приїхала до Львова з Австралії. Вона навчається в Університеті у Мельбурні, де вивчає історію, англійську та українську мову: «Літня програма – не просто добра нагода вивчити українську мову та культуру, це також можливість отримати кредити для навчання в Австралії. Програма допомагає зрозуміти культуру і традиції своїх предків. Літо в УКУ – це нагода побачити Україну, зрозуміти різні аспекти життя в Україні, історії. Українська культура є дуже різноманітною, в Австралії ми не маємо таких багатих традицій».

Довідка.
Кожного літа студенти з усієї Північної Америки та Європи приїжджають до культурної столиці України міста Львова, щоб вивчати українську мову та культуру.
До викладацького складу Школи УКУ, для якого рідною є українська мова, входять досвідчені викладачі української мови як іноземної. Ключовий елемент програми – це репетитори (студенти УКУ та студенти інших навчальних закладів м. Львова), котрі живуть, харчуються, спілкуються зі студентами у гуртожитку і завжди готові допомогти учасникам школи.
Програма триває повний день і розроблена для початкового, середнього та вищого рівнів. Окрім формальних занять, учасники мають час для розмовної практики з репетиторами. Для зарахування на курс не вимагається попередній досвід вивчення української мови.
У програмі беруть участь студенти зі Сполучених Штатів Америки, Канади, Європи та України. Проживання у сім'ях збагатить ваше вивчення української культури та мови. Також ми пропонуємо бажаючим поселитися у затишному гуртожитку. Львів належить до історичних міст-спадщини UNESCO і є найбільшим україномовним містом у світі. Вечірні заходи та виїзди за місто включають культурні програми, походи в музеї Львова, поїздки в монастирі, замки та села України.

Джерело: http://www.galinfo.com.ua






Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

20:49
23-Квіт-2024
Коли Верховна рада заборонить РПЦ в Україні
Верховна Рада, ймовірно, у травні зможе розглянути в другому читанні урядовий законоп
16:38
22-Квіт-2024
Виставка акварельного живопису Марії Рибіної-Ткач «Прозорі барви» в Чернігові
23 квітня о 12.00 в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стар
08:16
21-Квіт-2024
Конгресвумен Марсі Каптур виступаючи за допомогу Україні процитувала Тараса Шевченка
Під час виступу на підтримку законопроєкту про допомогу Україні, конгресвумен-демокра
21:03
20-Квіт-2024
Конгрес США проголосував за військову допомогу Україні
Трохи статистики голосувань:
1. Конфіскація активів РФ та заборона TikTok — 36
18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
10:16
19-Квіт-2024
Дослідження ефективності навчання у приватних школах

Приватна школа в сучасному світі привертає увагу батьк

18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
17:25
17-Квіт-2024
Полтавська земля багата на пам’ятки історії: бережімо нашу історію
Полтавська земля багата на пам’ятки історії. Це й не дивно, адже тисячі років тому ту
12:07
17-Квіт-2024
Відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів по Чернігову
Щойно відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів, - повідомляє
Усі новини