реклама партнерів:
Головна » Донбас. Російське військове командування змінює пріоритети

Донбас. Російське військове командування змінює пріоритети


Коментарі: 0 ПОДІЇ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Російські війська, ймовірно, відмовилися від мети завершення широкомасштабного оточення українських підрозділів від Донецька до Ізюму на користь завершення захоплення Луганської області.
Глава адміністрації Луганської області Сергій Гайдай заявив, що російське військове командування, ймовірно, розуміє, що не зможе захопити Донецьку область, але вважає, що має можливість досягти адміністративних кордонів Луганської області.
Його спостереження загалом відповідають нашому аналізу.
Російське військове командування, ймовірно, віддаватиме пріоритет Сєверодонецькій битві, при цьому деякі зусилля будуть спрямовані на руйнування українських наземних ліній зв'язку (НЛЗ) у східній частині Донецької області.
Російські сили продовжують скоординовані зусилля із захоплення Сєверодонецька з півночі та півдня, що призведе до слабшого оточення українських військ, ніж очікувалося спочатку.
Невдалі спроби російських військ переправитися через річку Сіверський Донець у районі Кремінної можуть змістити російські операції по оточенню далі на схід, ближче до Сєвєродонецька через Рубіжне, замість того, щоб проводити ширше оточення за декількома напрямками.
Російські сили також, ймовірно, скоротили поступ до Слов'янська з боку Ізюма, можливо, через повільні темпи наступальної операції там.

* У російських військах, ймовірно, закінчилися боєздатні резервісти, що змушує російське військове командування об'єднувати солдатів з різних елементів, включаючи приватні військові компанії та маріонеткові ополчення, нібито регулярні армійські частини та морську піхоту.
Український Генеральний штаб повідомив, що близько 2500 російських резервістів проходять підготовку у Білгородській, Воронезькій та Ростовській областях для посилення російських наступальних операцій в Україні.
Така кількість резервістів навряд чи дозволить створити достатньо сил для поповнення російських підрозділів, які, за повідомленнями, втратили до 20 відсотків особового складу в деяких районах, не кажучи вже про БТГ, яка була повністю знищена при спробі перетнути річку Сіверський Донець.
Управління військової розвідки України заявило, що російські сили проводять приховану мобілізацію та створюють нові підрозділи з нещодавно мобілізованих військовослужбовців, які, ймовірно, мають недостатню підготовку для ефективної роботи та слабку мотивацію для участі у бойових діях.
Російські сили також направили нових призовників із окупованих населених пунктів Донецької та Луганської областей для підтримки наступу на місто Харків, ймовірно, через брак російських резервів.

* За повідомленнями, російські приватні військові компанії формують зведені підрозділи з повітряно-десантними частинами через значні втрати в живої сили.
Заміна елітних повітряно-десантних частин найманцями шокує і стане найяскравішим свідченням того, що Росія вичерпала наявні боєздатні резерви живої сили.
Російська 810-та гвардійська морська піхотна бригада, за повідомленнями, отримує особовий склад з інших частин Чорноморського флоту, включаючи членів екіпажів кораблів.
Знову сформовані чи перегруповані підрозділи навряд чи будуть ефективними у бою.
* Російські сили, ймовірно, зміцнюють окуповані населені пункти на півдні України, що свідчить про те, що росіяни прагнуть встановити постійний контроль у регіоні.
Українські офіційні особи повідомили, що російські війська почали рити траншеї та будувати бетонні укріплення в невказаних районах Миколаївської та Херсонської областей, поблизу Мелітополя та на заході Запорізької області.

* Російські сили продовжували артилерійські, повітряні та морські атаки на металургійний завод "Азовсталь", але захисники Маріуполя утримали свої позиції.

Інститут вивчення війни
Агія Загребельська






Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

18:20
25-Квіт-2024
Міністр Сольський, якого підозрюють в оборудках із землею, подав заяву про відставку
"До Верховної Ради України надійшла заява від Миколи Сольського про відставку з посад
21:23
24-Квіт-2024
Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млрд
Президент США Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млр
20:49
23-Квіт-2024
Коли Верховна рада заборонить РПЦ в Україні
Верховна Рада, ймовірно, у травні зможе розглянути в другому читанні урядовий законоп
16:38
22-Квіт-2024
Виставка акварельного живопису Марії Рибіної-Ткач «Прозорі барви» в Чернігові
23 квітня о 12.00 в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стар
08:16
21-Квіт-2024
Конгресвумен Марсі Каптур виступаючи за допомогу Україні процитувала Тараса Шевченка
Під час виступу на підтримку законопроєкту про допомогу Україні, конгресвумен-демокра
21:03
20-Квіт-2024
Конгрес США проголосував за військову допомогу Україні
Трохи статистики голосувань:
1. Конфіскація активів РФ та заборона TikTok — 36
18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
10:16
19-Квіт-2024
Дослідження ефективності навчання у приватних школах

Приватна школа в сучасному світі привертає увагу батьк

18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
Усі новини