реклама партнерів:
Головна » Екологічна інспекція в Чернігові бореться з порушниками законодавства про благоустрій

Екологічна інспекція в Чернігові бореться з порушниками законодавства про благоустрій


Коментарі: 0 Довкілля

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
З грудня минулого року у Чернігові розпочала роботу екологічна інспекція. Начальник нової служби Володимир Грабовець розповів про перші результати та плани на подальшу діяльність.
За його словами, ідея створення такого підрозділу не нова, в багатьох містах України подібні підрозділи вже працюють. Вони мають схожі назви та майже ідентичні повноваження, адже утворені відповідно до статті 40 Закону України "Про благоустрій населених пунктів", де йдеться про самоврядний контроль у сфері благоустрою.
Інспектори, яких у штаті п'ять чоловік, мають відповідні посвідчення. Рішенням виконкому від 3 грудня минулого року співробітникам інспекції надано повноваження на складання щодо порушників протоколів.
Проте, як зазначив В.Грабовець, концепція діяльності екологічної інспекції ґрунтується на тому, що переважна частина мешканців міста є добропорядними й законослухняними громадянами. Тож деякий час інспектори працювали, лише попереджуючи чернігівців про наслідки недотримання чинного законодавства та місцевих правил благоустрою. "Більшість людей ставляться з порозумінням, адекватно реагують та не заперечують проти загальнообов'язкових правил, зокрема, що стосується прибирання прилеглих територій, встановлення урн для сміття і таке інше," – коментує начальник інспекції.
Якщо ж хтось свідомо продовжує порушувати благоустрій міста, то на нього накладається стягнення. Тільки за період з 7 до 31 грудня інспектори склали 65 протоколів та передали їх на розгляд адміністративним комісіям районних у місті рад. По 28 протоколах накладено стягнення на загальну суму 1522 грн., решті порушників винесене попередження.
Найбільш розповсюдженими порушеннями в обласному центрі є заїзд автовласників на зелені зони та паркування у невстановлених місцях, розкопки землі без відповідного дозволу, складування будматеріалів на зеленій зоні прилеглої території (біля приватних будинків), улаштування стихійних сміттєзвалищ, відсутність договорів на вивезення твердих побутових відходів, відсутність урн біля магазинів, взимку – неналежне прибирання снігу та льоду, наявність бурульок на дахах.
До речі, список порушників-підприємців подається міському голові, щоб цей фактор був врахований при вирішенні питань продовження термінів оренди майна чи земельних ділянок, надання відповідних дозволів.
Крім того, планується після розгляду матеріалів на засіданнях адмінкомісій оприлюднювати списки порушників у друкованих засобах масової інформації.
Володимир Миколайович висловлює подяку головам адмінкомісій Деснянської та Новозаводської районних у місті рад, відповідно, А.Веселому та В.Даньку, за розуміння та плідну співпрацю в питаннях благоустрою.
Особливу увагу екологічна інспекція звертає на запобігання таким досить поширеним порушенням, як розклеювання оголошень та іншої друкованої продукції у невстановлених місцях окремими громадянами, громадськими організаціями та політичними партіями. "Ми провели відповідну роботу із лідерами політичних партій, і вже перший тур виборів Президента показав, що значно менше друкованої агітації розклеювались у невстановлених місцях," – ділиться В.Грабовець. Він повідомив, що кілька порушників було затримано, на них складено адмінпротоколи, після розгляду на комісії направиться позов до суду для відшкодування збитків, завданих міському господарству.
Таке начебто дрібне порушення насправді комунальникам обходиться недешево: виїзд бригади для прибирання й утилізації агіток коштує місту майже 450 грн. Керівник екологічної інспекції вважає, що у Чернігові достатньо місць, відведених для розміщення оголошень.
Володимир Грабовець сподівається на підтримку громадськості в питаннях поліпшення благоустрою міста.
Екологічна інспекція підпорядкована управлінню житлово-комунального господарства міської ради та знаходиться за адресою: проспект Перемоги, 63.

Джерело: Відділ зв'язків з громадськістю міської ради






Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
17:25
17-Квіт-2024
Полтавська земля багата на пам’ятки історії: бережімо нашу історію
Полтавська земля багата на пам’ятки історії. Це й не дивно, адже тисячі років тому ту
12:07
17-Квіт-2024
Відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів по Чернігову
Щойно відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів, - повідомляє
11:43
17-Квіт-2024
Ракетна атака рашистів по Чернігову: загиблі і багато поранених
У місті Чернігів триває рятувальна операція. Три ракетні удари по центру міста. Зруйн
19:25
16-Квіт-2024
Україна завдає росії потужні удари у відповідь!
Попри всю складність із боєприпасами, Україна завдає росії потужні удари у відповідь.
19:50
15-Квіт-2024
Харківщина. росіяни вдарили по Липецькій громаді: вбили двох та поранили чотирьох людей
Керованою авіабомбою по школі - ворог продовжує знищувати все живе. В селі Лук'янці п
20:41
14-Квіт-2024
У Києві перевірять законність розміщення церков Московського Патріархату на 73 земельних ділянках
У столиці перевірять законність розміщення на 73 комунальних земельних ділянках храмі
20:18
13-Квіт-2024
В Естонії планують визнати РПЦ терористичною організацією
Міністр внутрішніх справ Естонії Лаурі Ляенеметс має намір запропонувати парламенту к
21:38
11-Квіт-2024
Росіяни системно знищують нашу енергетичну систему
Це частина геноцидних практик- атаки на критичну інфраструктуру.
Ми повинні ак
Усі новини