реклама партнерів:
Головна » ЄС посилює підтримку задля пришвидшення вакцинації в країнах Східного партнерства

ЄС посилює підтримку задля пришвидшення вакцинації в країнах Східного партнерства


Коментарі: 0 ЄВРОІНТЕҐРАЦІЯ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
у рамках зусиль Європейського Союзу, спрямованих на підтримку вакцинації в країнах-партнерах, Європейська Комісія збільшила з 40 до 75 мільйонів євро розмір пакету допомоги задля доставки безпечних та ефективних вакцин проти COVID-19 і пришвидшення процесу вакцинації в шістьох країнах Східного партнерства: в Азербайджані, Білорусі, Вірменії, Грузії, Республіці Молдова та Україні.

Цим новим пакетом допомоги у розмірі 35 мільйонів євро Євросоюз прагне суттєво розширити доступ до вакцин у регіоні Східного партнерства в умовах їх глобального дефіциту, сприяючи виділенню вакцин державами-членами ЄС та відшкодовуючи їхню вартість. Дана допомога доповнює підтримку ЄС для ініціативи COVAX, глобального механізму, спрямованого на забезпечення справедливого та загального доступу до вакцин проти COVID-19, а також зусилля у напрямі справедливого та прозорого розподілу вакцин у країнах Східного партнерства.

Виділені кошти доповнюють перший пакет допомоги у розмірі 40 мільйонів євро, ухвалений у лютому з метою негайного посилення підготовки та готовності на місцях до безпечної та ефективної вакцинації населення за підтримки Всесвітньої організації охорони здоров’я. Підтримка ЄС передбачала тренінги для керівництва закладів охорони здоров’я та медичного персоналу, залученого у процес вакцинації, ключову логістичну підтримку для доставки та поводження з вакцинами та медичними матеріалами, моніторинг даних та безпеки вакцинації, комунікацію та взаємодію з громадськістю, а також підтримку розробки цифрових COVID-сертифікатів.

Єврокомісар з питань країн-сусідів і розширення Олівер Варгеї наголосив: «Руйнівна пандемія COVID-19 створила безпрецедентний тиск на людей, системи охорони здоров’я та економіки в усьому світі. Східне партнерство, на жаль, не виняток. ЄС сповнений рішучості підтримати наших східних сусідів у прискоренні вакцинації, оскільки цей процес буде вирішальним для припинення пандемії та початку соціально-економічного відновлення регіону. Ми турбуємося про наших партнерів».

Контекст


Ухвалена вчора програма є частиною глобальної відповіді “Команди Європа” на пандемію COVID-19. Вона заснована на спільних зусиллях держав-членів та поточній співпраці ЄС з ВООЗ. Програма також ґрунтується на перших регіональних заходах щодо подолання пандемії COVID-19 у країнах Східного партнерства, що були втілені минулого року, коли ЄС та ВООЗ об’єднали зусилля та запустили ініціативу «Солідарність заради здоров’я» (“Solidarity for Health Initiative”) розміром 35 мільйонів євро у рамках Східного партнерства. Завдяки ініціативі було забезпечено значні медичні поставки по всьому регіону, зокрема понад 11 мільйонів одиниць засобів індивідуального захисту, 12 000 лабораторних наборів, понад 1500 апаратів штучної вентиляції легень, концентратори кисню та пульсоксиметрів, а також понад 20 000 наборів для ПЛР-тестування.

Ухвалений пакет допомоги підсилить ефективну поставку вакцин, отриманих країнами-партнерами безпосередньо у рамках Механізму ЄС з обміну вакцинами та опосередковано через ініціативу COVAX і прямі закупівлі у виробників вакцин проти COVID-19.

“Команда Європа” є одним із провідних донорів COVAX, оскільки залучила близько 3 мільярдів євро для цієї ініціативи, що залишається ключовим глобальним механізмом із забезпечення справедливого та рівного доступу до вакцин та сприяє міжнародній солідарності у питанні їх розподілу.

Задля сприяння зусиллям COVAX, “Команда Європа” має намір передати щонайменше 200 мільйонів доз країнам-партнерам до кінця року. Очікується, що більшість вакцин доставлять у рамках COVAX.

EU Delegation to Ukraine






Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

18:20
25-Квіт-2024
Міністр Сольський, якого підозрюють в оборудках із землею, подав заяву про відставку
"До Верховної Ради України надійшла заява від Миколи Сольського про відставку з посад
21:23
24-Квіт-2024
Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млрд
Президент США Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млр
20:49
23-Квіт-2024
Коли Верховна рада заборонить РПЦ в Україні
Верховна Рада, ймовірно, у травні зможе розглянути в другому читанні урядовий законоп
16:38
22-Квіт-2024
Виставка акварельного живопису Марії Рибіної-Ткач «Прозорі барви» в Чернігові
23 квітня о 12.00 в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стар
08:16
21-Квіт-2024
Конгресвумен Марсі Каптур виступаючи за допомогу Україні процитувала Тараса Шевченка
Під час виступу на підтримку законопроєкту про допомогу Україні, конгресвумен-демокра
21:03
20-Квіт-2024
Конгрес США проголосував за військову допомогу Україні
Трохи статистики голосувань:
1. Конфіскація активів РФ та заборона TikTok — 36
18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
10:16
19-Квіт-2024
Дослідження ефективності навчання у приватних школах

Приватна школа в сучасному світі привертає увагу батьк

18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
Усі новини