реклама партнерів:
Головна » Європейська політична толерантність та майбутнє України в ЄС

Європейська політична толерантність та майбутнє України в ЄС


Коментарі: 0 ПОЛІТИКУМ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Останні роки для Європи виявилися досить важкими. На фоні економічних та соціальних проблем, серед населення, особливо серед представників потужного та впливового середнього класу, зростають невдоволення та розквітають євро-скептичні настрої. Недосконала, на думку багатьох європейців, макроекономічна модель Європейського союзу, ідеологія толерантності, яка призвела до неконтрольованого потоку мігрантів з усіма можливими негативними наслідками - все це разом створює тріщини у монолітному європейському середовищі, та готує ґрунт для появи та розквіту партій та організацій, які виступають за економічну, культурну та національну самобутність своїх країн, політику національного суверенітету та консерватизму. І, нажаль, більшість із цих політичних та громадських об’єднань стають легкою здобиччю для Кремля, який маючи потужні фінансові важелі впливу, перетворює їх на своїх слухняних маріонеток.

Чого тільки вартують угорський прем'єр-міністр Віктор Орбана і його партія «Угорський громадянський союз», Марін Ле Пен, «Європейський союз народів і націй», очолюваний Маттео Сальвіні, австрійська і голландська «Партії свободи», які просувають в тому числі і антиукраїнські ідеї в європейському суспільстві.

Один із прикладів – референдум 2016 року у Нідерландах щодо ратифікації угоді Україна-ЄС. Нещодавно видання EU Observer повідомило, що сайт розслідувань Zembla та радіостанція De Nieuws BV опублікували WhatsApp переписку ультраправого політика, голови Нідерландської партії «Форум за демократію» Тьєррі Боде, яка доводить його тісні зв’язки з Кремлем та вплив на результати референдуму 2016 року у Нідерландах, на якому більш ніж 60% громадян проголосували проти ратифікації угоди Україна-ЄС.

В текстах внутрішнього листування керівництва партії, датованою 2016 роком, Боде написав, що перед референдумом зустрів Володимира Корнілова, з його слів «дуже впливову людину з кремлівськими зв’язками, яка безпосередньо працює на Путіна». Нажаль самого листування між Боде та Корніловим сайт не публікує, проте частота та контекст згадувань відомого українофоба та ідеолога «ДНР» та «ЛНР» у внутрішньопартійному спілкуванні наводить на певні роздуми.

Напередодні референдуму Боде заявив у ЗМІ, що Україна таємно відправила агентів-провокаторів в Нідерланди, щоб втрутитись у голосування. Однопартійці спитали його чи має він якісь докази. Він відповів: «Ні. Інформація поступила від Корнілова». Отже риторика лідера європейської партії є лише нічим іншим, як результатом роботи «кремлівської пропагандистської машини», дбайливо вкладеним йому до рота.

Більше того, деякі висловлювання політика напряму вказують на фінансову участь російської сторони у антиукраїнській діяльності партії: «Можливо, Корнілов хоче заплатити трохи більше?», «Корнілов міг би перемогти все це лише своїми грошима»…

Звісно, це не прямі докази безпосередньої співпраці Росії та партії «Форум за демократію», проте комунікація відомого антиукраїнського російського діяча та проросійського євро-скептика у Нідерландах, напередодні важливого для України голосування, бачиться сумнівним співпадінням.

В будь якому разі, в сучасних умовах Україні слід уважніше обирати політичних партнерів і пам’ятати про те, що втомлені від глобалістичного вектору розвитку європейці, змучені навалою мігрантів, економічною кризою спричиненою пандемією вірусу COVID-19, будуть шукати нові шляхи реалізації власної політики, і не завжди у нових реаліях буде місце для України з її проблемами.

Автор: Олег Федоренко




QR-код посилання на сторінку




Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

20:22
28-Бер-2024
Російські спецслужби під прикриттям московського патріархату
Ця війна є цивілізаційною. Без знищення московії як імперії, миру і спокою для Україн
19:46
27-Бер-2024
Пам’яті Героя України Дмитра Романченка з Чернігова
У Небесному війську Захисників України гідне місце займають і уродженці Чернігова — п
19:24
27-Бер-2024
По Харкову вдарили авіабомбами - вперше з 2022-го року
Під ударом Шевченківський район, за інформацією, що перевіряється, ворог застосував д
20:44
26-Бер-2024
П'ять сценаріїв розгортання французьких військ в Україні
Президент Франції Еммануель Макрон своєю заявою про можливе відправлення в Україну за
22:12
25-Бер-2024
Василь Малюк: СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках
З початку повномасштабного вторгнення Служба безпеки України значно посилила напрям к
21:20
25-Бер-2024
росіяни вчергове вдарили по Одесі балістикою
Коротко про одеські новини сьогодні.
Росіяни вчергове вдарили по нам балістико
20:29
25-Бер-2024
Війська росії захопили нові території на сході України
Армія Росії просунулася вперед практично на всіх ділянках фронту, де вона штурмує. Пр
20:11
24-Бер-2024
У Чернігові згадали заповіти В’ячеслава Чорновола
24 березня у Чернігові, в Музеї боротьби за відновлення незалежності України на Черні
16:27
24-Бер-2024
Оборонці України - неймовірні!
Ефективність використання засобів, які є в нашому розпорядженні - безпрецедентна. Для
21:09
23-Бер-2024
На Львівщині згорів деревʼяний храм Святого Михаїла
На Стрийщині вогнеборці ліквідували пожежу в дерев’яній церкві
23 березня о 10
Усі новини