реклама партнерів:
Головна » Європейський Союз надає допомогу постраждалим від повеней в Україні

Європейський Союз надає допомогу постраждалим від повеней в Україні


Коментарі: 0 ЄВРОІНТЕҐРАЦІЯ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
У відповідь на найбільші за останні 50 років повені, що вразили західні регіони України наприкінці червня 2020 року, Європейський Союз надає гуманітарну фінансову допомогу в розмірі 100 000 євро на підтримку найбільш постраждалих груп населення.

Ця фінансова підтримка від ЄС допомагає Товариству Червоного Хреста України надавати необхідну екстрену допомогу, зокрема продуктові набори, предмети домашнього вжитку, засоби особистої гігієни, а також грошову допомогу. Ця гуманітарна допомога буде безпосередньо спрямована на задоволення потреб 2200 осіб з регіонів, постраждалих від повені, які були змушені залишити свої домівки. Домашні господарства, які зазнали особливо великих збитків внаслідок цього стихійного лиха, також отримають грошову допомогу для купівлі найнеобхіднішого. На додаток, заходи зі сприяння дотриманню правил гігієни охоплять близько 10 000 осіб у постраждалих регіонах. Їхньою метою є інформування населення про ризики для здоров’я, зумовлені повенями, у тому числі про захворювання, що передаються водним шляхом.

Це фінансування надається у межах загального внеску Європейського Союзу до Фонду невідкладної допомоги для подолання наслідків стихійних лих (DREF) Міжнародної Федерації Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця (IFRC).

Тривалі рясні зливи наприкінці червня 2020 року спричинили повені, що вразили західні регіони України, а саме Івана-Франківську, Чернівецьку, Закарпатську, Тернопільську та Львівську області. В результаті постраждало близько 30 000 осіб, 2 500 осіб були змушені евакуюватись, а троє загинуло. Через значне підвищення рівня води у річках були знищені мости, пошкоджені дороги, підтоплені кілька десятків сіл та міст, а також зруйновані лінії електропередач і дамби. Внаслідок цього проблеми зазначених регіонів, які вже потерпають від пандемії коронавірусу, загострилися ще більше.

Гуманітарне фінансування доповнює підтримку, надану в межах Механізму цивільного захисту ЄС (EUCPM). 25 червня Україна через Механізм звернулася із запитом про надання рятувальних жилетів, шоломів, надувних човнів, насосів та шлангів, генераторів та інших предметів, необхідних для реагування на повені. Необхідне обладнання надійшло зі Швеції, Італії, Данії та Словаччини. Крім того, була задіяна Служба управління надзвичайними ситуаціями програми «Copernicus» та надано сім карт підтоплених районів.


Довідкова інформація
Європейський Союз і його держави-члени є найбільшим у світі донором гуманітарної допомоги. Ця допомога є проявом солідарності європейських країн з людьми, які потребують допомоги, у різних частинах світу. Її мета — врятувати життя, запобігти та полегшити страждання людей, а також забезпечити захист недоторканості та людської гідності постраждалих від стихійних лих та техногенних катастроф.

Силами Генерального Директорату Європейської Комісії з питань цивільного захисту та гуманітарної допомоги Європейський Союз щороку надає допомогу мільйонам постраждалих внаслідок збройних конфліктів та стихійних лих. Із штаб-квартирою у Брюсселі та глобальною мережею місцевих офісів Європейський Союз надає допомогу найбільш уразливим групам населення, виходячи з їхніх гуманітарних потреб.

Європейський Союз підписав угоду з Міжнародною федерацією товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця (IFRC) про надання внеску з гуманітарної допомоги у розмірі 3 мільйони євро до її Фонду невідкладної допомоги для подолання наслідків стихійних лих (DREF). Кошти цього Фонду здебільшого використовуються для реагування на стихійні лиха «малого» масштабу, тобто такі, які не є підставою для офіційного звернення до міжнародної спільноти.

Фонд невідкладної допомоги для подолання наслідків стихійних лих (DREF) був створений у 1985 році та підтримується за рахунок внесків донорів. Кожного разу, коли Товариство Червоного Хреста або Червоного Півмісяця певної країни потребує невідкладної фінансової допомоги для реагування на стихійне лихо, воно може звернутися до цього Фонду із запитом про надання коштів. Для реагування на стихійні лиха малого масштабу IFRC виділяє з Фонду гранти, після чого донори мають змогу знову поповнити Фонд. Угода про передання коштів між IFRC та ECHO надає змогу останньому поповнити Фонд DREF з урахуванням погоджених операцій (згідно з мандатом щодо надання гуманітарної допомоги) на загальну суму до 3 мільйонів євро.

EU Delegation to Ukraine






Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
17:25
17-Квіт-2024
Полтавська земля багата на пам’ятки історії: бережімо нашу історію
Полтавська земля багата на пам’ятки історії. Це й не дивно, адже тисячі років тому ту
12:07
17-Квіт-2024
Відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів по Чернігову
Щойно відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів, - повідомляє
11:43
17-Квіт-2024
Ракетна атака рашистів по Чернігову: загиблі і багато поранених
У місті Чернігів триває рятувальна операція. Три ракетні удари по центру міста. Зруйн
19:25
16-Квіт-2024
Україна завдає росії потужні удари у відповідь!
Попри всю складність із боєприпасами, Україна завдає росії потужні удари у відповідь.
22:05
15-Квіт-2024
Сучасне стильне жіноче взуття: білі шкіряні кеди і кросівки

Жіноче взуття відіграє важливу роль у формуванні образу кожної модниці. У ній поєд

19:50
15-Квіт-2024
Харківщина. росіяни вдарили по Липецькій громаді: вбили двох та поранили чотирьох людей
Керованою авіабомбою по школі - ворог продовжує знищувати все живе. В селі Лук'янці п
20:41
14-Квіт-2024
У Києві перевірять законність розміщення церков Московського Патріархату на 73 земельних ділянках
У столиці перевірять законність розміщення на 73 комунальних земельних ділянках храмі
Усі новини