реклама партнерів:
Головна » Європейський Союз та ВООЗ об'єднують зусилля для підтримки запровадження вакцини проти COVID-19 та проведення вакцинації в Україні

Європейський Союз та ВООЗ об'єднують зусилля для підтримки запровадження вакцини проти COVID-19 та проведення вакцинації в Україні


Коментарі: 0 СОЦІУМ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
ЄС та Європейське регіональне бюро ВООЗ співпрацюватимуть для забезпечення масштабної підтримки запровадження вакцини проти COVID-19 та проведення вакцинації в Україні. Проєкт, що фінансується Європейським Союзом та реалізується ВООЗ, охоплюватиме всі етапи, забезпечуючи «комплексну» підтримку впровадження вакцини проти COVID-19 та проведення вакцинації, а також стане суттєвим внеском у зміцнення рутинної системи імунізації.

З метою підтримки країн Східного партнерства у підготовці, впровадженні та моніторингу розгортання вакцинації проти COVID-19 у рамках ініціативи, яка фінансується Європейським Союзом в розмірі 40 мільйонів євро, проєкт буде реалізовано ВООЗ протягом трьох років.

«Європейський Союз підтримує Україну з початку пандемії. Ми надали медичне обладнання, таке як кисневі концентратори для лікарень і захисне обладнання для тих, хто надає первинну допомогу, підтримали малий бізнес і культурну індустрію в Україні, надавши доступ до відповідного фінансування, а також мобілізували захист для вразливих груп, зокрема тих, хто потерпає від конфлікту, та жінок, чий економічний стан і особиста безпека опинилися під загрозою через локдаун. ВООЗ була і залишається ключовим партнером ЄС, і зараз, коли відкривається доступ до імунізації від COVID-19, ми раді продовжувати працювати пліч-о-пліч для забезпечення готовності України прийняти вакцини і розпочати щеплення», − зазначив Посол Матті Маасікас, Голова Представництва Європейського Союзу в Україні.

Віктор Ляшко, Заступник Міністра охорони здоров’я, Головний державний санітарний лікар України, зазначив: «Ми високо цінуємо підтримку, яку надають Україні наші міжнародні партнери, які не словами, а конкретними діями допомагають нам у подоланні епідемії коронавірусу. Завдяки підтримці Європейського Союзу та Всесвітньої організації охорони здоров’я ми зможемо ефективно і злагоджено здійснити всі етапи вакцинації, передбачені Національним планом вакцинації населення проти COVID-19. Зупинити пандемію в Україні та світі можливо тільки спільними зусиллями, тому ми вдячні нашим партнерам за допомогу й об’єднання заради спільної мети – подолання COVID-19».

Д-р Ярно Хабіхт, Представник ВООЗ та Глава Національного бюро ВООЗ в Україні, сказав: «Вакцини дають надію та захист тим, хто бореться з цією пандемію на передовій, а також тим, хто має найвищий ризик. Завдяки такій щедрій підтримці та співпраці з Європейським Союзом, ВООЗ може розширити свої зусилля з підтримки України, щоб можна було якнайшвидше та якомога ефективніше охопити вакцинами тих, хто їх найбільше потребує. Наші спільні та багаторічні зусилля підтримають запровадження вакцин та проведення вакцинації проти COVID в Україні, а також посилять загальну програму імунізації в середньостроковій перспективі».

Спочатку кошти будуть використані на підтримку першого етапу підготовки та розгортання з акцентом на найближчі потреби у таких стратегічних програмних напрямках: планування, обладнання/матеріали, підготовка медпрацівників та проведення інформаційних кампаній.

Проєкт базується на постійній підтримці Європейським Союзом та ВООЗ процесу реагування країн на пандемію COVID-19, включаючи спільну Ініціативу ЄС «Солідарність заради здоров’я» з бюджетом у 35 мільйонів євро, спрямовану на підтримку країн-партнерів у їх боротьбі з вірусом та на краще забезпечення потреб найбільш незахищених осіб. З початку 2020 року ЄС мобілізував понад 190 мільйонів євро, щоб допомогти Україні боротися з викликами COVID-19. Ця допомога включає підтримку системи охорони здоров'я, працівників на передовій боротьби з пандемією, малого та середнього бізнесу та вразливих груп населення. Для передачі в Україну медичного обладнання та матеріалів з Чеської Республіки, Естонії, Польщі та Словаччини було активовано Механізм цивільного захисту Європейського Союзу. ЄС також надає Україні екстрену макрофінансову допомогу на суму 1,2 млрд. євро, щоб допомогти обмежити економічні наслідки пандемії. Нарешті, Європейський Союз є найбільшим донором COVAX − ініціативи, яка незабаром має поставити перші партії вакцини українським працівникам на передовій боротьби з пандемією. Ці зусилля є частиною #TeamEurope, глобальної ініціативі ЄС для боротьби з пандемією COVID-19.


Роль Бюро ВООЗ в Україні полягає у підтримці країни у створенні та посиленні політики для сталого розвитку охорони здоров'я, а також у постійній роботі зі зміцнення системи охорони здоров’я та питань, пов’язаних із доступом до основних медичних послуг.

Це включає надання технічних рекомендацій з питань громадського здоров’я, підтримку розробки стандартів та рекомендацій, побудову відносин на рівні країни для ефективної технічної співпраці та забезпечення того, щоб заходи громадського здоров’я були скоординовані та діяли під час криз.

Наразі Бюро ВООЗ в Україні зосереджує свою роботу на реагуванні на пандемію COVID-19 та співпраці з органами охорони здоров'я та іншими установами, які беруть участь у координації, плануванні та моніторингу на рівні країни, дослідженні випадків, профілактиці інфекції та боротьби з нею. ВООЗ надає підтримку у підвищенні лабораторного потенціалу з діагностики COVID-19 на національному та регіональному рівнях, а також в удосконаленні стандартизації в системі охорони здоров'я.

EU Delegation to Ukraine






Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

00:31
27-Квіт-2024
10 найпопулярніших застосунків для смартфонів у цьому році

Глобалізація інтернет-середовища призвела до того, що окремі застосунки мають стаб

21:02
26-Квіт-2024
Резонансне ДТП у Броварах: правоохоронці затримали Майбоженка
Затримано посадовця РДА Київщини, який скоїв ДТП з чотирма постраждалими

18:20
25-Квіт-2024
Міністр Сольський, якого підозрюють в оборудках із землею, подав заяву про відставку
"До Верховної Ради України надійшла заява від Миколи Сольського про відставку з посад
21:23
24-Квіт-2024
Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млрд
Президент США Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млр
20:49
23-Квіт-2024
Коли Верховна рада заборонить РПЦ в Україні
Верховна Рада, ймовірно, у травні зможе розглянути в другому читанні урядовий законоп
16:38
22-Квіт-2024
Виставка акварельного живопису Марії Рибіної-Ткач «Прозорі барви» в Чернігові
23 квітня о 12.00 в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стар
08:16
21-Квіт-2024
Конгресвумен Марсі Каптур виступаючи за допомогу Україні процитувала Тараса Шевченка
Під час виступу на підтримку законопроєкту про допомогу Україні, конгресвумен-демокра
21:03
20-Квіт-2024
Конгрес США проголосував за військову допомогу Україні
Трохи статистики голосувань:
1. Конфіскація активів РФ та заборона TikTok — 36
18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
Усі новини