реклама партнерів:
Головна » Футбол. Україна - Англія 1:0

Футбол. Україна - Англія 1:0


Коментарі: 0 Спорт

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Україна - Англія 1:0
Гол: Назаренко (30’)
Україна: Пятов, Кобін, Кучер, Хачериді, Ракицький – Тимощук, Гай, Назаренко (Ярмоленко, 67’), Ротань – Шевченко (К) (Гусєв, 92’), Мілевський
Англія: Грін, Джонсон, Террі (К), Фердінанд, Е. Коул – Каррік, Лампард, Джеррард (Мілнер, 46’) Леннон (Джеймс, 15’) – Руні, Хескі (К. Коул, 72’)
Попередження: Кобін (45’), Хачериді (68’), Тимощук (69’), Ротань (77’)
Вилучення: Грін (15’)

Без ризику – ніяк
Олексій Михайличенко в будь-якому разі мав ризикувати: або виставляти в обороні Михалика і Шевчука, котрі грали у першому матчі Англія-Україна у Лондоні, але тривалий час не мали ігрової практики, або покладатися на молодих Хачеріді і Ракицького, котрі вибороли місце в «основі» своїх клубів, в тому числі в єврокубкових матчах, однак у складі головної команди не провели ані хвилини. Тренер вибрав другий варіант – як наслідок , зі стартових хвилин вийшли одразу двоє дебютантів збірної: Хачеріді склав пару з гірником Кучером у центрі захисту, а Ракицький зайняв місце на лівому фланзі оброни, тоді як Кобін – звичну ще з львівських «Карпат» позицію праворуч. У центрі півзахисту Михайличенко довірив грати Тимощуку і Гаю, а на краях підтримку атаці мали забезпечувати дніпропетровські улюбленці Ротань і Назаренко. Нарешті пару форвардів склали динамівці Шевченко і Мілевський.

Бекхем – асистент Капелло
Фабіо Капело випустив на поле основний склад, залишивши у запасі лише опорника Гарета Баррі, позицію котрого зайняв Майкл Каррік. Девіду Бекхему місця не знайшлося навіть у заявці: зрештою, Бекс і так уже не вважається гравцем «першої одинадцятки», тому було цікаво спостерігати за Девідом в парадному костюмі Англійської федерації футболу: так він був зовсім схожий на асистента Дона Фабіо.
Коли над «Дніпро-Ареною» лунав гімн Англії, 2 тисячі прихильників команди з Туманного Альбіону створили гучний звуковий ефект, однак він не міг зрівнятися за потужністю з підтримкою, яку влаштували нашій команді уболівальники, що приїхали до Дніпропетровська з усіх куточків України.

Петарди-петарди…
«Синьо-жовті» просто полетіли в атаку, після того, як Шевченко і Мілевський розіграли м‘яч зі стартовим свистком. Щойно англійці перехопили «кулястого» і почали організовувати контратаку, як у штрафному майданчику Роберта Гріна з‘явилися дві петарди, а за ними ще з десяток. Арбітру зустрічі довелося зупинити матч майже одразу після стартового свитка. За півтори хвилини петарди були погашені, глядачів попередили про порушення законодавства, а гра поновилася. Молоді Ракицький і Хачеріді відчули перший натиск грізного суперника: візуально більше хвилювався Ракицький, однак потім хлопці освоїлися, а Україна отримала шанс забити.

"Три в одному": відтермінована реалізація
Після пасу від Кобіна і провала Фердінанда, Мілевський вийшов сам на сам з Гріном, прокинув м‘яч собі на хід і був збитий голкіпером британців. Пенальті і вилучення за фол останньої надії! Капелло змушений випускати резервного Девіда Джеймса, прибравши з поля реактивного Леннона. Ось так одразу українці отримали "три в одному" – шанс забити, більшість і мінус активний фланг суперника. Все б класно, однак Андрій Шевченко, пробиваючи пенальті, вперше в матчах за збірну не реалізував одинадцятиметровий в ігровий час, влучивши в штангу. У штрафному майданчику знову опинилося з 4-5 петард – за цією ознакою «Дніпро-арена» почала нагадувати турецький або грецький стадіон. Розчарування було несамовитим, однак синьо-жовтих це лише розізлило. Шева горить бажанням виправитися, але виникає інша небезпека – по стадіону оголошують: ще одне викидання «фаєрів» і матч буде припинено. В такому разі нам «світить» технічна поразка і жодні пенальті не матимуть значення. Але попередження було достатньо – більше петард ніхто не викидав, а українці подарували своїм землякам найкращий тайм у циклі, а може й в історії виступів національної команди. Масований наступ на ворота суперника таки завершився голом: Ротань перехопив м‘яч, Кобін пішов в дриблінг, але аж надто захопися, певно хотячи обіграти весь захист Англії, затягнув з ударом – на щастя, тут як тут був Назаренко, котрий потужно вколотив м‘яч у верхній кут. 1-0: логічне втілення переваги господарів!

Де тут Англія?
Англійці одразу ж могли відігратися: Руні з легкістю обіграв Ракицького і віддав пас на Лампарда - Україну від голу врятував Бог. Але вже після наступної атаки ми мали всі шанси вести 2-0: Мілевський з тієї ж позиції, що й Назаренко, пробив просто у хрестовину. Пів години гри - і українці вже тричі мали забивати! У таке мало хто міг подумати перед матчем! До кінця тайму «синьо-жовті» впевнено вели гру і мали ще два непоганих моменти: після подачі кутового Гай опинився сам перед воротами, але пробив головою вище, а у компенсований час Шевченко, продавивши Коула, віддав пас на Мілевського, однак незграбна гра Артема запорола момент!

Хід Капелло
Після перерви Дон Фабіо посилив обезкровлений правий фланг: із виходом Мілнера замість інертного Джерарда англійці додали в активності і кілька разів гостро атакували. Але більш ефектний момент для взяття воріт знову створили господарі. Це Ракицький з лівого флангу потужно пробив у верхній ближній кут: Англію врятував Джеймс. Коли за 25 хвилин до завершення гри з поля йшов автор голу Сергій Назаренко, публіка влаштувала йому справжню овацію: для того, щоб лідер «Дніпра» став героєм матчу, його партнерам по команді треба було, як мінімум, не втратити перевагу в один м‘яч.

Прості шляхи – не для нас
Небезпека виникла майже одразу: Хачеріді перед штрафним майданчиком збив Лампарда. Дуже нервовий епізод продовжився наполегливим відсуванням стінки і жовтою карткою Тимощуку за незгоду з арбітром. На щастя, в цьому епізоді українці вистояли. Гра продовжилася на зустрічних курсах: англійці прагнули зрівняти рахунок, однак господарі грамотно грали у захисті, а отримавши можливість діяти на улюблених контратках, раз за разом створювали перспективні атаки і… марнували їх.
Василь Кобін, виходячи на ударну позицію, невідомо чому уникав удару, продовжуючи рух впоперек поля; Мілевський тягнув із пасом, в результаті м‘яч потрапляв до Шевченка, коли той уже був в офсайді. Просто «діамантовий» епізод отримав за 10 хвилин до фінального свистка Андрій Ярмоленко, якого Ракицький вивів сам на сам з кіпером суперника, однак молодий хавбек, хоч і грав свого часу на позиції нападника у дублі «Динамо», дуель досвідченому Джеймсу програв.

Промах Руні і історичний тріумф
До кінця матчу гра тривала на високих швидкостях, українцям вдавалося берегти свої ворота від реальної загрози, але всі надії господарів на успіх міг поховати Уейн Руні, коли на 90-й хвилині отримав м‘яч від Карлтона Коула у штрафному майданчику. На щастя, удар головного бомбардира британців пройшов у сантиметрах від штанги. Британці влаштували справжній штурм воріт України, ніби нічия була для команди Капелло, перепусткою у фінал турніру: на останніх секундах було справді гаряче, але українці змогли вистояти і вперше здобули перемогу над командою Великої п‘ятірки, а з нею отримали реальний шанс вийти у раунд «плей-офф». Щоправда, для цього ще слід у середу обіграти на виїзді Андорру. Однак про таке у святковий суботній вечір в Україні ніхто не думав. Разом з «Дніпро-ареною» національний гімн після матчу, здавалося, співала вся держава: ми перемогли Англію, і це - фантастика, що стала реальністю!

Джерело: Олександр Гливинський з Дніпропетровська, Інформаційний центр «Україна-2012»







Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

21:23
24-Квіт-2024
Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млрд
Президент США Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млр
20:49
23-Квіт-2024
Коли Верховна рада заборонить РПЦ в Україні
Верховна Рада, ймовірно, у травні зможе розглянути в другому читанні урядовий законоп
16:38
22-Квіт-2024
Виставка акварельного живопису Марії Рибіної-Ткач «Прозорі барви» в Чернігові
23 квітня о 12.00 в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стар
08:16
21-Квіт-2024
Конгресвумен Марсі Каптур виступаючи за допомогу Україні процитувала Тараса Шевченка
Під час виступу на підтримку законопроєкту про допомогу Україні, конгресвумен-демокра
21:03
20-Квіт-2024
Конгрес США проголосував за військову допомогу Україні
Трохи статистики голосувань:
1. Конфіскація активів РФ та заборона TikTok — 36
18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
10:16
19-Квіт-2024
Дослідження ефективності навчання у приватних школах

Приватна школа в сучасному світі привертає увагу батьк

18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
17:25
17-Квіт-2024
Полтавська земля багата на пам’ятки історії: бережімо нашу історію
Полтавська земля багата на пам’ятки історії. Це й не дивно, адже тисячі років тому ту
Усі новини