реклама партнерів:
Головна » Яка доля чекає на памятник Леніна у Новгороді-Сіверському? (ВІДЕО)

Яка доля чекає на памятник Леніна у Новгороді-Сіверському? (ВІДЕО)


Коментарі: 0 ДЕКОМУНІЗАЦІЯ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Про втілення документаційних законів життя у Новгороді-Сіверському говорили другого березня на зібранні в міській раді. Крім депутатського корпусу, серед присутніх були гості з Чернігова – радник голови Чернігівської облдержадміністрації з питань декомунізації Василь Чепурний, радник голови Чернігівської облдержадміністрації Андрій Лісовий, представник українського інституту національної пам'яті Сергій Бутко.

Так, за словами Сергія Бутка, міська влада Новгорода-Сіверського виконала частину вимог згідно декомунізації, були змінені назви деяких вулиць, в тому числі і центральної Леніна, яка зараз зветься - вулиця князя Ігоря. Наразі залишилось ще кілька назв, які потрібно змінити. Так мають бути перейменовані ще й вулиці Боженка, Панфілівців, Піонерська, Черняка. Проте основне питання у нашому місті і досі залишається відкритим.

Сергій Бутко - представник українського інституту національної пам'яті: "Пам'ятник Леніна - єдиний в Чернігівській області, це в місті Новгороді-Сіверському, де не прийнято рішення про його демонтаж. Персональна відповідальність покладалась на керівника територіальної громади, на керівника виконавчої влади, тобто сільского голову, з 21 листопада 2015 року до 21 лютого 2016 року. Тобто в цей період персональна відповідальність за виконання Закону України, тобто не обговорення що робити, а виконувати, персонально в даному випадку є міський голова".

Слід зазначити, що серед 40 пам'ятників Леніну, 36 перебувало на обліку в Чернігівській області, з них демонтувати потрібно три. Рішення про демонтаж по двум вже прийняли - це в Семенівці і Талалаївці. Невизначеною залишається доля пам'ятника Ульянову лише у Новгороді-Сіверському. За словами Василя Чепурного незрозуміло, як цей монумент може стояти до сих пір в центрі міста біля державних установ.

Василь чепурний - радник голови Чернігівської ОДА з питань декомунізації: "Питання знесення пам'ятника Леніну- це питання, від якого ви нікуди не дінетесь. Голова обласної державної адміністрації виконає закон у повному обсязі, але невже для вас, як представників Новгород-Сіверської громади, буде нормальна ситуація, коли голова обласної адміністрації почав би вулиці вам переіменовувати, Леніна убирати. Є ж якесь місцеве самоврядування, якась гідність".

Після бурхливих обговорень питань щодо декомунізації на засіданні все ж таки дійшли згоди, і на наступній сесії міськради, яка відбудеться 22 березня, першим питанням буде стояти питання про майбутню долю пам'ятника вождя пролетаріату.



за інф.: trksiver.com.ua






Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

20:46
21-Жов-2024
Молдова на референдумі обрала вступ до Європейського Союзу
На сайті Центральної виборчої комісії Молдови оприлюднили результати попереднього під
20:52
20-Жов-2024
У Тбілісі проходить багатотисячна акція «Грузія обирає Євросоюз»
За шість днів до парламентських виборів у Тбілісі відбувається масштабна акція «Грузі
19:25
19-Жов-2024
Міністри оборони країн G7 заявили про підтримку членства України в НАТО
Міністри оборони країн «Групи семи» (G7) підтримують «незворотний шлях України до пов
21:00
16-Жов-2024
Байден оголосив про пакет військової допомоги Україні на суму 425 млн доларів
Президент США Джо Байден у середу, 16 жовтня, поговорив із президентом України Володи
21:35
15-Жов-2024
Абсолютна більшість українців підтримує закон про заборону діяльності релігійних організацій, пов’язаних з РФ
80% респондентів ідтримують схвалений у серпні закон про заборону діяльності окремих
20:04
14-Жов-2024
Уразили російські ЗРК і ліквідували три сотні окупантів: зведення з Харківщини!
Це результати оборонних й штурмових боїв за минулий тиждень у зоні відповідальності Т
Усі новини